Личен дневник

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Можеби ќе се сретнеме некогаш повторно, кога ќе бидеме малку постари, а нашите мисли помалку бурни.
И јас ќе бидам вистинската за тебе, а ти за мене.
Но сега, јас сум хаос за твоите мисли, а ти отров за моето срце.
Можеби ќе дојдеш во мојата градина..?
Моите рози сакаат да те видат.

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Го знаеш она кога ќе ти стане сеедно?
Тоа според мене е најлошо и најдобро чувство.
Чувство без емоции.
Кога ти е сеедно се чувствуваш прекрасно, бидејќи ниту едно случување не може да ти го наруши мирот.
Едноставно ти е сеедно и воопшто не допираат до тебе ни добрите ни лошите случувања.
Но, таа состојба на сеедно е исто многу грозна.
Ти ги убива чувствата, ти ги одзема реакциите, ти ја пригушува среќата и ти ги суши солзите, прави од тебе човек без емоции, те испразнува, ти ја претвора душата во мирно море кое не може ништо да го разбранува.
Едноставно ти е сеедно.
Сега мене ми е сеедно.
После толку бури, дождови, ветрови, сонце, после толку бранови сега сум мирно море.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Дали нешто не е во ред со мене или па сериозно се што ќе си замислам се остварува?
Ај за некои работи ќе пројдат ок не се толку за неверување, ама ова ни на крај памет ама ни на крај од крајот на паметот немаше да поверувам дека може да биде вистина. Конкретно си размислував поточно фантазирав порано како би било да би имала полу сестра или па полу брат и ете ти мајка ми денес ми вика дека е сигурна дека татко ми имал и други деца поточно ќерка. :frantic
Од една страна би ми било мило ако имам сестра и така цел живот си пекам зашто немам сестра, ама од друга страна чудно ми е, после 20 и кусур години вакво нешто да дознаеш, чудно е... (worried)
Во секој случај јас од денес почнувам да си размислувам, фантазирам, мислам сеедно, како имам тетка од Америка (финансиски стабилна) која сака да ме посвои и да ме тргне од лудницава! (wasntme) А во меѓувреме додека тоа бидне ќе си размислувам како добивам 7 ца на лото или барем еден автомобил од кафе. :rolleyes:
Како што тргнала работава за година две можеби ќе дознаам дека и дете имам.....

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Викенд. Конечно.
Едвај го дочекав како и секој викенд што го чекам.
Ги бројам деновите од понеделник до петок.
Ги бројам саатите на работа.
Минутите до саат.
Месеците до одмор.
Потребен ми е.
Се чувствувам уморна и исцрпена.
Пред малку бев во град да си купам нешто(одамна не сум си дозволила ништо ново на прво место се сметките.)
Толку луѓе,врева, гужва.
Едвај чекав дома да си дојдам да земам некоја книга и да се изгубам во неа.
Сакам да сум со луѓе,обожавам.Ама гужви ме замараат.
Освен што сум така уморна,задоволна сум.
Со се што ми се случува,задоволна сум со себе и со она што го имам.А имам премногу.
Прекрасно дете, добри пријатели, се имам себе, премногу додворувачи од кои никој не ме интересира.
Тие што ми го крадат вниманието се поинакви од останатите.И пошто ме води разумот дека срцево ми е сосем откачено,сеуште сум сингл.Yeeeeeah.
Убаво ми е.
И затоа што е така вечерва ќе се изгубам во некој роман,под ќебе на мојот ххl кауч.
Ве бакнувам.

Метаморф

Истакнат Член
5 декември 2014
299
334
173
28
Простувам...секогаш можам да простам.Му фрли око со омраза на срцево,го удри ко да е најгрдата бижутерија и го фрли далеку од тебе и луѓето околу тебе.Сепак,златни срца не постојат,срцата се стаклени.Еднаш можеш да ги скршиш,но секој нареден пат кога ќе пробаш да ги удриш ќе искрвариш.Мило ми е што сум со скршено срце,сам и доволен на себе си.
Толку изгубено време,а денеска сфатив дека идеалот и чистотата треба да престанам да ги барам,дека се во мене,само треба добра личност да застане до нив и да ги цени и да знае да им се восхитува.Не станав егоист,ниту поданик на суетата,ама излегување и неколку чаши рум ми го покажаа лицето на паганизмот,паганизам присутен кај сите,паганизам каде што се поклонуваат на сечии колена а им ја придаваат душата како жртва.
Општествово стана ко некој пантеон на повеќеличноста,алчноста и измамата,а сите забораваме дека имаме еден вистински во нас,кој оставаме времето и туѓата жед да го еродираат.Денов не ми беше обична сабота,беше од оние ретки саботи кои најмногу ги сакам,скоро цел ден сам во соба со погледот вперен во таванот и во душава размислувајќи што и како понатаму.Сабота ме изгради како личност и сабота си ја посветувам на себе,ден на бистриот ум,одморено тело и добро поткована иднина.Фала ти животе.

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Никогаш не ме болел молкот толку многу како сега, тој задржан здив кога очекувам да кажеш нешто.
Тишината и празнината и твојот завртен грб како се губи во хоризонтот.
Безброј ноќи поминати во исчекување.
Оставен куфер полн со молк, прашања без одговор и карта во еден правец кон самотијата.
Го знаеш ли она чувство кога 16 часа мислиш на едно лице, а другите 8 го сонуваш..

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Не сонувам плави неба ами мрачни очи, сиви како гнев..
Сенка сум на сопственото тело, ако ме допреш не постојам.
Во вените крв, но како да тече тој..
Ако ги пресечеш, него ќе го искрварам.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Еден ден учиш да кажеш "збогум" така лесно како добар ден.
Учиш да се свртиш и да се фокусираш на нештата кои те исполнуваат.
Учиш од рутина да створиш ритуал.
Учиш да уживаш во себе и својот живот.
Учиш денот да го претвориш во момент.
Учиш,да се прифатиш онаков каков си.
Учиш дека иако си сам не си осамен.
Учиш,да се следиш себе и сопствениот пат.
Учиш дека луѓето кои вредат се бројат на прсти.
Учиш да го свртиш грбот на туѓите мислења.
И учиш..не престанувајќи.

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Сама сум в соба.. Ми зуе збеснувачки звук в уши мислам ќе се мрднам..
Многу ми е страв!!
Леее :ladno
Арно си реков сугарето да си го земам да спие со мене.. Ко да знаев дека вака ле ми е П.М. (:|

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Значи мразам што сум се родила во ова семејство, мразам пари, мразам учење, мразам дволични луѓе мразам се!!
Па од дрвено накамено слегов у ку..ц.. Демек ке земав 1080 плата, а пуштаат 7600 после две недели каснење, демек за факултетот поубо ми е и да , поубо е, подруго е..
Поќе време имам од ко сум овде, порелаксирана сум, поуба ми е ова работа ама у курац бе!
Сеа ја како ќе си платам испитна сесија и пат и се ко треба ''сметките'' што не стигнаа со нејзината плата и на татко ми да се доплатат...
Морам јас, а сеа свири ти за факултет...
оооооооооф Господе.. :mad:mad:mad
Од ко работам ем се дома оставам ем не смеам денар да побарам... Па у к.. Ваков живот не ми треба.
дефинитивно ќе се чита по новини периодов за мене..
Дневниче, ќе снема уште една будала одовде :frantic

• Ми се допаѓа
Реакции: Метаморф