Јас ќе ве поправам малку, иако сите зборат дека тоа е барок, станува збор за неокласицизам.
Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.
Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
- Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
- Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
- Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.
Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.
Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.
Абе ова е како да ме прашуваш колку ќе му биди интересно на комшијата кај мене на гости, оти ми е ентериерот сличен на неговиот. Ами мене ми е поважно колку ми е мене интересно и убаво кај мене дома. Башка шо не ни се исто уредени сите простории, ами само еден дел од дневната. Е па ако не му е интересен тој дел од дневната шо ми е ист како кај него дома, ќе го заинтересираат останатите простории. Оти кај мене дома има еден куп работи за гледањебарокот е веќе застарен стил, во тоа нема сомнеж, во светот веќе ретко и кај се гради во тој стил, се повеќе и повеќе се вовдеуваат некој футурустички правци, пример кажими колку интересно ке му биди на турист од италија австрија или чешка во скопје кај шо ке можи да види згради исти како шо можи да види и дома?..
Еве де, ќе имало и облакодери во Аеродромво право си ама сепак не е то то. Доколку се свртевме кон некој футуристички изглед мисла мдека многу повеќе ке се свртеше вниманиетое најавноста кон македонија как оземја којас се буди почнува да се изградува во една супер модерна европска држава...А вака ова е веќе видено..
ли мислите дека барокот е подобар? кое е вашето мислење?
Поздрав со љубов
Ш !!!
Не не и не. ПРеголењмата заситеност во цамиот центар, задушеноста која се чувствува, сакатењето кое го трпат и допрва ќе го трпат видни згради исклучиво во центарот е тоа што не ми се допаѓа.
Зборам за ГТЦ, ЕВН, Владата... А не е ни чудо еден ден и поштата да ја фатат иако според мене е навистина грда.Јас се согласувам дека премногу е концентрирано. Посебно Самуил, Ченто, можеле да ги распоредат малкуцка.
Од друга страна, да се надоврзам со бикот, шмизлите, трубачите, чевларот, џуџето, ѕвоното, шахистите.... сосема непотребни на плоштадот и ул. Македонија, можеле да ги распоредат низ парк, низ др. места во Скопје. Ги оправдувам само затоа што се дело на млади уметници, огромен мотив за нив е тоа што на државен тендер добиле можност да го украсат на некој начин главниот град.
А сепак, не знам за кои згради зборуваш. Ако мислиш на поштата, и останатите како неа, јас само се надевам дека ќе направат нешто со нив, ќе ги преправат, барем фасада некаква ќе им направат. Премногу сивило има во нив, но за времето кога биле правени, биле нешто невидено и футуристичко. Од денешен аспект, мене ми се премногу ,,бетонски,,.
Зборам за ГТЦ, ЕВН, Владата... А не е ни чудо еден ден и поштата да ја фатат иако според мене е навистина грда.