Чет муабети (ти реков-ми рече)

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Сакам да е**м, неќам да ми влезе работава.
Ме нарекле неспособна, будала, „сигурно си исфрустрирано, дебело девојче зад монитор“, прашувале на што дроги сум, еве и неемпатичен убиец (ако ги земаме општо-упатените муабети ко навреди), секташка па да не речам колку пати... (море, да не видевте во црно собрани на маса во центар на локал... :zelen ) и жива сум. Сум вратила како што налагал моментот и ми продолжил денот.
Уште имате проблем со неприфаќањето дека различен став не значи и дека некој ве мрази... што е и прејак збор за форумски ликови.
На друга тема може 102.3% ќе се сложувате со ставовите, ама не, појака е заслепеноста на секоја можна тема да се изруга „противникот“.
Досадно и детски.

И да, админ не е компјутерски бот, па да нема свое мислење.
Вас ко повеќе да ве вреѓа лентата под никовите отколку самото мислење. Демек немаше истото да го пишеме и без неа...
existence ne me razbra i ja odvede tekata vo nekoj bezveze pravec. Ne se lutam jas na nikogo, nitu sum se navredila... muabetot mi e deka ima podelba na clenovite tuka, a adminot spored mene ne bi trebalo da bide pristrasen koga si ja vrshi rabotata , daleku od toa deka ne treba da ima mislenje

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Хмм точно дека се додека човекот не се запшраша ништо нема да му значат, но гледаш дека и по телевизија почнаа да рекламираат билки, лечење со билки, дека се освестува човекот лека полека? Холандија веке одамна е на точак, и лете и зима, Париз се опаметува .. во Њујорк живнува оваа ситуација.
Тоа што јас мало и некои други сме прерано освестени за оваа ситуација е наш бонус. Ги има доста луѓе кои проповедаат за здрав живот за нас и општо спасување на планетата. Еден по еден со секое предавање се опаметуваат и ни се придружуваат. Еден ден ке ја загубите борбата, секако ако дотогаш не ја уништите планетата т.е. пореметите

Се е тоа во ред но и лековите се правени како продолжение на природните карактеристики на разни растенија, пеницилинот на пример бил од мувла кој се нафатила на тие петри диш каде што имало бактериски култури и мувлата ги уништила. Дваесетина години подоцна - екстрактот на пеницилин спасувал милиони животи кои ќе завршеле ако се потпирале само на традиционална медицина. Нема ништо лошо во традиционална медицина но таа не е доволна да излезе на крај со разни тешки болештини.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
@malo да продолжам да постирам што се` имам прогледано низ прсти за да не се осетите „угнетени“ од моќта на админот кој не знае да сврзе две реченици и изиграва паметњакович, а воедно е егоист до коска?

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
И ти беше дигнат ко модератор... сега па уште повеќе си пошто ти е криво што веќе не си. :D
И овој Саладинов што се понаша ко газда. Види, цела тема ја спама со шефување...
Тоа е. Не ставиле деца да лечиме фрустрации со „функција“. :/
Е имаш право. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
existence ne me razbra i ja odvede tekata vo nekoj bezveze pravec. Ne se lutam jas na nikogo, nitu sum se navredila... muabetot mi e deka ima podelba na clenovite tuka, a adminot spored mene ne bi trebalo da bide pristrasen koga si ja vrshi rabotata , daleku od toa deka ne treba da ima mislenje
periodot koga imashe pristrasnost i pristrasni moderatori i admini odamna e nadminat. I beshe pobaagi buren period vo koj reagiraa site, iako imaa sosema razlichni stavovi vo odnos na drugi tema. Sega ovie vashi poplaki se, najblago kazhano, bez osnova.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Јас сосема те сфаќам и се сложувам околу делот со пристрасноста.
Проблемот настанува кога членот сам се става на тапет на таа поделба. Сме биле низ доволно жестоки дискусии за да знаеме да прифатиме критика, па дури и навреда, ама кога некој ко контра-аргумент ти пласира само „админ си“ наместо да се фокусира кон тоа да си ја докаже поентата, значи дека проблемот со „класната поделба“ е во него. Ние никого немаме цитирано со „не ми контрај, само обичен член си“.

Морам да се надополнам: Според погорното, мене ми делува ко оној што се наоѓа навреден од „вишото мислење“, сам се става во инфериорна положба и/или не е доволно сигурен во своите аргументи, па вртењето топка го смета ко излез од дискусијата.

Последна промена:

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Од кога постои форумов, админот и модераторите не се фер и прават поделба кон членовите. Без разлика кој бил или е админ и модератор. Заклучок? Секогаш ќе има незадоволни членови кои ќе сметаат дека администрацијата не ја врши работата како што треба.

• Ми се допаѓа
Реакции: BioTrpe

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Fle
Јас сосема те сфаќам и се сложувам околу делот со пристрасноста.
Проблемот настанува кога членот сам се става на тапет на таа поделба. Сме биле низ доволно жестоки дискусии за да знаеме да прифатиме критика, па дури и навреда, ама кога некој ко контра-аргумент ти пласира само „админ си“ наместо да се фокусира кон тоа да си ја докаже поентата, значи дека проблемот со „класната поделба“ е во него. Ние никого немаме цитирано со „не ми контрај, само обичен член си“.

Морам да се надополнам: Според погорното, мене ми делува ко оној што се наоѓа навреден од „вишото мислење“, сам се става во инфериорна положба и/или не е доволно сигурен во своите аргументи, па вртењето топка го смета ко излез од дискусијата.
Toa e vo red, no shto e so zatvaranjeto oci pred navredite upateni od clenovite od drugata strana ? Trpe rekol deka lejdi e ubiec , no i outrider mu rece na corki deka e sposoben da izvadi oko na bebe. Znam deka situacijata e totalno poinakva, no toa vo momentov mi pagja na pamet koga sakam da dadam nekakov primer.

• Ми се допаѓа
Реакции: BioTrpe