Не. Потпис е цитатот.Дали по грешка сте ме преместиле во 2012 год.ми беше прашањето?
А зошто во 2012..дај разјасни ми, не те разбрав од кај сега па тоа.Не. Потпис е цитатот.
Абе цитатот е ставен во потпис.А зошто во 2012..дај разјасни ми, не те разбрав од кај сега па тоа.
Види, видиииииАбе цитатот е ставен во потпис.
Знаете ли каква револуција е пеницилинот? Знаете ли дека без антибиотици светот денес ќе беше преполовен? Знаете ли дека се отстранети болести како колера, вариола вера, дифтерија и многу други?
Тоа што денес се претерува со антибиотици не ја спори нивната корист. Точно е дека поради честата употреба бактерии стануваат отпорни и се потешки за лечење ама дека антибиотиците се направени за некој да си го наполни џебот не се сложувам.Знаеме. Но исто така знаеме и дека оваквите лекови се препишуваат и за најобична настинка, како да се витамински таблети.
Тоа што некој несовесен доктор ги препорачува и за најобична настинка, не значи дека не се едни од најбитните лекови за човештвото. Не сме виделе дифтерија, туберкулоза и многу други, затоа мислиме дека не се толку потребни. Верувај, доволно е да фати една мала епидемија (недај Боже), па да видиш како ќе се молат сите да има ефективен лек.Знаеме. Но исто така знаеме и дека оваквите лекови се препишуваат и за најобична настинка, како да се витамински таблети.
Не негирам јас дека и тревките и билките си имаат лековити дејства, напротив треба да се пијаат и тие, ама никако не се замена за лекови.
Тоа што денес се претерува со антибиотици не ја спори нивната корист. Точно е дека поради честата употреба бактерии стануваат отпорни и се потешки за лечење ама дека антибиотиците се направени за некој да си го наполни џебот не се сложувам.