Сакам да кажам/Сакам да прашам

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Има еден монструозно дебел лик во маало, ми кажуваше дека секое лајно кое ќе го исерел подоцна го забележувал на шалтер или по социјални мрежи или во шумско или на клиника... не му верував порано ама сега сум склон да поверувам дека е така, наводно по мирисот ги познавал.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Што да набројам, кога се смени власта јас бев 7-мо одд. Не очекуваш веројатно да ме занима политика од таа возраст. Инаку сум кажал многу пати еве ќе повторам, за мене секој кој што стапнал во собрание на РМ е исто говно недостоен за почит и директно одговорен за ситуацијата во која се наоѓаме.
Во ред е, јасно ми е, немам коментар...добра ноќ!

Има еден монструозно дебел лик во маало, ми кажуваше дека секое лајно кое ќе го исерел подоцна го забележувал на шалтер или по социјални мрежи или во шумско или на клиника... не му верував порано ама сега сум склон да поверувам дека е така, наводно по мирисот ги познавал.
(facepalm)

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Ита Ита...дали си сигурна дека ти си се јавила на точен број!??
О да да матичната ми го имаше дадено пошто идеа празници па ако случајно ми затреба пошто тогаш бевме со мајка ми во малку критична состојба и ко за беља ми затреба ама џабе. Си имаат они процедура. :) Ама и не само тие воопшто медицината си се за никаде. Најверојатно после тој случај со ало докторе, брат ми дехидрира не можеше ни две минути да стои прав се јавувам во БРЗАТА ПОМОШ нели да ги прашам што да правам како да му помогнам сепак не е ситен да го земам во раце и да го однесам во болница и нели како последна надеж да дојдат дома сепак они се докторите не јас, а они ми викаат:
Извини имаме ние и побитни болести срцеви удари, сообраќајки не можеме да се занимаваме со секакви пациенти.
Баш со истиве зборови ми кажаа, никогаш нема да им ги заборавам.

Не знам зашто ама човеков ми делува ко да е создаден да биде доктор кај нас или можеби Министер. :D

Последна промена:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Не се секирајте, партиските ботови не се во состојба да научат основна логика, дека едно срање не се оправдува со друго, дека Аушвиц не е е ок поради Нанкинг и обратно, тие се среќни кога ќе умре некое дете, смртта ги радува и мотивира.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Мојата професија е во областа на просветата, па не осеќам потреба да рипам да ги бранам професорите секојпат кога се мрчи против. Зошто?
Затоа што огромен дел од нив се неписмени морони со его поголемо од минималната интелигенција што ја поседуваат колку да преживеат.
Ги прават деновите на учениците пекол, прават човек да се тресе од нивни испрашувања, да добива нервни и анксиозни напади и да не му се оди на час, а кутрите ни самите не си ги знаат лекциите, па или читаат од книга или импровизираат со небитни глупости, што резултира со нула продуктивност и убер досадни часови (а после се бара знаење и господата се увреџени што немало активност на час).
Бесрамно бараат да им се купи книжулето што го напишале (читај: ископирале од 20 други книги) за пролазна оценка, бесрамно бараат мито, бираат фаворити и се трудат само околу имошните (неретко и најглупите, паралелно), а некогаш игнорираат сиромашни капацитети пошто немаат корист од нив.
Немаат основни манири, не знаат асолен муабет да свртат, а мислат Господа го држат за висеќите.
Капак - на самиот врв ни се наоѓа оној Меанизмон што не знае две реченици да сврзе на стандарден македонски.

Дали нивното идиотско однесување мене ме прави лош професор? Не. Моето би ме направило, затоа и нема што да ги бранам.
Ама дали тие/ние, ко целина, го отсликуваме образованието и како истото (не) треба да изгледа? И те како.
И затоа што слепо застануваме зад она од кое сме дел, затоа никогаш нема да направиме промена и да обелиме образ.
Излишно е да се напомене дека ова треба да важи и за медицинари, партии, новинари, тутуноберачи, или што и да е.
Сметајте си се вие за добри и праведни во професијата, ама не ги бранете бљувотините на колегите по секоја цена.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Пaртискиoт бoт секoгaш ќе кaкa изгoвoри зa претхoднaтa гaрнитурa. Тaкa билo oд 8ми септември 91вa, тaкa и ќе биде дo недoглед ми се чини.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ќе заспијам ли некогаш во време за спиење? Главобол, очобол, дехидриран, температура, треска, ладно... несоница која ме мачи повеќе од месец. :/ И така.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Пaртискиoт бoт секoгaш ќе кaкa изгoвoри зa претхoднaтa гaрнитурa. Тaкa билo oд 8ми септември 91вa, тaкa и ќе биде дo недoглед ми се чини.
Пијаниве доктори од која гарнитура ти се, ако веќе сите проблеми ги гледате партиски??

• Ми се допаѓа
Реакции: corki

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Како особа расположена да учи од грешките и да не ги повторува feat. неколку години издржување на жестоко срање во животот - сфатив дека човек треба максимално да ги почитува оние кои го почитуваат, кои останале човечни и покрај се и кои се добри луѓе, колку и непрецизен да е тој поим.
Во исто време сфатив дека оние од другата страна, срање ликовите - треба да се третираат како срање, отпадок и фекалии и тоа да им се даде до знаење. Тотално отсуство на било каков респект, рамнодушност до мера да не им се подаде рака ако страдаат а можат да се спасат со пет денари.
Ништо не може да компензира за добрината, ниту некој што бил или била `интересна`, необична, ваква или онаква особа, као сте делеле слични ставови или што и да било што го наведувало човек свесно да не гледа некои работи.

100% внимание на оние кои се добри, 100% отров за оние кои се г**на.
Нијансите и онака се губат...