Филмски клуб

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Мoже пoштo јaс бев нa oдмoр дa се прoдoлжи филмoв и следнaвa неделa? Зa дa гo гледaм и јaс, пoштo немaв кoгa.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
@Outrider гледај го The Sting со Роберт Шо, многу добар филм.
Мoже пoштo јaс бев нa oдмoр дa се прoдoлжи филмoв и следнaвa неделa? Зa дa гo гледaм и јaс, пoштo немaв кoгa.
Може ама само ако убаво си поминала на одмор, ако било лошо тогаш не може. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
@Outrider гледај го The Sting со Роберт Шо, многу добар филм.

Може ама само ако убаво си поминала на одмор, ако било лошо тогаш не може. :)

Ми текна сега, негативецот беше Роберт Шо, ликот на кој што Буч Касиди и Санденс Кид му направија превара :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Иначе многу јак филм овој, сцените кога веќе гледаат дека животот не оди како што планирале некогаш, без фамилии, без цврсти врски, без куче и маче, се` на вересија, плати па клати... во тие груби и закоравени луѓе нешто се прекрши откако им го киднапираа другарот Анхел и знаеа дека ризикуваат живот пошто Анхел беше затворен и измачуван од страна на генералот со цел батаљон мексичка војска...

Нормално, сцените со пресметката се прејаки, заедно со тоа максимот или викерсот или што и да беше...

Io Sono

Староседелец
27 јуни 2015
422
431
673
A Galaxy far, far away...
Го заразивме Outrider со вестерни :)
Инаку на темава (како јас ја доживувам) не мора филмот да биде нешто прејако. Поважно е предлогоѕ да е несекојдневен, дали ќе биде некоја добра класика или некој филм кој лично ни се допаднал а останал „неоткриен“ или е потценет па сакаме да го споделиме со светот.
Да ја продолжиме темава со истиот филм оваа недела како што предложи Хоуп, ако се согласувате. И јас немам многу време да пишам.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Го заразивме Outrider со вестерни :)
Инаку на темава (како јас ја доживувам) не мора филмот да биде нешто прејако. Поважно е предлогоѕ да е несекојдневен, дали ќе биде некоја добра класика или некој филм кој лично ни се допаднал а останал „неоткриен“ или е потценет па сакаме да го споделиме со светот.
Да ја продолжиме темава со истиот филм оваа недела како што предложи Хоуп, ако се согласувате. И јас немам многу време да пишам.

Скоро го гледав овој со митралезот и со себап на темата за вестерни ми текна на него, спор старт има филмот ама после се билда атмосфера за да кулминира на крајот :)
Инаку макар да неам гледано многу вестерни, ми се допаѓа пораката која ја праќаат, чест, херојство, поштење, индивидуализам (барем америчките)... оној со Иствуд е различен, нема позитивци таму само забегани ликови...