Јас сум на пат да останам без пријатели ќе ми биде малку тешко но ќе се навикнам.
letoto 2012 bev skroz bez prijateli ... bev ochaen poradi toa !! no za nekoja srekja ili nesrekja se pojavi edno devojche koja mi stana najdobra i nerazdelliva drugarka ) isto taka i nejze prijatelite ja bile napushtile pa ni beshe super. Edna godina podocna taa se smiri so edniot nejzin poraneshen drugar. Se zapoznav so nego i trojcata stanavme nerazdelni. Mnogu si lichevme,site bevme onaka zabeganki i mn si odgovaravme. April 2015 se se smeni ... taa se smiri so ushte eden poraneshen drugar i sega i toj ni vleze vo drushtvoto. Oni trojca pushea,toa im beshe golemo zadovolstvo, i poveke neznaeja da bidat zabavni bidejki se sho sakaa da pravat beshe da pushat. I taka poleka jas ispagjav od toa drushtvo. Imav tolku mnogu drugi problemi za koi oni ne bea svesni i voopshto ne se ni potrudija da mi pomognat. Se smenija celosno od koga pocnaa da pushat.Site stana idioti. Razgovarav so niv na taa tema pred 2 meseca no mi tvrdea deka nasheto prijatelstvo nikoj ne moze da go rasturi No ochigledno moze. Poslednive 2-3 nedeli imam mnogu golem problem za koj nikoj ne znae i nonstop sum nerazpolozen,ne zboruvam,samo sedam i gledam vo edna ista tochka i tie toa ne go ni zabelezuvaat. Mislev ako zabelezat deka neshto ne e vo red so mene deka bi me prashale i bi mozel da im kazam,da se ispraznam no tie nikogash ne me prashaa.No vchera mi pukna filmot i nemozev poveke da izdrzam. Bevme kaj ednoto dete doma i jas ubavo im kazav pred da odam kaj niv deka me boli glava a tie mi rekoa dobro dojdi,nema da se dereme ili takvi raboti. I koga otidov tie kako za inat peeja karaoke. Se derea,se smeeja na cel glas a jas mislev deka glavata ke mi eksplodija. I izdrziv okolu 10-15 minuti i stanav i si zaminav,ne me ni prashaa zoshto,ni kako,ni pa se javija posle toa. Sfativ deka jas poveke nemam verni drugari. Mojte verni drugari traeja do pred pola godina.Veke ne. Sega mozebi ke ostanam sam,no podobro ke mi bide.
Sekogash koga im trebashe neshto bev so niv,gi teshev i do den denes im pomagav a tie nemozat da sfatat koga neshto ne e vo red so nivniot najdobar drugar ? Epa toa ne e vistinsko drugarstvo. No toa e shto e,jas veke ne pripagjam tamu !!
Sekogas vo zivotot ti ostanuvaat 1-3 prijateli koi vo bilokoe vreme ke napravat raboti koi nema ni da im gi pobaras no bidejki dobro te poznavaat znaat kako i sto treba.Fala bogu imam 2-3 vo svojot zivot.Со текот на животот сфаќаш дека не ти се потребни затоа што и не постојат, мислам на вистинските пријатели, а не оние во наводници, тоа е толку едноставно, а од друга страна толку комплексно.
1-3 или 2-3 пријатели?Sekogas vo zivotot ti ostanuvaat 1-3 prijateli koi vo bilokoe vreme ke napravat raboti koi nema ni da im gi pobaras no bidejki dobro te poznavaat znaat kako i sto treba.Fala bogu imam 2-3 vo svojot zivot.
"We always give the love we THINK we deserve".letoto 2012 bev skroz bez prijateli ... bev ochaen poradi toa !! no za nekoja srekja ili nesrekja se pojavi edno devojche koja mi stana najdobra i nerazdelliva drugarka ) isto taka i nejze prijatelite ja bile napushtile pa ni beshe super. Edna godina podocna taa se smiri so edniot nejzin poraneshen drugar. Se zapoznav so nego i trojcata stanavme nerazdelni. Mnogu si lichevme,site bevme onaka zabeganki i mn si odgovaravme. April 2015 se se smeni ... taa se smiri so ushte eden poraneshen drugar i sega i toj ni vleze vo drushtvoto. Oni trojca pushea,toa im beshe golemo zadovolstvo, i poveke neznaeja da bidat zabavni bidejki se sho sakaa da pravat beshe da pushat. I taka poleka jas ispagjav od toa drushtvo. Imav tolku mnogu drugi problemi za koi oni ne bea svesni i voopshto ne se ni potrudija da mi pomognat. Se smenija celosno od koga pocnaa da pushat.Site stana idioti. Razgovarav so niv na taa tema pred 2 meseca no mi tvrdea deka nasheto prijatelstvo nikoj ne moze da go rasturi No ochigledno moze. Poslednive 2-3 nedeli imam mnogu golem problem za koj nikoj ne znae i nonstop sum nerazpolozen,ne zboruvam,samo sedam i gledam vo edna ista tochka i tie toa ne go ni zabelezuvaat. Mislev ako zabelezat deka neshto ne e vo red so mene deka bi me prashale i bi mozel da im kazam,da se ispraznam no tie nikogash ne me prashaa.No vchera mi pukna filmot i nemozev poveke da izdrzam. Bevme kaj ednoto dete doma i jas ubavo im kazav pred da odam kaj niv deka me boli glava a tie mi rekoa dobro dojdi,nema da se dereme ili takvi raboti. I koga otidov tie kako za inat peeja karaoke. Se derea,se smeeja na cel glas a jas mislev deka glavata ke mi eksplodija. I izdrziv okolu 10-15 minuti i stanav i si zaminav,ne me ni prashaa zoshto,ni kako,ni pa se javija posle toa. Sfativ deka jas poveke nemam verni drugari. Mojte verni drugari traeja do pred pola godina.Veke ne. Sega mozebi ke ostanam sam,no podobro ke mi bide.
Sekogash koga im trebashe neshto bev so niv,gi teshev i do den denes im pomagav a tie nemozat da sfatat koga neshto ne e vo red so nivniot najdobar drugar ? Epa toa ne e vistinsko drugarstvo. No toa e shto e,jas veke ne pripagjam tamu !!