Постои и друга опција, се вика Партеногенеза. Зачнатата единка нема татко, туку само мајка и има скроз иста DNA како мајката (значи не учествуваат сперматозоиди при оплодувањето). Сеа јесте да е ова само на хартија, ама сепак е возможно.
Ја не можам да судам некому. Секој си бира што сака да прави со себе. Некои едноставно имаат одбивност кон спротивниот пол, а привлечност кон својот и никој не смее да им суди и да ги обележува како „обратни“ или не знам какви. Пред се` и тие се исто толку луѓе колку и сите останати. Башка имам геј другарка и мене лично ми е една од омилените личности во мојов живот.
само да појаснам
со партеногенеза можат да излезат само жеснки единки
така да е тоа спас ако мажите изгинат кото диносауриси
јас сум доста либеларен во однос на педеривеНе знам со какви припадници на геј популацијата вие сте се сретнале, али според моето искуство, геј лицата се многу агресивни во изразувањето на нивната сексуалност и во бранење на оние права кои мнозинството и не им ги оспорува. Искрено, мене помислата на легална брачна геј заедница која има право да посвојува деца ми се граничи со лудило, така да, не знам колку сум за тоа да се здобијат со права овде во Македонија.
1. им ја почитувам сексуалната определба
2. не почитувам што јавно ми се изјаснуват како хомосексуалци
3. им поцитувам бракови, нивна воља со кого се зимаат
4 не дозволувам да адоприраат деца, мозат само да усвојат цовек постар од 18, со негово одобрение
5. можат да се интимишат на јавни места како тоа го прават хетеросексуалците во тие рамки
6. не смеат да прават паради.. тоа е насилство врз нашите сетила, никој нема право да извикува до самото небо и да си ја рекламира интимата
нели сум либера????