Хомосексуалност

Caci

Истакнат Член
15 февруари 2012
876
1,104
393
31
Струмица
Не ми пречат, нека си прават што сакат, нивни живот, нивно право да прават што сакат :sreken

Glorry

Истакнат Член
14 февруари 2012
262
369
63
Табу тема,ама се повеќе и повеќе имаме вакви луѓе во државава.Немам предрасуди,нивен живот,ако така си одлучиле.
Познавам една девојка која е лезбејка и не се крие,туку баш си излегува со женска и .

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Темава е иначе правата на геј заедниците во нашата земја, а не дали ви се свиѓа некој што се кара у шупак или не.

Нејсе..
Не гледам што им е ускратено, освен правото за склучување брак и посвојување дете што е многу нормална и логична постапка за здраво општество.

Јадат, пијат, спијат, јавно се декларираат и јас искрено не сум слушнала дека некој го каменувале, му ја запалиле мачката или слично..
Еве овој Кочо се издвојува како активен борец за нивните права, човекот си функционира најнормално, се движи и се дружи без никаков проблем..

Ние живееме во конзервативна средина и тоа е факт, мислам дека толеранцијата е на доста солидно ниво и не знам што повеќе би можело да се направи за да не се осеќаат како граѓани од втор ред. Мислам на крајот на краиштата со фанфари ко ќе поминат не можеме да ги пречекуваме...

Јас имам пријатели хомосексуалци, искрено до сега не сум забележала да се чувствуваат како луѓе на кои им е скратено некакво право, така да...во рамките на здраво и нормално функционирање испочитувани се и мислам доволно.

• Ми се допаѓа
Реакции: Marinela and Реми

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Немам ништо против што така си се определиле да бидат,нивен живот нивна ствар...право на избор си е....само сум многуу против да посвојат дете...за тоа во никој случај не би се согласила...нормално е тато и мама,Адам и Ева ,не Адам и Адам....
Инаку сум многу против физичко насилство врз нив...:eek

bacdac

Полноправен Член
27 февруари 2012
48
19
8
34
Едно е јасно ЗА ДА ЗАЧНИ И ДОЈДИ НА СВЕТ НОВА ЕДИНКА ПОТРЕБНИ СЕ ДВЕ ЕДИНКИ ОД РАЗЛИЧЕН ПОЛ ! МАШКО И ЖЕНСКО.

Јас немам нисшто против нив иако тоа што го кажав погоре можеби на некој ќе му звучи расистички а на некого не како сакате.
Моето мислење е следното:
Немам ништо против само додека не ми се качат на глава, поточно да не навалуваат и да не бидат толку упорни кај мене исто како и кај личности што не се со таква полова ориентација !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jericho

Староседелец
19 февруари 2012
355
465
1,063
Што сакаат нека прават, се додека не почнат да трујат како јеховини сведоци што замараат. Нека се караат у шупак нивни проблем е тоа, ама геј паради? посвојување деца? Тоа е премногу... Зашто паради, тоа значи дека сите ние што сме стрејт треба да праиме паради, да докажеме кои сме? Глупост е тоа. И нормално во јавност да бидат дискретни, да не гледа мало дете како се лигават двајца мажи или две жени... А тоа за бракови, здруженија и што ти ја знам што сакаат нека прават, нивно право, се дур не тролаат недужен народ со нивните глупости

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Едно е јасно ЗА ДА ЗАЧНИ И ДОЈДИ НА СВЕТ НОВА ЕДИНКА ПОТРЕБНИ СЕ ДВЕ ЕДИНКИ ОД РАЗЛИЧЕН ПОЛ ! МАШКО И ЖЕНСКО.

Јас немам нисшто против нив иако тоа што го кажав погоре можеби на некој ќе му звучи расистички а на некого не како сакате.
Моето мислење е следното:
Немам ништо против само додека не ми се качат на глава, поточно да не навалуваат и да не бидат толку упорни кај мене исто како и кај личности што не се со таква полова ориентација !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Постои и друга опција, се вика Партеногенеза. Зачнатата единка нема татко, туку само мајка и има скроз иста DNA како мајката (значи не учествуваат сперматозоиди при оплодувањето). Сеа јесте да е ова само на хартија, ама сепак е возможно.

Ја не можам да судам некому. Секој си бира што сака да прави со себе. Некои едноставно имаат одбивност кон спротивниот пол, а привлечност кон својот и никој не смее да им суди и да ги обележува како „обратни“ или не знам какви. Пред се` и тие се исто толку луѓе колку и сите останати. Башка имам геј другарка и мене лично ми е една од омилените личности во мојов живот.

• Ми се допаѓа
Реакции: TheKitten

Black Mamba

Активен Член
6 март 2012
121
125
43
Не знам со какви припадници на геј популацијата вие сте се сретнале, али според моето искуство, геј лицата се многу агресивни во изразувањето на нивната сексуалност и во бранење на оние права кои мнозинството и не им ги оспорува. Искрено, мене помислата на легална брачна геј заедница која има право да посвојува деца ми се граничи со лудило, така да, не знам колку сум за тоа да се здобијат со права овде во Македонија.