Албанија стави вето за влез на Македонија во НАТО

• Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.

Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
    - Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
    - Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
    - Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.

Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.

Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.

Метаморф

Истакнат Член
5 декември 2014
299
334
173
29
Нашите си се за се криви.Што сме си посеале тоа ќе си жнееме сега.Не за џабе рекле,колку си подобар толку си по лош.Прст му даваш цела рака ќе ти ја земат,такви неблагодарни себични лакоми квази створови амин.

• Ми се допаѓа
Реакции: Makedonec

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Спорот е решен во 2008 каде што е одлучено дека кога Македонија ќе го реши прашањето со отоманската провинција атина (Јужен Сосед) тогаш Македонија директно оди во НАТО и никој неможи да го БЛОКИРА тоа, така да ова вето на Албанија нема да биде признаено доколку тоа се реши и да Шиптарија не е никаков фактор да става вето на Македонија али тое то.
Знам дека спорот со Јужнососедците никогаш нема да се реши така да напразно си го валкаат лицето западниве соседи така да ЏАБЕ Е СЕ.

• Ми се допаѓа
Реакции: Makedonec

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ау не, сега не можеме и ние да бидеме дел од најголемата терористичка организација. Срам да им е на Албанциве, не сакаат да не дружат. :(

Иначе за Рамковниот договор сме си криви ние самите, нема потреба да се навредува некој друг. Демек ние да бевме на местото на Албанците немаше да бараме тоа што бараат и тие, исти ќе бевме така да не ми се криви мене тие. Вината е кај нас, со кукавици држава не се води. Секако оваа држава е толку на дното што никој нормален не би посакал да живее тука, а јас да глумам патриот најголем немам намера. Така да ич не ми е гајле ни за ветото ни за Нато најмалку за ЕУ.

И јас ставам вето за влез во оние секти како нато и еу. Демек подобро ќе ни било? Гледам на словенија , грција и слични колку им е фино. На една шака држави е само убаво, тие диктираат што како , газди со најголем број акции на ЕУ што се. Шведска, би си билa јакa државa и без еу во тоа сум сигурна. Што и фали на Норвешка? Рај за живеење е.
Искрено кај и да е ќе почне да се излегува од гореспоменатите, и за излез ќе треба да се исполнат некои правила. Зош не секој може да биде самостојна држава од нив,им треба позадината на еу и нато. Без Меркел тешко дека знаа да функционираа.
Никогаш не сум ни била за еу. Не ми значи ветото нивно ништо. Фала на услуга во секој случај.
И Бугарија не е нешто поарна откако влегоа во ЕУ. Иначе зошто Словенија? Баш убаво се живее таму, најдобро на Балканов.

Види инцести бе!!!
Зошто вакви грди навреди?

• Ми се допаѓа
Реакции: Аркантос

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Демек ние да бевме на местото на Албанците немаше да бараме тоа што бараат и тие?
Немаше, затоа што ние секогаш гледаме да бидеме добри за другите држави а со тоа си правиме лошо самите себе си.

• Ми се допаѓа
Реакции: Метаморф and corki

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Спорот е решен во 2008 каде што е одлучено дека кога Македонија ќе го реши прашањето со отоманската провинција атина (Јужен Сосед) тогаш Македонија директно оди во НАТО и никој неможи да го БЛОКИРА тоа, така да ова вето на Албанија нема да биде признаено доколку тоа се реши и да Шиптарија не е никаков фактор да става вето на Македонија али тое то.
Знам дека спорот со Јужнососедците никогаш нема да се реши така да напразно си го валкаат лицето западниве соседи така да ЏАБЕ Е СЕ.
Сигурно дека директно ќе влезе. Јас колку што знам ќе се почне од почеток пак а не директно влегување. Што значи не ни треба ништо, затоа што и вака сме мизерни и за никаде, со самото влегување би отишле подолу од самото дно, нема да можеме ни срањата да ги видиме во кои сме влезени.

Немаше, затоа што ние секогаш гледаме да бидеме добри за другите држави а со тоа си правиме лошо самите себе си.
Да да, а тоа што и ние сакаме да ги вратиме Пирин и Егеј? Тоа нели е исто како што прават Албанците со нивните планови за Голема Албанија? План кој никогаш нема да им се оствари ама ај, нека не лажат како тоа тие ни се најголеми непријатели и треба да ги убиеме.
Ги мразиме Бугарите, Грците, Албанците, а никако да си ја чукнеме главата и да размислиме дека можеби е до нас, а не до другите.

@Altaïr кажав зошто,и ти кажа.
Малку сум приглуп, посочи ми каде сум си одговорил на прашањето.

Метаморф

Истакнат Член
5 декември 2014
299
334
173
29
@Altaïr не ме долносуваш со сарказам.Инцести се оти се инцести,ете зошто се инцести нели се инцести де,да бидиме реални да го е...?
Настрана заебанција,одговорот ти е у тоа шо се лакоми и едноставно нелуѓе (се клањам на исклучоци),од кого секогаш имаме внатрешни проблеми,кој праве конфликти,кој глуме жртва цели децении тука?Инцести се слушај сеа...
Ги примивме ко сочуство во седумдесетите и осумдесетите каде со тенкови ги газеа оти сите ги мразат оти знаат дека семето им е расипничко,се накотија тука сеа па они ќе зборат за права и како да функционираме ние?Како може на толку ниско ниво да сме бре,нас ни признале ли малцинство таму,јазик,идентитет ааиии нонееен?
ДРУУЖЕЕ ТИИИТО МИ ТИ СЕ КУНЕЕМООО!

Последна промена:

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Сигурно дека директно ќе влезе. Јас колку што знам ќе се почне од почеток пак а не директно влегување. Што значи не ни треба ништо, затоа што и вака сме мизерни и за никаде, со самото влегување би отишле подолу од самото дно, нема да можеме ни срањата да ги видиме во кои сме влезени.

Да да, а тоа што и ние сакаме да ги вратиме Пирин и Егеј? Тоа нели е исто како што прават Албанците со нивните планови за Голема Албанија? План кој никогаш нема да им се оствари ама ај, нека не лажат како тоа тие ни се најголеми непријатели и треба да ги убиеме.
Ги мразиме Бугарите, Грците, Албанците, а никако да си ја чукнеме главата и да размислиме дека можеби е до нас, а не до другите.

Абе Алтаирчо, не сфаќам дали стварно не сфаќаш или си албанец па имаш вакво размислување
Пирин и Егеј колку и да е не возможно да ги вратиме сепак треба да се бориме за нив затоа што на нас ни припаѓаат а албанците обично бараат нешто што не е нивно за да прават голема албанија

• Ми се допаѓа
Реакции: Метаморф

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола

Хааа бе друже.. ХАХАХА Земјава никогаш нема да биде дел од НАТО и ЕУ јасно е ко ден не се замрај ако или не ако се знај то.