Албанија стави вето за влез на Македонија во НАТО

 • Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.

  Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
  - Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
  - Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
  - Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.

  Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.

  Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Абе Алтаирчо, не сфаќам дали стварно не сфаќаш или си албанец па имаш вакво размислување
Пирин и Егеј колку и да е не возможно да ги вратиме сепак треба да се бориме за нив затоа што на нас ни припаѓаат а албанците обично бараат нешто што не е нивно за да прават голема албанија
Јас не сум сфаќал затоа што викам дека проблемот е до нас а не до нив. Можеби треба да бидам и јас како вас, патриот најголем и да ги мразам сите што не се Македонци, и да се борам за Пирин и Егеј. Каква глупост жими се, не сум сфаќал бе. :rofl

Иначе, викаш наши биле па да сме се бореле за нив. Добро нека е така. Дали тоа значи дека треба да се бориме и за Блискиот Исток, бидејќи нели и тие територии биле наши за времето на Аце пијандурата? Дали треба Турција да се бори за Балканот бидејќи владееле тука пола милениум?
 

Метаморф

Истакнат Член
5 декември 2014
299
334
173
28
Јас не сум сфаќал затоа што викам дека проблемот е до нас а не до нив. Можеби треба да бидам и јас како вас, патриот најголем и да ги мразам сите што не се Македонци, и да се борам за Пирин и Егеј. Каква глупост жими се, не сум сфаќал бе. :rofl

Иначе, викаш наши биле па да сме се бореле за нив. Добро нека е така. Дали тоа значи дека треба да се бориме и за Блискиот Исток, бидејќи нели и тие територии биле наши за времето на Аце пијандурата? Дали треба Турција да се бори за Балканот бидејќи владееле тука пола милениум?
Не мораш да бидеш како НАС ама барем не плукај по историјата. (bravo)
Друга работа,како може да не мразиш некој кој прави обиди да ти земе пола територија ало?И никој не спомна дека мразе се живо диво освен македонци (барем јас не).Оно јесте дека не вреде да бидиш патриот поради фактот дека еве некој како тебе ги оправдува албанците во својата намера.
Кога не доведе веќе до историјата,има пишани документи и е потврдено дека Македонија некогаш била до Индија,ама ти се имаш ли запрашано кој уствари не есапи нас и кој освен ние велиме дека Александар е македонски?Никој.Ама ајде на не навлевам толку.Турција слободно може за два дена да го земе цел Балкан назад ама има едно ново нешто присутно тука, демократијата.
 
 • Ми се допаѓа
Реакции: Makedonec

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Абе Алтаирчо, не сфаќам дали стварно не сфаќаш или си албанец па имаш вакво размислување
Пирин и Егеј колку и да е не возможно да ги вратиме сепак треба да се бориме за нив затоа што на нас ни припаѓаат а албанците обично бараат нешто што не е нивно за да прават голема албанија

Напротив, сосема е исто, концептите на голема Албанија и обединета Македонија се потполно исти, заедно со оние за Велика Србија, грција, санстефанска бугарија... на некоја тема на форумов одамна постирав мапи на буквално сите држави од Балканот плус маџарска со нивните `праведни граници`, на сите нешто некој им одзел, неправди ова она :rofl
Освен Црна Гора и Словенија кои мистериозно немаа такви мапи.

Албанија не постоела никогаш до 1912 така да повикување на древни арнаутски територии од страна на качаци политичари е смешно и опасно. Но тука тие го употребуваат етничиот момент, значи ако на некоја територија живеат арнаути таа е арнаутска. Ваљда и Цирих и Дизелдорф се арнаутски, само не им стиска да кажат такво нешто :cool:

Македонија не постоела до 1944 а не постоела никогаш никаква политичка па ни географска или административна целина со пирин и егеј, за време на отоманското царство денешната територија на РМ била во рамките на три вилаети (вилает била политичко-административна целина)... така да повторно тука е етнички моменат, пириј и егеј `се наши` пошто таму живеат хунзи ама живеат и во Торонто, Ќенада... :zelen

Сето се тоа митови користени од политичари да ја `работат` рајата. Териториите кои влегуваат со состав на една држава се добиени со сила и крв, а поретко јер живот пише романе (РМ, Албанија, Бугарија се резултат на историски процеси кои како нус продукт ги исрфлиле тие држави, има многу по светот такви)... така да сите причи за велики, обединети, вистински, големи држави се лаж и превара.
 

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
@Метаморф знаеш што значи демократија? Демос = народ, кратос = владее. Што има врска демократијата со тоа дали некој најавувал војни?
 
 • Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Не знам како не сфаќате, треба да се бориме за нив, тоа е наше. Јас мислам дека треба и Австралија да си ја земеме. :zelen
 

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Не знам како не сфаќате, треба да се бориме за нив, тоа е наше. Јас мислам дека треба и Австралија да си ја земеме. :zelen

62463933.jpg


:rofl:frantic:rofl
 

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Напротив, сосема е исто, концептите на голема Албанија и обединета Македонија се потполно исти, заедно со оние за Велика Србија, грција, санстефанска бугарија... на некоја тема на форумов одамна постирав мапи на буквално сите држави од Балканот плус маџарска со нивните `праведни граници`, на сите нешто некој им одзел, неправди ова она :rofl
Освен Црна Гора и Словенија кои мистериозно немаа такви мапи.

Албанија не постоела никогаш до 1912 така да повикување на древни арнаутски територии од страна на качаци политичари е смешно и опасно. Но тука тие го употребуваат етничиот момент, значи ако на некоја територија живеат арнаути таа е арнаутска. Ваљда и Цирих и Дизелдорф се арнаутски, само не им стиска да кажат такво нешто :cool:

Македонија не постоела до 1944 а не постоела никогаш никаква политичка па ни географска или административна целина со пирин и егеј, за време на отоманското царство денешната територија на РМ била во рамките на три вилаети (вилает била политичко-административна целина)... така да повторно тука е етнички моменат, пириј и егеј `се наши` пошто таму живеат хунзи ама живеат и во Торонто, Ќенада... :zelen

Сето се тоа митови користени од политичари да ја `работат` рајата. Териториите кои влегуваат со состав на една држава се добиени со сила и крв, а поретко јер живот пише романе (РМ, Албанија, Бугарија се резултат на историски процеси кои како нус продукт ги исрфлиле тие држави, има многу по светот такви)... така да сите причи за велики, обединети, вистински, големи држави се лаж и превара.
Се думав да пишам пост сличен на овој, но за повреда на нечиво лично убедување не го сторив тоа. Ипак поштувам личното убедување кој сака да си го пише на чело, нека си го прави тоа, макар и да се косело со историските факти што горе доле ти ги произнесе.
Проблемот настанува кога „пастирот“ ја собира рајата со слично лично убедување против рајата со различно убедување и фингира „војна против неверниците“. Искрено ги жалам оние кому личното убедување им е над се`, па дури и над соживотот кој мора да опстои за да тие опстојат во местото во кое живеат.
 

Метаморф

Истакнат Член
5 декември 2014
299
334
173
28
Напротив, сосема е исто, концептите на голема Албанија и обединета Македонија се потполно исти, заедно со оние за Велика Србија, грција, санстефанска бугарија... на некоја тема на форумов одамна постирав мапи на буквално сите држави од Балканот плус маџарска со нивните `праведни граници`, на сите нешто некој им одзел, неправди ова она :rofl
Освен Црна Гора и Словенија кои мистериозно немаа такви мапи.

Албанија не постоела никогаш до 1912 така да повикување на древни арнаутски територии од страна на качаци политичари е смешно и опасно. Но тука тие го употребуваат етничиот момент, значи ако на некоја територија живеат арнаути таа е арнаутска. Ваљда и Цирих и Дизелдорф се арнаутски, само не им стиска да кажат такво нешто :cool:

Македонија не постоела до 1944 а не постоела никогаш никаква политичка па ни географска или административна целина со пирин и егеј, за време на отоманското царство денешната територија на РМ била во рамките на три вилаети (вилает била политичко-административна целина)... така да повторно тука е етнички моменат, пириј и егеј `се наши` пошто таму живеат хунзи ама живеат и во Торонто, Ќенада... :zelen

Сето се тоа митови користени од политичари да ја `работат` рајата. Териториите кои влегуваат со состав на една држава се добиени со сила и крв, а поретко јер живот пише романе (РМ, Албанија, Бугарија се резултат на историски процеси кои како нус продукт ги исрфлиле тие држави, има многу по светот такви)... така да сите причи за велики, обединети, вистински, големи држави се лаж и превара.
Сето тоа е таман,само работата тука е што Албанија прави напори за да си ја оствари целта.Со Косово се случи што се случи,за тука кога и дали ќе биде никој не знае...
 

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Сето тоа е таман,само работата тука е што Албанија прави напори за да си ја оствари целта.Со Косово се случи што се случи,за тука кога и дали ќе биде никој не знае...
Косово?
Наша грешка е што воопшто Косово го признавме за држава на Албанците и им свртевме грб на Србите
 
 • Ми се допаѓа
Реакции: Метаморф