Од поодамна имам кажано темава не е за сеир, офф топик и форумски препукнувања. Одморете некое време!
Од поодамна имам кажано темава не е за сеир, офф топик и форумски препукнувања. Одморете некое време!
И плус не знам што ќе има за читање кога се е прочитано, ај да има нешто што не сме прочитале ама нема, нешто ново да направат не верувам. Копирани мислења од пред две години и интервјуа со Бугарки.
Беше интересно на почетокот, сега стана досадно, кај досадно па и на два месеца ќе го ставале. Јакиот весник. Ќе чекам два месеца за да прочитам нешто што сум прочитал.![]()
А тие трите ги скапав читајќи.Still better journalism than Дневник, Вечер & Нова Маќедонија...and it`s not even funded by your taxes![]()
А тие трите ги скапав читајќи.![]()
Јас Нова Македонија ја користам за палење на шпоретот на дрва, а Вечер под газ го ставам кога седам на бетон.Треба понекогаш, јас еднаш во чекалница некаде читав Дневник и почнав да се вртам наоколу да видам каде е таа мраќедонија која ја опишуваат таму...
Имаше гласање и пишав дека не сум за весник и ќе се обидам да образложам зошто.Јас Нова Македонија ја користам за палење на шпоретот на дрва, а Вечер под газ го ставам кога седам на бетон.
Иначе гледам се навредивте одма, а нема зошто затоа што само си кажав дека не ми се допаѓа повеќе весникот. А и кога ќе видиш стварно никој не го чита, на почетокот беше интересно дека нешто ново беше и добри и смешни беа интервјуата, сега искрено не. Нешто ново ако измислите тогаш во ред, а ако е нешто веќе прочитано тогаш не фала.![]()
Јас не сум љубоморен туку кажувам дека никој не го чита весникот освен тие што го направиле. Да не се лажеме за содржината, тоа е веќе видено и само е копирано од темите кои сме ги прочитале повеќе пати, никој не го признава тоа туку сите се восхитувате, на што? На copy-paste?Имаше гласање и пишав дека не сум за весник и ќе се обидам да образложам зошто.
Порано во некое друго време кога немаше интернет весник вистински се читаше (зборам вистинска новина која ја држиш во рака),луѓето имаа и време,трпение и претпоставувам немаа друг избор каде да го прочитаат истото.
Сега е поинакво време,инстант новости се помалку време и се помалку сака денешниот човек да си го уморува мозочето со читање на широки и долги текстови (не викам дека тоа е правилно ама реалност е)
Да не се разберам погрешно,за весникот немам ништо против ама чисто се сомневам дека макар 30% го читаат од почеток до крај со вистинско внимание.Претпоставувам ако некој дал интервју ќе истрча да го прочита делот со неговото интервју или некој ќе пролета да види дали некој го спомнал некаде.Не ги кривам тие што го прават весникот туку пак ќе кажам дека ние живееме во време каде се читаат ударни новости,а не се читаат некои рецепти као да се приготви торта,мистеријата на пирамидите или сл.
@Altaïr си се откажал и не биди ко љубоморно дете кое се лути зашто весникот продолжува.Ако си се предомислил замоли ги да се вратиш,ако немаш намера да се вратиш не бојкотирај со секое твое мислење.
Со ова се согласувам, денес има еден куп интернет сајтови и многу е полесно да дојдеме до информации за секоја ситница и за се што не интересира.Порано во некое друго време кога немаше интернет весник вистински се читаше (зборам вистинска новина која ја држиш во рака),луѓето имаа и време,трпение и претпоставувам немаа друг избор каде да го прочитаат истото.
Можеа да се прочитаат интервјуа, сега тоа што го нарекуваат интервју за мене е испит во полиција, или тест со прашања.Со ова се согласувам, денес има еден куп интернет сајтови и многу е полесно да дојдеме до информации за секоја ситница и за се што не интересира.
Форумскиов весник е корисен тука затоа што во него може да се прочитаат интервјуа од членови на форумов, но мислам дека треба малку повеќе да се средува околу содржината.