Филмски клуб

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Интересен филм кој се базира на рисјанска митологија сила на простувањето и тие работи опичен нацист кој се спасува од гнојот на идиотската идеологија со помош на попот кој беше малку луд ама и немаше избор кутриот сцената кога ја виде сликата на хитлер и кога прашуваше дали е тоа дедо му беше јака. Првпат гледам дански филм солидно авторско остварување глумецот шо беше поп ми е познат од некој филм...

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Отецот не беше малку луд туку многу...Не можам да замислам дека некој може да живее во толкаво негирање...Го негира цел свој живот...
Многу интересен лик...смирен, позитивен (нели), така ведар....
А оној другиот, Адам, сељачина со големо С...онака сељак мангуп или мафијаш не знам како да го наречам....Многу ме нервираше со настапот и пристапот кон луѓето, ме изнервира заради ќотекот што му го удри на отецот на неколку пати , ме нервираше што го притискаше константно, а тоа апсолутно не беше негова работа...
Кој му дал за право да го пика носот во туѓ живот?
Кој му дал за право тој да го менува отецот...?
Иако на крајот излезе дека и двајцата се сменија...
Апсолутно сите ликови беа благо психички пореметени...Дебелиот со пиењето и перверзноста...Арапот со своите бубачки во главата, дури и докторот кој во се‘ најде хумор...Бил ко пола Кенеди во главата, оф мајко :D...
А најјако ми беше што “главниот “ од нацистите Арапот го погоди два пати еднаш во близина на срцето и уште еднаш в грб и тој стана како нов и си замина на две нозе до кола...а отецот пак го звизна куршум в глава кој му о отстрани тумурот...колкави се шансите?
Ама во глобала ми се допадна, интересен...пред се’ ми се допадна што не е амерички, европските се секогаш позабегани...
Иако забеган, мрачен, сепак остава впечаток...

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider and Altaïr

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Можам да дадам предлог ама ќе бидам и јас отсутна две недели :(
Ако сакате да дадам предлог или да ме прескокните па ко ќе се вратам тогаш...

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Можам да дадам предлог ама ќе бидам и јас отсутна две недели :(
Ако сакате да дадам предлог или да ме прескокните па ко ќе се вратам тогаш...
Кaкo сaкaш. Акo сaкaш сегa кaжи, aкo сaкaш кoгa ќе се врaтиш... Амa кaжи си сегa штo имa врскa ние ќе гледaме, пa кoгa ќе дoјдеш ќе си прoчитaш :)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Толку и од темава :)
Иначе вчера на оскарите видов, а стварно појма немав дека еден од филмовите што ви ги предложив имал добиено оскар за најдобар филм.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Јас го гледав ама заборавив да напишам нешто... кога сме кај заборавањето така и започна филмот, кога типката која шо ја глуми Џулиен Мур се загуби низ кампусот кај шо предаваше... после неколку ситуации отиде на лекар и едно по друго дијагнозата беше страшна - Алцхајмерова болест. Среќна околност беше тоа што имаше семејство кое ја подржува, вклучително и сопругот кој горе долу изгледа сакаше барем да искористи колку толку времето кое жена му го имаше пред тотално да стане сенилна - да го поминат убаво, како што им било на почетокот на врската.
Сега гледам дека добила и оскар за улогата што не е неочекувано, ок филмче, a bit of a chick flick ако мене ме прашувате :) но сепак доволно добро направен за да машка особа не се почуствува чудно што го гледа :zelen

Инаку страшна ситуација, здрава права особа и одеднаш...........дисент инто даркнес... па дури и едно време посака да имала рак наместо алцхајмер а тажно беше кога сакаше да го земе внучето ама ради болеста се двоумеа дали да и го дадат...што е нормална реакција ваљда.
Дополнително срање што наследно ја оптерети и ќерка си со болеста што значеше пресуда и за неа а веројатно и за таа другата шо не и одеше по ќеиф толку.
Сет тој пат кој го поминува семејството страдајќи заедно со болниот одлично претставен.
Џулиан Мур ја бидува за трагични улоги, ако се дружи со Мерил Стрип сигурно имаат за што да си прикажуваат :)

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Толку и од темава :)
Иначе вчера на оскарите видов, а стварно појма немав дека еден од филмовите што ви ги предложив имал добиено оскар за најдобар филм.

Тоа ти е, членовите не сакаат да гледаат филмови кои ги предлага друг изгледа :zelen
Не е којзнае што, јас и онака гледам 2-3 филма неделно, дали ќе е еден од нив некој рандом изгледан од рандом причина или предложен на форумот ми е сосема ок.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Тоа ти е, членовите не сакаат да гледаат филмови кои ги предлага друг изгледа :zelen
Не е којзнае што, јас и онака гледам 2-3 филма неделно, дали ќе е еден од нив некој рандом изгледан од рандом причина или предложен на форумот ми е сосема ок.
Треба да те наградиме за најлојален член на клубот. И ти си на ред за да кажеш филм.
Јас последните четири мислам дека беа филмови немав нет, т.е ограничен ми беше и немав шанса да ги спуштам. Од сега ќе гледам и јас, па нека бидам и сама тука :zelen

Едит: И овој ќе го гледам да видам дали улогата е вредна за оскар.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider