Dog Day Afternoon...
Супер филм, нема што да кажам друго, се што сакав да кажам над мене кажале
Се зезам.
Филмов....
Траги-комедија.
Уште откако му се закачија тие тантелите од пушката на почеток знаев за какви ограбувачи се работи. Сони, кој добродушник од криминалец
А другаров, не знам ме потсеќа на еден мој другар ептен, којзнае зошто. Добро филмче, се забавував неколку дена дури го гледав, ќе го гледам пак некогаш сигурно.
За облеката сакав прво да кажам нешто.. За траперките и порабените пантолончиња, фризурчето на Сони па дури и тоа гласчето што го вади јаки ептен. И општо цело место таму во една атмосфера од седумдесетите, иначе мене најинтересен период.
И ќе земам да гледам повеќе филмови од тие години. Добри се ептен. Никогаш, никогаш, никогаш веќе нема да се снимаат такви филмови.
Значи сите пресврти во филмови не ме оставиле со подзината уста колку жената на Сони
Онаа највеќе што си ја сакал, за која уствари нели беше и грабежот. Најјак дел кога се појави Леон, и онака си викам нешто смислиле цајканиве, ни на крај памет дека венчани биле и дека тоа е жената што ја бараше. И што убаво си се забавуваа заложниците, мораше да дојде тоа вториот цајкан, одвратна фаца, па да ја прекине забавата. Добар си беше тој првиот, напнат, исплашен, изгубен... Имаше цела година да си седат во банката со него.
Штета на крај за тој смотаниот, ама бар го спасија, што ќе правеше дали во затвор дали некаде во бегство кутриот со тој памет. Ај Сони барем има шанса да си најде нова љубов
Стварно филмот ми беше топ, не е од култура... Фала
@Outrider, сега ќе го прочитам твојот пост