Чет муабети (ти реков-ми рече)

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Океј, гледам дека и двајцата сте биле повредени ко и секој друг на планетава, но неможе да ве смени тоа како личност и да владее во вас негативна енергија, многу добро ве осетив, олабавете малку :) Ви посакувам да си ја смирите душата :)
Абе не е проблем за смирување, ќе ја смириме душава, ама другиве пак ќе замешаат прсти. Дупли непотребни нервози.
А по ова погоре испаѓа дека тебе до сега никој никогаш за ништо не те зафркнал или толку многу си наивен што и да те искористат не ти смета?

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Абе не е проблем за смирување, ќе ја смириме душава, ама другиве пак ќе замешаат прсти. Дупли непотребни нервози.
А по ова погоре испаѓа дека тебе до сега никој никогаш за ништо не те зафркнал или толку многу си наивен што и да те искористат не ти смета?

Нека замешат, не ги пуштај да допрат внатре во тебе :)

Они ако сметат дека ме зафркнале всушност ми направиле само услога да ми се случи нешто поубаво во мојот живот, и да навистина сум исполнет и среќен за сите убави работи што ми ги донел животот, им благодарам на нив, штета само што продолжеле да живеат во несреќа и тага, зошто сакат само да бегат од донесувања на решенија и решавање на проблеми и да „заебат„ некој друг нели :)

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Нека замешат, не ги пуштај да допрат внатре во тебе :)

Они ако сметат дека ме зафркнале всушност ми направиле само услога да ми се случи нешто поубаво во мојот живот, и да навистина сум исполнет и среќен за сите убави работи што ми ги донел животот, им благодарам на нив, штета само што продолжеле да живеат во несреќа и тага, зошто сакат само да бегат од донесувања на решенија и решавање на проблеми и да „заебат„ некој друг нели :)
Ама изгледа не сме се разбрале, немам ништо против помагањето и јас помагам секогаш кога можам но се си има граници нели? Ни малку не ми е тешко да помогнам на некого не сакам ни да ми се заблагодаруваат, ама кога ќе почнат таа помош да ја злоупотребуваат и буквално да те искористуваат ќе почнеш да се запрашуваш до кога и на кого се да помагаш.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Да бидам најискрена почнав да го избегавам форумов ептен ми е депримирачки.
Содржините на повеќето отворени теми се почесто се сведуваат на убиства,црни хроники,самоубиства,педофилија..
И онака по навика ги скокам тие теми затоа што доволно ми е што на вести,во весници и насекаде околу мене слушам за некои морбидни случаи кои секојдневно се дешаваат и кои нажалост постануваат реалност да би дошла овде и да се прашам што е уствари чедоморство за да налетам на иста тема...

Таква е реалноста тука, не мислам на форумот туку на земјата што монотонијата единствено се разбива од убиства, чедоморства, педофили и слични мрачни срања, останатото е daily grind и тоа се пренесува и во виртуелата, ништо страшно :)
Има и весели теми, за секти, панкери, нокти...:cool:

• Ми се допаѓа
Реакции: cakar_ulav

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Таква е реалноста тука, не мислам на форумот туку на земјата што монотонијата единствено се разбива од убиства, чедоморства, педофили и слични мрачни срања, останатото е daily grind и тоа се пренесува и во виртуелата, ништо страшно :)
Има и весели теми, за секти, панкери, нокти...:cool:
Секти и нокти ме асоцираат на Вуду :)
Туку ми здосади.Додека влезам во кола,додека земам новина,додека пуштам тв,додека....тоа па тоа.
Колку убиства,колку деца силувани,колку....дека е жалосно знаеме сите.Дека општеството ни е болно знаеме.Дека"прави што ти е воља и тоа нека ти е закон" владее низ светот се почесто знаеме.Дека полека се губат нормите на нормалноста знаеме.
Дека луѓето се диригираат од сопствените болно идеи и страсти и се препуштаат на истите знаеме.Се знаеме и тоа е проблем.
Веќе излишени теми.
Туку проблемот го имаат ваквите ко ја,
што кога читаат и слушаат нешто визуализираат,
а всушност се трудат да засадат љубов и добрина околу себе,
па ги мачат такви неправди како кошмари.
Дајте малку херои и хероини..Во никој случај хероин,само зелено(као зелено пазарче у Скопје) :zelen
Онака за промена ако ме разбираш ш'о сакам да ти кажам.
Би требала малку асоцијација да цепам вечерва шо велиш?

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Секти и нокти ме асоцираат на Вуду :)
Туку ми здосади.Додека влезам во кола,додека земам новина,додека пуштам тв,додека....тоа па тоа.
Колку убиства,колку деца силувани,колку....дека е жалосно знаеме сите.Дека општеството ни е болно знаеме.Дека"прави што ти е воља и тоа нека ти е закон" владее низ светот се почесто знаеме.Дека полека се губат нормите на нормалноста знаеме.
Дека луѓето се диригираат од сопствените болно идеи и страсти и се препуштаат на истите знаеме.Се знаеме и тоа е проблем.
Веќе излишени теми.
Туку проблемот го имаат ваквите ко ја,
што кога читаат и слушаат нешто визуализираат,
а всушност се трудат да засадат љубов и добрина околу себе,
па ги мачат такви неправди како кошмари.
Дајте малку херои и хероини..Во никој случај хероин,само зелено(као зелено пазарче у Скопје) :zelen
Онака за промена ако ме разбираш ш'о сакам да ти кажам.
Би требала малку асоцијација да цепам вечерва шо велиш?

Мислиш на вакви теми?:zelen
http://forum.crnobelo.com/threads/good-fellas.5006/

Има и такви теми но немале многу сообраќај нешто :unsure изгледа луѓето се повеќе фасцинирани од мрачното, темната страна, злото. Не знам зошто е тоа така ама така е, весник кој би печател стории како во темава шо стаив линк, брзо ќе банкротира. Ако морам да нагаѓам би кажал дека болесно општество продуцира болесни интереси и занимации кај рајата... и јас не сум исклучок иако имам некој баланс.

Би било фино да има теми за јаки љубавни причи, имам читано за логораш и логорашка кои се разделиле во лудилото на холокаустот па се нашле пак во некој кибуц во палестина и имале прилично добар брак, па некоја жена која организирала експедиција во Амазонија за да го најде сопругот кој исчезнал (и го пронашла), онаа со србинот и муслиманката кои ги отепале на некој мост во Босна...но и тогаш нема да има многу интерес, поинтересно е изгледа кога мажот ја убил жената или таа го отрула :unsure

Тоа е веќе проблем, со визуелизација, зависи каков карактер си, некој е отрпнат и не му смета, некој не е и му смета...

За болдираното, само да не прочитаат телемитите :zelen

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Мислиш на вакви теми?:zelen
http://forum.crnobelo.com/threads/good-fellas.5006/

Има и такви теми но немале многу сообраќај нешто :unsure изгледа луѓето се повеќе фасцинирани од мрачното, темната страна, злото. Не знам зошто е тоа така ама така е, весник кој би печател стории како во темава шо стаив линк, брзо ќе банкротира. Ако морам да нагаѓам би кажал дека болесно општество продуцира болесни интереси и занимации кај рајата... и јас не сум исклучок иако имам некој баланс.

Би било фино да има теми за јаки љубавни причи, имам читано за логораш и логорашка кои се разделиле во лудилото на холокаустот па се нашле пак во некој кибуц во палестина и имале прилично добар брак, па некоја жена која организирала експедиција во Амазонија за да го најде сопругот кој исчезнал (и го пронашла), онаа со србинот и муслиманката кои ги отепале на некој мост во Босна...но и тогаш нема да има многу интерес, поинтересно е изгледа кога мажот ја убил жената или таа го отрула :unsure

Тоа е веќе проблем, со визуелизација, зависи каков карактер си, некој е отрпнат и не му смета, некој не е и му смета...

За болдираното, само да не прочитаат телемитите :zelen

Да на таква тема мислев :)

Телемите имаат некоја друга порака во прави што ти е волја.Колку што разбрав тоа има врска со чистата волја и не се заснова на моментални идеи,мисли и реакции.Само што тоа постанува општо мото(не директно од телемитите)кое луѓето и не го разбираат баш како што е мислено.

Визуализацијата при слушање и читање е многу позитивна работа кога се работи за изучување на ново и слично.Но проблемот настапува кога тоа автоматски се случува со се што читаш и слушаш.Хорор.
Најчесто се трудам теми(како горенаведените)кои ме вознемируваат внатрешно да не ги меморирам во себе.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
А во временската прогноза има ли за тоа какво ќе биде времето во наредната недела? :)
Зар се сомневаш?
Плус калкулатор за плодни денови и која температура е нај(не)погодна.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Зар се сомневаш?
Плус калкулатор за плодни денови и која температура е нај(не)погодна.
Калкулаторот не е за мене, мене ме интересира времево дали ќе врне за да знам дали да носам чадор. :)