Чет муабети (ти реков-ми рече)

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
It makes me feel pretty.
Пореален и повистинит одговор од овој нема да добиеш. Има нешто во нив што те прават да се чувствуваш женствено, а елегантен аутфит не ми оди без добра штикла.
Е сега, модата ко мода, мора да има некој екстрем. Екстремно висока, копитарска штикла и мене не ми е убаво. Посебно кога некој е ситен, или кога некој не знае да оди на нив, тогаш делуваат грдо. Тие не се за носење, затоа гледам дека им врви и нив времето, што многу ме радува.
Плус штиклата се носи денес секаде и секогаш и затоа си губи од убавината. Јас ги сакам, ама си ги носам навечер, онака викендашки. Кога нешто се носи насекое станува монотоно.
Иначе си почитувам и јас ниска чизма, балетанка или патики, ама знам да си облечам и штикли. Иначе мене не ми е ниту смешно ниту пак сметам дека е срамно ако некој не ги преферира. Ствар на вкус е, кој што сака нека носи :)
Да додадам само дека има и мајки кои ги тераат своите ќерки да носат штикли. Имав другарка, кога беше 8мо одд мајка и од дома ја тераше да носи штикли секој викенд на излевање. И тоа 12ка. Девојчето е глава ипол пониска од мене. Јас сум 181.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Да додадам само дека има и мајки кои ги тераат своите ќерки да носат штикли. Имав другарка, кога беше 8мо одд мајка и од дома ја тераше да носи штикли секој викенд на излевање. И тоа 12ка. Девојчето е глава ипол пониска од мене. Јас сум 181.

Го терала девојЌето да носи штикла да биде попривлечна и поатрактивна за некој добро ситуиран господин на нејзини години. Имам комшивки во населбата каде одвај се прехрануваат, но трошат пари на алишта и штикли се со цел да уловат некоја крупна риба.

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Епа тоа е еден од тие екстреми за кои ти зборував. Кога ти на ДЕТЕ од 8мо одделение ќе му дадеш штикли, па уште 12цм добиваш ситуација како кога Бамби се учеше да оди. Јас на мојата полуматура носев сандалчиња ниски и си поминав најубаво на цел свет.:)
Затоа и ти напишав, се кога е во границите на нормалата, кога штиклата се користи за манифестации за кои таа е наменета е сосем ок. Кога ја видов една на скијање на снегот во нив дотерана ми дојде да и ги собујам и да ја гаѓам со нив.
Го терала девојЌето да носи штикла да биде попривлечна и поатрактивна за некој добро ситуиран господин на нејзини години. Имам комшивки во населбата каде одвај се прехрануваат, но трошат пари на алишта и штикли се со цел да уловат некоја крупна риба.
Ова не е само за алишта и штикли. Самсунг Галакси Ѕ5, Давидоф цигари, порачување на најскапи јадења за на маса а дома се јаде леб и сол, носење на цела плата во паричник за 1 вечер да се покаже демек имам ти се манифестации на синдром тенџере мене ако ме прашаш. Таквите само на игнор, најдобро е:) И јас никогаш не ги разбрав.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
It makes me feel pretty.
Пореален и повистинит одговор од овој нема да добиеш. Има нешто во нив што те прават да се чувствуваш женствено, а елегантен аутфит не ми оди без добра штикла.
Е сега, модата ко мода, мора да има некој екстрем. Екстремно висока, копитарска штикла и мене не ми е убаво. Посебно кога некој е ситен, или кога некој не знае да оди на нив, тогаш делуваат грдо. Тие не се за носење, затоа гледам дека им врви и нив времето, што многу ме радува.
Плус штиклата се носи денес секаде и секогаш и затоа си губи од убавината. Јас ги сакам, ама си ги носам навечер, онака викендашки. Кога нешто се носи насекое станува монотоно.
Иначе си почитувам и јас ниска чизма, балетанка или патики, ама знам да си облечам и штикли. Иначе мене не ми е ниту смешно ниту пак сметам дека е срамно ако некој не ги преферира. Ствар на вкус е, кој што сака нека носи :)

Тортура во името на привлекување на спротивниот пол, пола кривица е кај мажите пошто тие ги сметаат штиклите за секси :)
Тоа се тие разлики во перцепција...мене ми делуваат некако страно, како штаки на пример...

thumb.jpg

This on the other hand...is sexy (inlove)

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Тортура во името на привлекување на спротивниот пол, пола кривица е кај мажите пошто тие ги сметаат штиклите за секси :)
Тоа се тие разлики во перцепција...мене ми делуваат некако страно, како штаки на пример...

thumb.jpg

This on the other hand...is sexy (inlove)
И ова е убаво, не велам не. Се може да биде убаво, ако знае како да се носи.
А за тоа дека ги носиме штиклите за да го привлечеме само спротивниот пол грешиш. Да, некогаш се дотерувам за тоа, меѓутоа некогаш сама сакам да се чувствувам убаво. Ако облечам убаво здолниште, со добра кошула или сако, не ми оди тоа без штикла. Можам да бидам во врска, ете да сум зафатена во тој поглед, па пак за мене да си се дотерам. Женскиве не се дотеруваме само за вас, многу често знаеме да си се дотераме за сами да сме си убави на себе. Јас во моите омилени црвени штикли се осеќам најубаво на свет:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
И ова е убаво, не велам не. Се може да биде убаво, ако знае како да се носи.
А за тоа дека ги носиме штиклите за да го привлечеме само спротивниот пол грешиш. Да, некогаш се дотерувам за тоа, меѓутоа некогаш сама сакам да се чувствувам убаво. Ако облечам убаво здолниште, со добра кошула или сако, не ми оди тоа без штикла. Можам да бидам во врска, ете да сум зафатена во тој поглед, па пак за мене да си се дотерам. Женскиве не се дотеруваме само за вас, многу често знаеме да си се дотераме за сами да сме си убави на себе. Јас во моите омилени црвени штикли се осеќам најубаво на свет:)

...а се чуствуваш убаво бидејќи си привлечна за спротивниот пол :zelen
Добро е сето тоа само физички е нездраво за стапалото, во неприродна положба со саати...

http://www.crnobelo.com/zivot/ljubo...uvaat-zosto-go-izneveriv-mojot-soprug?start=1
хахахахаххаха, број 3, really?
Ги оставила децата бидејќи мажот и бил досаден?!:eek Извини, ама ова мене ми личи на жени од оној тип "Епа неќеше да се е*аваме на јавни места (тоалети, лифтови и сл), неќеше да експериментира" Он ја сакал а нејзе и бил досаден. Епа да, може да бил човекот пијаница, да ја кршел од ќотек, може ќе бил поарен :unsure
Ама најсериозно, ги оставаш децата поради тоа што ти било досадно? Боже помогни им, како размислуваат... океј ајде сфаќам дека и е монотоно, и се присакало со Австралиецот, можеби бил побогат, можеби поарен у кревет, ама децата да си ги оставиш зар вреде? И како тоа наеднаш и станал досаден? Откако оформиле семејство, дом, деца? Не можам да сфатам. И сега со пет деца и било поинтересно. Секоја чест! Да сум едно од нејзините деца од првиот брак, повеќе не би сакал да ја видам никогаш во животот. Зар родителите не треба да се жртвуваат за своите деца? Од немање проблеми сами си прават ц ц ц

Тоа е една од најризичните видови на популација, релативно нов феномен, оние кои треба да ги забавува некој, да ги анимира, да ги оживува пошто самите се мртви, некреативни и убиствено досадни. Конзумеризмот им всадил го глава дека некој треба да ги забавува да прави нешто да им биде интересно (facepalm)
Не велам дека нема екстремно досадни луѓе или дека би било лесно да се биде со досадна особа во брак или врска ама после една деценија и две деца да и текне дека било досадно е дебилно... :frantic

• Ми се допаѓа
Реакции: Давор

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
...а се чуствуваш убаво бидејќи си привлечна за спротивниот пол :zelen
Добро е сето тоа само физички е нездраво за стапалото, во неприродна положба со саати...
Може е нездраво но добро е за око
сепак зависи која ги носи пример на оние од црна ружа не им стојат

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Тоа е една од најризичните видови на популација, релативно нов феномен, оние кои треба да ги забавува некој, да ги анимира, да ги оживува пошто самите се мртви, некреативни и убиствено досадни. Конзумеризмот им всадил го глава дека некој треба да ги забавува да прави нешто да им биде интересно (facepalm)
Не велам дека нема екстремно досадни луѓе или дека би било лесно да се биде со досадна особа во брак или врска ама после една деценија и две деца да и текне дека било досадно е дебилно... :frantic
Сега имала пет деца и не и било досадно. Јас мислам да му кажела убаво на првиот, и тој ќе и направел уште три, туку ајде :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Nemam opcija za kirilica,ne ja najdov temata za specijalen pozdrav zatoa odluciv od tuka da upatam eden virtuelen pozdrav do site virtuelni prijatelcinja.Posto ke bide latinica ako treba ke rizikuvam pa makar bilo i izbrisano.Za latinicata se izvinuvam ama za sodrzinata ne.:zelen
Pozdrav do site forumdjii koi ne se likovi dojdeni za natprevar i gradenje rejting po sekoja cena,baska aktivni nasiroko niz makedonskiot eter elektronski.
Ke si go pozdravam i ipopovski direktno kako i sekogas koga i da posakav da mu se obratam bez da se
ustrucavam.
Vi se dopadnalo ili ne cisto da napomenam deka go zirnav izborot samo naslovot ne mi se dopadna,akterite si se akteri,mnozinmstvoto gi bira i nemam zbor za regularnosta.Samo vo naslovot treba da stoi "Naj forumdjii na crno belo aktivni od pocetok pa se dosega"vie razmislete zosto.
Poslednive pati koga se uklucuvam imam doem,ne deka nekomu treba da mu e stalo deka ova e privatna kompanija na Soldner a se ostanato prolazni minuvaci.
Ima naokolu intelegencija da ne ispadne deka smetam deka mestovo necini.Da mislev taka nemase ovde da uzivam tolku vreme i pak da navrakam.
Srekna nova i veseli praznici na site do eden.