Љубовни проблеми

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Веќе го напишав проблемот во Тајна врска со зафатен дечко. Се наоѓам во таква. И човекот не е идиот. Ситуиран е,прв пат му се случува неверство.Со неа е 4 години. Со мене се виде неколку пати по неколку часа. Сето тоа беше пратено со пишувања на фб до 3 наутро. Со смс пораки,повици... Таа го седна во авион ко дозна за ова и го отргна од мене додека да заминам. Се видовме со него ден пред да замине и беше тажен,рече ќе оди на пат службен. Немаше срце да каже што и како. После тие две недели се ми објасни. рече дека сака трпение и време од мене додека ја мавне,само ради парите и интересот е со неа. Сега му седи дома,не го пушта нигде. Да се надевам дека ќе исполни се со времето или ? Читам некои совети како нема шанси,нема да ја остави,но во мојот случај навистина одамна не им оди,само не нашол причина голема да и раскине,се навика и интерес е било.
Тури му пепел на маж што е со жена од интерес,макар да мислам дека те мавта опасно.

• Ми се допаѓа
Реакции: BlackTulip and malo

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Веќе го напишав проблемот во Тајна врска со зафатен дечко. Се наоѓам во таква. И човекот не е идиот. Ситуиран е,прв пат му се случува неверство.Со неа е 4 години. Со мене се виде неколку пати по неколку часа. Сето тоа беше пратено со пишувања на фб до 3 наутро. Со смс пораки,повици... Таа го седна во авион ко дозна за ова и го отргна од мене додека да заминам. Се видовме со него ден пред да замине и беше тажен,рече ќе оди на пат службен. Немаше срце да каже што и како. После тие две недели се ми објасни. рече дека сака трпение и време од мене додека ја мавне,само ради парите и интересот е со неа. Сега му седи дома,не го пушта нигде. Да се надевам дека ќе исполни се со времето или ? Читам некои совети како нема шанси,нема да ја остави,но во мојот случај навистина одамна не им оди,само не нашол причина голема да и раскине,се навика и интерес е било.
Може со тебе е од корист па те мавта као демек со неа бил од корист.

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra and malo

FallenAngel

Староседелец
5 декември 2012
601
402
1,073
Eupen
Тури му пепел на маж што е со жена од интерес,макар да мислам дека те мавта опасно.

да се разбереме од почетокот имало љубов, но сега откако виде дека таа е теткица за неговите години и ме запозна мене виде дека заслужува нешто помладо и поубаво,

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
да се разбереме од почетокот имало љубов, но сега откако виде дека таа е теткица за неговите години и ме запозна мене виде дека заслужува нешто помладо и поубаво,
А тој од тебе колку е разлика?
каква корист од мене? ја пари немам :)
Пари немаш, пасош имаш(е претпоставувам), тешко дека би пропуштил таква прилика.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Аа,во глава празно по се изгледа.

FallenAngel

Староседелец
5 декември 2012
601
402
1,073
Eupen
А тој од тебе колку е разлика?

Пари немаш, пасош имаш(е претпоставувам), тешко дека би пропуштил таква прилика.

Немам пасош. Престој имам. Тој има јак бизнис и не ја напушта МКД така рече. Разлика сме јас и тој 6 години

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Немам пасош. Престој имам. Тој има јак бизнис и не ја напушта МКД така рече. Разлика сме јас и тој 6 години
Па и престој не ти е мала работа мислам пола работа е завршена, а за јак бизнис па и во МКД да видиш да не веруваш. Ај разликава не ви е многу пошто памтам пишуваше еднаш дека си била и со +10 постар па ете ко што гледам малце си се опаметила ама не баш.
Од лично искуство НЕ ВЕРУВАЈ НА МАЖИВЕ трчи лажи се сите. Па уште па и кога ќе налетаат на некоја наивна, лесен плен.
Друго викаш бил 4 години со девојката, ми секое живо суштество сака промена посебно кога е така по тазе, а ти баш ко сервирана си му дошла. Лесно е да каже дека те сака, да глуми дека те сака, а уствари кузнај какви планови си крои човекот у главата.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider and malo

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Се` уште веруваш во бајките створени под изговор дека он е со неа само заради прарите, но единствено со тебе е ради љубов? Ај да почнеме аналитички од крајот. Тој ти рекол дека е со неа ради пари и all that jazz и дека она го контролира целосно. Мислам дека е доволно зрел ако сака да не биде со неа, да спакува куферите и да замине. Така да изговорот „она мене ме контролира и јас сум со неа исључиво ради парите“ не пали. Он уште од старт си ги стаил приоритетите и досега се има искачено до одредена скала каде гледа малце од високо кон тебе. Давањето до знаење на принцип на трпение, чекање итн во денешни рамки не пали, посебно ако тој е во посериозна врска со некоја склопена за него а ти си му била некоја авантура. Со други зборови, ако бараш од него врска, ако се надеваш дека сето она што тој го прави е вистина, очекувај тоа што го прави на неа истото да го направи и на тебе. Сето друго што го тераш ќе личи на авантура кое нема шанса да се круниса со сериозна врска. Ако тоа го бараш од него, пеки - терај вака.

• Ми се допаѓа
Реакции: BlackTulip