za rakija ne e problem ima dole ke najdimeЈас сум за ама ако имаш и ракија иначе не.![]()

za rakija ne e problem ima dole ke najdimeЈас сум за ама ако имаш и ракија иначе не.![]()

Уштипци со јаболка За овој прекрасен и вкусен рецепт потребно ви е :2 жолчки ги матите со 6о гр.шеќер,додавате едно кесе ванила,5о гр.путер или маргарин,па потоа додавате 100 гр.млеко,2м.лажички бренди или рум,300 гр.брашно,1м.лаж.цимет,200 гр.рендани јаболки и назоста крај двете белки. Откако сето ова убаво ќе го изматите,со мало лажиче ќе вадите уштипци и ке ги пржите во врел зејтин(внимавајте да не биде премногу врел за да не ги поцрните).Пржените ставајте ги врз хартија а потоа извалкајте ги во шекер или мелени ореви. Совет од мене -следети го точно редоследот на состојките како ви е пишано.Ако сакате солени уштипци можете само да ги изоставите јаболките,шекерот,циметот и румот а ставете само сирење.Бон апетит

Отвори ја прикачената датотека 21547 Уштипци со јаболка За овој прекрасен и вкусен рецепт потребно ви е :2 жолчки ги матите со 6о гр.шеќер,додавате едно кесе ванила,5о гр.путер или маргарин,па потоа додавате 100 гр.млеко,2м.лажички бренди или рум,300 гр.брашно,1м.лаж.цимет,200 гр.рендани јаболки и назоста крај двете белки. Откако сето ова убаво ќе го изматите,со мало лажиче ќе вадите уштипци и ке ги пржите во врел зејтин(внимавајте да не биде премногу врел за да не ги поцрните).Пржените ставајте ги врз хартија а потоа извалкајте ги во шекер или мелени ореви. Совет од мене -следети го точно редоследот на состојките како ви е пишано.Ако сакате солени уштипци можете само да ги изоставите јаболките,шекерот,циметот и румот а ставете само сирење.Бон апетит

, ама е ептен вкусно и лесно за јадење.