Вегетаријанци

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Николку животни не се убиени поради мене баш. Ниедно животно не настрадало баш поради мене. Годишно кило печурки и една ипол риба? Не верувам.
Ти не си достојна да збориш колку тоа животни умреле поради мене.
Хмм. како може нештата ко ги јадам да умираат поради мене, а она што ти го јадеш да ме умира поради тебе?
Да другарче, килограм печурки и една и пол риба, толку јадам годишно.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Зборите за нагони кои намерно ги игнорирате и страсти кои ги контролирате. Значи сепак нормално е за човекот да јаде и посакува месо.
Животни ќе бидат убивани, како и да е. Ако се откажеш да го јадеш нивното месо, друг нема. Токму поради тие нагони кои човекот ги чувствува. Во најмала рака, да бидат пуштен во слобода, ќе бидат убиени и изедени од посилно животно. Тоа е кругот на животот.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
@malo
дали јас ќе купам кило стек или нема да купам нема да смени дека кокошка или петел биле убиени.

Колку и каде да те најдам за да извршам плаќање?

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Зборите за нагони кои намерно ги игнорирате и страсти кои ги контролирате. Значи сепак нормално е за човекот да јаде и посакува месо.
Животни ќе бидат убивани, како и да е. Ако се откажеш да го јадеш нивното месо, друг нема. Токму поради тие нагони кои човекот ги чувствува. Во најмала рака, да бидат пуштен во слобода, ќе бидат убиени и изедени од посилно животно. Тоа е кругот на животот.
Нема нагон за јадење месо кај човекот. Лавот има нагон за месо, затоа кога ке види антилопа ја лови, ја дере и ја јаде жива, не го преработува месото. Ти јадеш ли живо месо? Ти доаѓа нагон кога гледаш живо месо, или ти доаѓа нагон кога гледаш зготвено, зачинето месо, кое сосема го има променето вкусот?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Нема нагон за јадење месо кај човекот. Лавот има нагон за месо, затоа кога ке види антилопа ја лови, ја дере и ја јаде жива, не го преработува месото. Ти јадеш ли живо месо? Ти доаѓа нагон кога гледаш живо месо, или ти доаѓа нагон кога гледаш зготвено, зачинето месо, кое сосема го има променето вкусот?
Човекот има нагон за убивање. Оној човек кој го гледаш секој ден нема нагон за убивање затоа што знае дека може да тркне до маркет и наместо да се мачи со поставување стапици и трчање по плен, може да си купи веќе уловен плен. Оставај им на лавовите на едно место јадење секој ден и тие нема да убиваат недолжни антилопи.

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com

Тоа е затоа што лавот е неспособен да го испече тоа месо. Ако му дадеш испечено, и тоа ќе го изеде.

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
@malo
дали јас ќе купам кило стек или нема да купам нема да смени дека кокошка или петел биле убиени.

Колку и каде да те најдам за да извршам плаќање?
Ке промени. Ништо слично на светот од еднаш не се променило. Но твоето однесување може да инспирира друѓи луѓе, тие пак други и така натаму.
Не можеш да ме најдеш. До ваква пророчица како мене не се доаѓа лесно;)

Тоа е затоа што лавот е неспособен да го испече тоа месо. Ако му дадеш испечено, и тоа ќе го изеде.
И ке се разболи. Исто и ти...

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ке промени. Ништо слично на светот од еднаш не се променило. Но твоето однесување може да инспирира друѓи луѓе, тие пак други и така натаму.
Не можеш да ме најдеш. До ваква пророчица како мене не се доаѓа лесно;)
Далај Лама, ти ли си? Буда? Ганди? Кој тоа збори со мене?