Какво нелогично прашањеАко немам страст или нагон во тоа што го правам,тогаш зошто живеам?
Какво нелогично прашањеАко немам страст или нагон во тоа што го правам,тогаш зошто живеам?
Зошто нелогично?Живеењето е задоволувањето на потреби,борба за подобро,полесно,поубаво,полагодно,послатко....Каков е тој живот во кој нема страст,или нагон?Тие се двигатели на животна енергија(има и др.но овие се исто битни).Ако не задоволиш некоја страст или нагон,што мислиш како ке изгледаат луѓето?Како немтури биди сигурна.Какво нелогично прашање
не реков дека нема,но јас кога јадам сакам да биде тоа што мене ми се допаѓа,несакам нешто со сила да бутам,а биди сигурна дека со наш иовстандард и не можеме да си приуштиме секојдневно на трпеза да имаме месо.Па сигурно не живеам за да јадам и за да ги задоволувам само нагоните. Има и повозвишени цели на овој свет.
Страста и нагоните не се двигатели на животот.Сосем си грешка.Напротив.Способноста да ги контролираме и да ги преиспитаме истите завзема поголема улога во животот него да се предадаме на се за што мислимр дека е страст или нагон и не можеме да му одолееме.Зошто нелогично?Живеењето е задоволувањето на потреби,борба за подобро,полесно,поубаво,полагодно,послатко....Каков е тој живот во кој нема страст,или нагон?Тие се двигатели на животна енергија(има и др.но овие се исто битни).Ако не задоволиш некоја страст или нагон,што мислиш како ке изгледаат луѓето?Како немтури биди сигурна.
Незнам дали има сточари на форумов,но мислам дека не би се согласиле со тебе,ке мислат сакаш лебот да им го земеш.Кое е тоа масовно убивање на животни,и на кои животни?Нема да бидат истребени оти истовремено и се одгледуваат.И Исус јадел месо,во библија не е забранета,и сега јас ке се секирам за прасињата,ух ајде доста......Страста и нагоните не се двигатели на животот.Барем кај мене не.Напротив.Способноста да ги контролирам и да ги преиспитам истите ми завзема поголема улога во животот него да се предадам на се за што мислам дека е страст или нагон и не можам да му одолеам.
Ме прави посилна знаењето дека можам да одолеам на се што би ме угрозило на било каков начин.
Кога би трчала за секоја страст,секој нагон,секоја желба која би се појавила би била тотално раштракана на сите страни.
Одам оф-топик да останеме кај исхраната.
Ако тебе ти е страст или нагон да јадеш прасе и ако тоа задоволство те прави среќна во животот тогаш терај си го филмот.
Само размисли што се се крие позади сето тоа и дали задоволувањето на твојата(општо зборам не само за твојата не зависи само од тебе)страст е причина за масовно убивање на животните?
не реков дека нема,но јас кога јадам сакам да биде тоа што мене ми се допаѓа,несакам нешто со сила да бутам,а биди сигурна дека со наш иовстандард и не можеме да си приуштиме секојдневно на трпеза да имаме месо.
Што има врска Исус со темава?Незнам дали има сточари на форумов,но мислам дека не би се согласиле со тебе,ке мислат сакаш лебот да им го земеш.Кое е тоа масовно убивање на животни,и на кои животни?Нема да бидат истребени оти истовремено и се одгледуваат.И Исус јадел месо,во библија не е забранета,и сега јас ке се секирам за прасињата,ух ајде доста......
Лена душо,па вие ми се умешавте во јеловник,па почнав да мешам и баби и жаби,и сега огладнев,одам да чалабрцнам некое сендвиче со вратче или куленче ако останало.Што има врска Исус со темава?
Глупости.Демек толку се држите на правилата од библијата,па сега библијата го одобрува конзумирањето(не исхраната)на месо.
Стварно нема логика во тоа што го пишуваш,мешаш баби и жаби.
Лена душо,па вие ми се умешавте во јеловник,па почнав да мешам и баби и жаби,и сега огладнев,одам да чалабрцнам некое сендвиче со вратче или куленче ако останало.
А уствари е едно исто. Дали ке почнеш од вратчето или од газето нема разлика.
Додуша има. Некои делови се нездрави, другите се одличен извор на чист протеин. Исто како и кокошка јадеш - бело месо или копан не е исто.А уствари е едно исто. Дали ке почнеш од вратчето или од газето нема разлика.