Незнам точно... има неколку години... прво бев вегетеријанец (не јадев само месо, потоа и млекото го баталив) Сега се одкажувам од јајца и риба (како што напоменав многу малку и многу ретко јадам)леле не ми се веруе...
Исус најдовте да го вмешате во храната која ја јадете.
Лена, дали некад си тргнала од логиката дека животните ги тепаат кога овие бессомучно ја ораат нивата за да добиеш органско јадење?
Најголемата контрадкикторност е да си ускратиш нешто без кое не можеш во име на љубов на животните.
Не мора да одговорите на следново прашање, но еве: Колку време сте вегани?
Ако е веќе прашање на 10 или повеќе години, би ве прашал дали често се имате разболувано. Ако е помалку, немам други прашања.
Денес мојата исхрана се состои претежно од свежа сирова храна, многу малку јадам готвено
Не сум се разболела од тогаш, напротив со тој начин на исхрана значително си го подобрив здравјето. Исчезнаа сериозни здравствени проблеми.
Мојот син (поголемиот) имаше хроничен бронхитис, пневмонија. Одкако не јаде месо и не пие млеко, нема ни настинато.
Помалото уште од раѓање е на таква исхрана и никогаш нема настинато, нормално се развива (дури и понапреден е од своите врсници) температура има качено само кога му растеа забчиња.
Брат ми исто е вегетеријанец (4 год) и нема никаков здравствен проблем