Верување во Бог

Idiot

Староседелец
5 март 2013
317
231
1,053
Muppet Show
Ако ти досега не виде за кој Бог се спори,и ако мислиш дека се може да е Бог,баш со тебе ниту сакам да моабетам.
Не ни имаш што да моабетиш, оти не ти се познати концептите за богови, не е само христијанското видување, кои се некаде околу 30% од популацијата на планетава. Што е со другите 70%?

Holla

Истакнат Член
17 јуни 2014
162
90
338
ОК,изгледа ке морам да пишам,Јас сум полуверник! Се надевам дека сега сте задоволни.Ако се најде некој паметен нека се обиде да ме направи една целина.Суштината на сите овие постирања овде се токму тоа,да те потикне да размислиш дали исто или различно,да научиш нешто ново(ако сакаш),значи се што занеме да произнесеме,и бла бла.....
Што е полуверник? .. Идеш у црква а не веруеш у господ, или веруеш у господ а за Велигдне не идеш у црква ???

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Не ни имаш што да моабетиш, оти не ти се познати концептите за богови, не е само христијанското видување, кои се некаде околу 30% од популацијата на планетава. Што е со другите 70%?
Јас сум православна христ.и за тој Бог овие 100% се мислења а за другите богови(буди,алах идр)не ме интересира.

Што е полуверник? .. Идеш у црква а не веруеш у господ, или веруеш у господ а за Велигдне не идеш у црква ???
па незнам ни сама,јас сум нешто како свПетар,кој трипати се откажа од Исус кога му беше страв дане го утепаат.

Последна промена од модератор:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Хептаграм XI

Idiot

Староседелец
5 март 2013
317
231
1,053
Muppet Show
Јас сум православна христ.и за тој Бог овие 100% се мислења а за другите богови(буди,алах идр)не ме интересира.
Буда не е бог, а Алах е истиот твој бог (таткото). Би требало малку да се запознаеш и со другите за да не треснуваш глупости како пред малку, ако не за повеќе.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Holla

Истакнат Член
17 јуни 2014
162
90
338
Пиши дека не веруваш. Вистински верник верува во својот Бог и во добро и во лошо и не се сомнева во Божјата волја. Секој настан е дел од Божјата волја, дали е добар или лош зависи од гледиштето на верникот но ако вистински верува во својот Бог нема да се сомнева во волјата Божја исто како што Авраам не се сомневал кога го жртвувал Исака затоа што гласот Божји му рекол така.
Исаак Њутн ??
па незнам ни сама,јас сум нешто како свПетар,кој трипати се откажа од Исус кога му беше страв дане го утепаат.
И јас сум онда Психотерапевт мада студирам Економски ... ама полу-психотерапевт сум пошто се одкажував 5 пати од факултетот и бла бла ... ??
Не можеш да бидеш нешто а да немаш појма што е тоа ... бар така мислам.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Исаак Њутн ??

И јас сум онда Психотерапевт мада студирам Економски ... ама полу-психотерапевт сум пошто се одкажував 5 пати од факултетот и бла бла ... ??
Не можеш да бидеш нешто а да немаш појма што е тоа ... бар така мислам.
Аман бре луѓе,искрено и просто кажано,ПОЛУВЕРНИК,значи дека од 10 заповеди јас само 5 почитувам.Јадам свинско,се сексав пред брак,некој ако ме удри по образ јас ке го утепам од мавање,работам и во недела,лажам понекогаш.Одам во црква и се молам за спасение,но кога гледам маки по народов тогаш викам-Аман бе ,има ли господ?

Буда не е бог, а Алах е истиот твој бог (таткото). Би требало малку да се запознаеш и со другите за да не треснуваш глупости како пред малку, ако не за повеќе.
Зошто малку не читаш поспоро,размисли,за да не трескаш ти глупости,ако не разбираш што ти е пишано на кратко,како ли ги разбираш долгите текстови на некои други членови,или не ги ни читаш воопшто.

Последна промена од модератор:

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
А да прочиташ ти што напиша. Како ли самата се разбираш. Буда не бил бог, разбираш македонски?
Христијаните веруваат ви Исус,индијците во Буда,Муслиманите го имаат Алах(незнам одкаде велиш дека Алах е мој татко,истиот бог)значи сакав да ти кажам дека збориме за Господ бог ,на христијанската вера,друготе вери не ги ни спомнав

Idiot

Староседелец
5 март 2013
317
231
1,053
Muppet Show
Христијаните веруваат ви Исус,индијците во Буда,Муслиманите го имаат Алах(незнам одкаде велиш дека Алах е мој татко,истиот бог)значи сакав да ти кажам дека збориме за Господ бог ,на христијанската вера,друготе вери не ги ни спомнав
Ти или не знаеш да читаш или не сакаш. Не треси зелени. не реков твојот татко ало, во име на отецот, синот и светиот дух...... ама ни тоа не го знаеш. За тој татко (отецот) зборував кај муслиманите. Хиндусите не веруваат во Буда ало..... седни прочитај, не биди толку мрза.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Ти или не знаеш да читаш или не сакаш. Не треси зелени. не реков твојот татко ало, во име на отецот, синот и светиот дух...... ама ни тоа не го знаеш. За тој татко (отецот) зборував кај муслиманите. Хиндусите не веруваат во Буда ало..... седни прочитај, не биди толку мрза.
Па и да тресам зелени,биди ти тука па поднаучи ме,јас не се срамам што незнам,и си признав дека не сум целосен верник,но смири малку тензија и ти па подзамисли се што сакав да кажам,небиди и ти мрза.