Верување во Бог

Holla

Истакнат Член
17 јуни 2014
162
90
338
Ха ха ,, ако мислиш дека ќе губам 46 минути ... нема шанси.
Иначе ако вечно ќе се поставува и ниеден одговор нема да биде доволен онда зошто да го поставуваш тоа прашање и зошто да си тупеш мозак и зошто да не малтретираш ??
Како што имат и сите други пишувано на сите други теми за бог, во бог можеш и да веруваш и да не веруваш а тој пак и ќе постои и нема да постои.
Сето зависи од твојот спокој. Ако ти се осеќаш спокојно додека идеш у црква и се молиш онда за тебе си постои бог и немаш никакво право да го наметнуваш тоа на некого или да убедуваш ...
Бог не постои .. или е мртов како што рекол Ниче !

• Ми се допаѓа
Реакции: Lady*

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Ха ха ,, ако мислиш дека ќе губам 46 минути ... нема шанси.
Иначе ако вечно ќе се поставува и ниеден одговор нема да биде доволен онда зошто да го поставуваш тоа прашање и зошто да си тупеш мозак и зошто да не малтретираш ??
Како што имат и сите други пишувано на сите други теми за бог, во бог можеш и да веруваш и да не веруваш а тој пак и ќе постои и нема да постои.
Сето зависи од твојот спокој. Ако ти се осеќаш спокојно додека идеш у црква и се молиш онда за тебе си постои бог и немаш никакво право да го наметнуваш тоа на некого или да убедуваш ...
Бог не постои .. или е мртов како што рекол Ниче !
Не е изгубено време,треба да се види,интересно е видеото,инаку и така сите теми се вртат одново и одново во круг.Кој има желба нека погледне,никого несакам да малтретирам,прашањето и недовербата во Бога ке си постојат се додека постои човек на палнетава.Доаѓаат нови членови со нивни мислења и прашања,и за некој може да е интересно ова видео.

corki

Староседелец
21 декември 2013
542
449
1,073
Интресна тема,вечито неодговорено прашање 100%.Мое мислење е дека постои бог,толку,колку што веруваш во него,значи нашето верување во бога не прави посилни,посмирени,полни со самодоверба и исполнети со љубов.Доколку верувањето во бога го нема,нема смисла да се коментира на таа тема. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja

TheQueen

Истакнат Член
2 ноември 2013
495
376
173
Планетата Земја
Дали постои или не постои Бог никој не знае.
Јас верувам во Бог. Причината мислам дека не ја знам. Но и онака во религиите не се потребни многу причини и објаснувања. Религијата е нешто како догма. Нема објаснување, едноставно така и ти во тоа треба да веруваш. Не љубам многу догми. Но овој пат сум решила да верувам.

Onkel

Староседелец
14 мај 2014
77
82
1,028
Дива Орхидеја дефинитивно е опседната со тој нејзин бог, добро еве признаваме постои, носи си го дома.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Дива Орхидеја дефинитивно е опседната со тој нејзин бог, добро еве признаваме постои, носи си го дома.
Не сум опседната,можеш да видиш од досегашните мислења кој најмногу пишувал за Бог,но сакам да слушнам и други али паметни размислувања,не истресени од ракав,затоа што ете ке се повторам-Кога ми е добро верувам во Бог,а кога ке ми се случи нешто неубаво тогаш неверувам,и искрено малку ми непријатно или како викаат некои "шубе ми е на душата".А да те прашам,каде да го најдам за да го носам дома?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Не сум опседната,можеш да видиш од досегашните мислења кој најмногу пишувал за Бог,но сакам да слушнам и други али паметни размислувања,не истресени од ракав,затоа што ете ке се повторам-Кога ми е добро верувам во Бог,а кога ке ми се случи нешто неубаво тогаш неверувам,и искрено малку ми непријатно или како викаат некои "шубе ми е на душата".А да те прашам,каде да го најдам за да го носам дома?
Пиши дека не веруваш. Вистински верник верува во својот Бог и во добро и во лошо и не се сомнева во Божјата волја. Секој настан е дел од Божјата волја, дали е добар или лош зависи од гледиштето на верникот но ако вистински верува во својот Бог нема да се сомнева во волјата Божја исто како што Авраам не се сомневал кога го жртвувал Исака затоа што гласот Божји му рекол така.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Пиши дека не веруваш. Вистински верник верува во својот Бог и во добро и во лошо и не се сомнева во Божјата волја. Секој настан е дел од Божјата волја, дали е добар или лош зависи од гледиштето на верникот но ако вистински верува во својот Бог нема да се сомнева во волјата Божја исто како што Авраам не се сомневал кога го жртвувал Исака затоа што гласот Божји му рекол така.
ОК,изгледа ке морам да пишам,Јас сум полуверник! Се надевам дека сега сте задоволни.Ако се најде некој паметен нека се обиде да ме направи една целина.Суштината на сите овие постирања овде се токму тоа,да те потикне да размислиш дали исто или различно,да научиш нешто ново(ако сакаш),значи се што занеме да произнесеме,и бла бла.....

• Ми се допаѓа
Реакции: Хептаграм XI

Idiot

Староседелец
5 март 2013
317
231
1,053
Muppet Show
Прашање кое вечито ке се поставува,и ниеден одговор нема да ни биде доволен да ни ја разубеди верата или да ни ја зацврсти верата во Бога.Постои ли навистина Бог погледнете во ова видео.
Ти сериозно со видеово? Ниту е ново ни оригинално. Класична христијанска пропаганда.
Кога веќе зборуваме за бог, да дефинираме за кој бог спориме, за кој бог се мисли. Без таква дефиниција е џабе муабетот, се може да биде бог. Па и ... ај да не кажам. :)

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Ти сериозно со видеово? Ниту е ново ни оригинално. Класична христијанска пропаганда.
Кога веќе зборуваме за бог, да дефинираме за кој бог спориме, за кој бог се мисли. Без таква дефиниција е џабе муабетот, се може да биде бог. Па и ... ај да не кажам. :)
Ако ти досега не виде за кој Бог се спори,и ако мислиш дека се може да е Бог,баш со тебе ниту сакам да моабетам.