Светско првенство во фудбал, Бразил 2014

Ваш фаворит за освојување на титулата:

• Вкупно гласале
    26
  • Poll closed .

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Утакмициве од група Ф се најдосадните на првенствово. Аргентина со таква досадна игра не знам дали далеку ќе стигнат, цела утакмица се вртеа околу центар. Иран си заслужи нерешено иако и тие во прво ептен глупо играа. Босанциве ме успаа, ни шанси ни фаули ни ништо немаше дадоа гол црнциве и толку од утакмицата, мислам дека требаше 1:1 да биде судијата кој знае што виде. Босна нема шанси за понатаму, Иран има шанси со победа да помине ама прво треба Нигерија да изгуби, а на црнциве па доволно и нерешено им е, со победа би биле први.

Штета за Гана баш ми се допаднаа како играа овие 2 утакмици, прво со Америка немаа среќа и на крај изгубија и сега со Германија. Таман направија пресврт и мислев ќе победат и тие една ама ништо. Имаат уште шанси за понатаму, ако Америка ги изгуби двете утакмици а Гана да ја победи Португалија. Португалија нема право ни на нерешено, зашто имаат најлоша гол разлика, мора да ги победи сите до крај ако сака да помине. На Германија доволно и е нерешено, само што со нерешено може да бидат 2ро место а со победа се сигурно 1во. Америка изгледа е во најдобра позиција, со 2 нерешени оди понатаму а со една победа можат да одат и на 1во место.

Утре Белгија - Русија мислам нерешено ќе биде, а Корејциве да победат и да биде интересно до крај. Исто и Америка сакам да победи или барем нерешено :zelen.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Босна ги подјеба судијата ама и слабо одиграа. Трема...па се расправаат меѓу себе на сред утакмица (facepalm)
Аргентина, прашање е до каде може да ги однесе Меси, пошто не ветуваат многу останатите.
Денес игра Белгија, nuff said. :cool:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
0-75 минути :

75-90 минути :

514_400x400_NoPeel.jpg

Рутинска победа, клучно влегувањето на Мираљас кој ја раздвижи ситуацијата, раја почна веќе да спие на трибини. Кога влезе Кевин се разбуди и Азар, Орижи добра замена за Лукаку. Три бода и пласман во втор круг обезбедени but the attitude leaves much to be desired :^)
Русија во рамки на своите можности, досадни како и секогаш, со повремен шут од бош позиција.

Вилмотс можеби не ја погодува секогаш почетната постава ама замените му се јаки. Ја елиминирал Русија како играч со гол во 2002 а ги става пред елиминација и како селектор.

• Ми се допаѓа
Реакции: Struggler

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
После 70 минута како игра Белгија, алал да им е. Така им прави тренерот, става послаби играчи за да ги умори противниците, па потоа ја става својата најдобра артилерија за да победи со "рутински" 1 гол разлика.

@Outrider

Тоа во потписот што ти значи?
(Белгија е....)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
После 70 минута како игра Белгија, алал да им е. Така им прави тренерот, става послаби играчи за да ги умори противниците, па потоа ја става својата најдобра артилерија за да победи со "рутински" 1 гол разлика.

@Outrider

Тоа во потписот што ти значи?
(Белгија е....)

Трагично е што во последните 10 минути можеа да им начукаат 3-4 гола на русите, Мираљас излезе сам ама рускиот голман ја одбрани, Мираљас статива, Азар промаши чиста шанса и една пресекоа во последен момент.:zelen А пред Мираљас да влезе се наметнуваа алтернативи на гледање на оваа утакмица пример гледање боја која се суши или шкрипење со нокти по ѕид.

Белгија до Солун!:zelen not.... Белгија се шампиони...или така нешто...

тарарара наннанананананананананааа нанананааааа

• Ми се допаѓа
Реакции: Struggler and existence

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
тарарара наннанананананананананааа нанананааааа[/QUOTE]
БЕЛГИЈААА...тарарара наннанананананананананааа нанананааааа БЕЛГИЈАА...
:zelen:zelen:zelen
башка кој очекуваше ваков резултат од Алжир жите се....каква игра против Кореа...се загубиа Кореа

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Супер мн сум радосен за Белгијците, и искрено Алжир сакам да оди понатака со Белгија ради тоа што беа добри во изминатите 2 натпревари.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Не издржаа Американциве пола минута, се спаси Португалија на крај заради грешка на одбраната а колку ќе ми беше мило да изгубат и да го гледав како плаче педерчето :zelen. Првиот гол на Америка беше еден од најубавите до сега. Уште никој не испаднал од групава, сите имаат шанси. На Америка доволно и е нерешено, со пораз многу лесно може да си одат дома. Гана и Португалија би требало да е супер утакмица зашто и двете ќе одат на победа, но прво мора да изгуби Америка за да имаат некакви шанси. Германија секако ќе е прво место затоа што има најдобра гол разлика така да и со нерешено против Америка ќе си останат први :). Не ми е јасно нешто иначе, ако на пример Португалија победи со 2:0 а Америка изгуби со 3:0, Португалија и Америка ќе имаат иста гол разлика а во меѓусебниот дуел е нерешено, кој ќе оди понатаму тогаш?

Алжир како добро играше, браво. 3:0 во прво и после уште 1 гол. На Алжир му треба победа за да биде сигурен или нерешено со повеќе голови. Корејциве мора да победат со поголема гол разлика за да имаат шанси. Исто и на Русија и треба победа за да оди понатаму. Белгија е веќе сигурна во осминафинале ама не верувам да им ја пуштат на Кореја, нека одат на 3 од 3 :zelen.

Утре Мексико - Хрватска очекувам да е супер утакмица, и двете репрезентации мора да победат за да одат понатаму. Бразил не верувам да има проблеми против Камерун што значи ќе си остане на прво место во група. Во група Б се е решено, Чиле и Холандија ќе играат за кој ќе биде прво место :).

• Ми се допаѓа
Реакции: existence