И Италија не покажа ништо, ама Уругвај освен што не покажа ништо, до црвениот не се ни обиде да нападне и покрај тоа што им требаше победа. Реално не беше за црвен има такви фаули еден куп, жолт можеби. Штета што Џерард направи кикс за канибалот да оди во втор круг...
Се надевам ќе го казнат после кога ќе се види снимката ако воопшто гледаат тоа, судијата во тој момент не можеше да види дали стварно го каснал или не, не дека не се мрднати и судииве на ова првенство ама сепак не може од далеку да се види дали некој некого каснал, да видеше тогаш црвен не му бегаше на Суарез. Можеби Суарез беше нервозен од цела таа глупа игра на италијаните па го изеде првиот што му дојде
, не го оправдувам тоа и се надевам ќе го казнат ама сепак тоа што играше Италија мене не ми личеше на фудбал. Како сакаш да нападне Уругвај кога другиве се вратиле назад сите, да можеа ќе ги викнеа резервите и лекарите и сите таму на клупа што се да седат во одбранa
. Мене не ми се гледа таква игра понатаму на светсково, а сигурен сум дека Италија ако поминеше ќе одеше до финале, ќе дадат гол и толку од фудбалот. Кога примија прееска гол виде како почнаа да играат отворено, значи можеле и така ама тоа е кога немаш храброст цела утакмица да играш фудбал па затоа ќе ги ставиш сите 11 играчи во одбрана
.
Англија, Италија, Шпанија сега уште Португалија да си оди дома, а ќе си оди зашто Германија со Америка нерешено ќе биде.