Светско првенство во фудбал, Бразил 2014

Ваш фаворит за освојување на титулата:

• Вкупно гласале
    26
  • Poll closed .

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Колумбија и Бразил одат понатаму. Не дека нешто имам против Чиле, но сакам што побрзо да заврши Видал и да потпиши за Јунајтед. :D

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Бразил вака ќе освојуваат титула? :rofl:rofl:rofl:rofl
Кондиција ко просечен тим од македонска лига, тегнење по теренот и одвај чекаат прекин за да здивнат. Уште да почнат да се излигават од немање сила.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Која среќа за Бразил, пречка удри Чиле во 120.минута :eek: Бројот на дајвови сеуште на завидно ниво.
Да видиме Уругвај како ќе се снајде без канибалот, голема шанса за Колумбија за медал овој пат.

10458116_772506019474982_1614779287437693263_n.jpg

Suarez won a dubious penalty for Ajax and he stepped up for the spot kick, facing Australian-born Joey Didulica.

“He went to chip me down the middle, I dived right but recovered and got two hands on it,’’ Didulica said.

“He went to get ball, he knew he wasn’t going to get it but still followed through and his shin connected with my jaw. That’s when I heard the pop in the neck.

“I didn’t end my career there and then but it was pretty much the catalyst. I was told I was lucky not to end up a quadriplegic.

“I was in a bad way and I had to go to hospital. He knew but there was no phone call or apology.

“There’s that split second you can pull out of tackles. I’ve been involved in an incident and I learnt from it.

“He does it again and again. There’s no remorse, no feeling. It’s like he doesn’t care about the repercussions.’’

Преблага казна за канибалот, мора да му забранат да игра додека не осакатил некого...

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Да се играше утакмицава во времето на Роналдо и компанија Чиле ќе примеше 5 гола. Овој Бразил што го гледаме сега е составен од глумци и плачковци кои не знаат да играат фудбал па затоа глумат и плачат на секој фаул. Чиле послаби беа од преткодните утакмици, желбата за победа беше голема ама немаа среќа на крајот. Криво ми е што изгубија од глумци ама тоа е :).

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Пречката на Чиле во последните минути од второто продолжение не смееше да се случи. Јас ја видов топката во голот :/
Колумбија не ги гледав, ама мило ми е што победиле 2 - 0. Штета што Фалкао не е на првенството да прослави.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Колумбија си заслужи, многу добро играа. Првиот гол дефинитивно најубавиот до сега, исто и многу добро во одбрана играа, нека продолжат вака и нема да им биде тешко против Бразил.

Уругвај ништо, без Суарез се нула, никаква игра денес немаа, против таква одбрана како на Колумбија немаше шанси да победат, толку им е силата за ова првенство. Прво сакав да победат ама после ми текна на пеедерскиот потег на минатото светско, кога Суарез против Гана со рака ја извади од гол топката и играчот на Гана го промаши пеналот и Уругвај победи и стигна до 4то место мислам на крај, така да и Уругвај заслужи да изгуби :D.

Многу изненадувања на светсково, а и кога ќе видам дека Грција може да игра четвртфинале на светско значи стварно не е во ред нешто :D.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Suaress.jpg

Коста Рика е во залет ама Грција е фудбалскиот трол така да 40-60 шанса во корист на клетите грци, ако испаднат раја ќе слави со скопско, грчко а наше.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
И јас мислам дека ќе победи Грција со нивната мртва игра :). Очекувам досадна утакмица и минимална победа на Грција :D.

Мексико ми станаа една од поомилените репрезентации затоа би сакал да победат. Холандија е фаворит ама видовме на светсково колку јаки репрезентации си отидоа дома :). Штета само што е порано утакмицава па нема да може да се излезе :D.