Светско првенство во фудбал, Бразил 2014

Ваш фаворит за освојување на титулата:

• Вкупно гласале
    26
  • Poll closed .

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Нигерија (веројатно единствено таму не се лутат ако им кажеш nigga) не успеа да ја избегне Франција, Сафет Сушиќ до првата победа, Џеко до првиот гол на светско. Босна се доказ за тоа колку може да те оштети судиското слепило.
Вечер ќе се пее „Оз`арм ле ситојен! Форме во батајон!“ :D
Плот твист: Франција намерно губи од Еквадор со 4-0 само за да им отидат на аргентинците :rofl

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Арнаути. Арнаути евривер :zelen

You're more likely to be bitten by Suarez than by a shark

:rofl

Освен канибалските склоности, дајверот-глодар се има обидено да му ископа око на Скот Паркер

Suarez.png

3c81404fbeef7d2fb481425e89f4bde9-getty-508656405.jpg

Фрустриран од неуспехот во намерата да ископа око, се обидува да го остави Паркер без тестиси.

Suarez.gif

Пепе и Гатузо делуваат невино во споредба со канибалот :D

suarezdive6.gif

SuarezDive.gif

suarezdive.gif

Последна промена:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Канибалот казнет и исфрлен од СП

images

cannibal-suarez_o_1749177.jpg

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: cakar_ulav

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
Канибалот казнет и исфрлен од СП

images

cannibal-suarez_o_1749177.jpg
ја мислам дека канибалот има една цел....да проба месо од испотен фудбалер..т.е. зачинето живо месо со пот и ѓубре од тревата :zelen:rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider and diva orhideja

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
@Outrider

Сеуште не можам да дефинирам за која екипа навиваш од ПЛ или неутралец си? :D

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
@Outrider

Сеуште не можам да дефинирам за која екипа навиваш од ПЛ или неутралец си? :D

Во ПЛ сум фан на овие
https://www.investorsinpeople.co.uk/sites/default/files/CFC.jpg

Ама тоа е друга ПЛ :zelen иако отсекогаш ми е најомилен клуб. Дури има и две лиљачиња од страните каде што е годината на основање. Туруруруруру бетмееен.
Има 787098 титули во шкотска лига, ФА и лига куп и една во ЛШ, едно финале во ЛШ, две полуфиналиња мислам и едно финале во ЛЕ (2003, изгуби од Порто, тогаш Мурињо се испилил на сцената). Се мота рандом во ЛШ, минатата сезона ја победија Барселона.
Последна легенда им е Хенрик Ларсон, порано имало легенди за извоз, Били МекНил се смета за најдобар, ради ЛШ. Држат европски рекорд со 150.000 раја на стадион во финале на куп и 140.000 во ЛШ против Лидс мислам дека било.
Ривал им е беше Ренџерс ама се распадна и после се реформира и како нов клуб почна од 4.лига.

Во Англија...онака (лабаво! :rofl) симпатични ми се неколку екипи.

БТЊ, Белгија со комбиниран состав против Ј.Кореја, Вилмотс можел да му даде шанса на Мињоле, не дека Куртоа се премори нешто (во двете утакмици заедно ја допре топката 4 пати мислам) чисто онака, ако можеа Колумбија да го стават оној старецот ради штос. Арнаутчето наводно ќе стартува :^)

• Ми се допаѓа
Реакции: Struggler

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Три утакмици, три победи, девет бода, следи осмина финале со САД и после победникот вкрстува со победникот од Аргентина-Швајцарија.
Победа против Ј.Кореја со играч помалку. Чиста рутина. Лабаво :kafe
Прв пат освоени сите бодови во групна фаза, евер.
Дефур беспотребен старт на половина терен. What was he thinking|-(
Куртоа конечно имаше шо да прави во шеснаесетник, да не се досадува :pusi
Арнаутчето слабо, Фелаини, која доминација на терен, најдобар играч досега во екипата.

Русија залутани на СП, повторно...

Последна промена:

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
На Русија голманот не е нормален, втор пат прави ваков кикс. Мило ми е за Америка што оди понатаму, а Португалија какви глупаци :D нека си одат дома сега. Најмногу ми е мило заради Роналдо плачкото што нема да продолжи. :)

За Суарез иначе очекував казна ама не олкава искрено. Ако касањево е за 4 месеци и 9 утакмици, тогаш фаулите на Пепе се за затвор. Пепе ги шутира противниците без топка, им крши нозе и пак никому ништо, а тие фаули се поопасни од едно касање. Не дека го оправдувам Суарез ама мислам дека голема казна е ова. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Struggler

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
На Русија голманот не е нормален, втор пат прави ваков кикс. Мило ми е за Америка што оди понатаму, а Португалија какви глупаци :D нека си одат дома сега. Најмногу ми е мило заради Роналдо плачкото што нема да продолжи. :)

За Суарез иначе очекував казна ама не олкава искрено. Ако касањево е за 4 месеци и 9 утакмици, тогаш фаулите на Пепе се за затвор. Пепе ги шутира противниците без топка, им крши нозе и пак никому ништо, а тие фаули се поопасни од едно касање. Не дека го оправдувам Суарез ама мислам дека голема казна е ова. :)

Ако се земе само касањето (`само` бе :D) тогаш може и да е претерана казна. Ама Луис си има богато минато како глодар-дајвер-канибал-касап. Обидот да му ископа око на Паркер и удирањето по јајца од погоре се потешки престапи отколку гризење. Во скоро секоја утакмица дајвање и провоцирање. Гризењето му доаѓа како цреша на тортата :zelen

76713e32d3_1386591856_Gek.gif

http://footballspeak.com/post/2012/10/10/Luis-Suarez-Moments.aspx

И тоа сајтов е пред две години...

Ајде она со корнењето коса ќе каже човек занес ова она, тензија... ама тоа шо го удира Досон е ретардирано. За стартот каде е во дрес на Ајакс со кој може да му ги скрши двете нозе на противникот а откако не успева се витка како демек повреден...што да се каже. Исто и со Ивановиќ откако го касна веднаш потоа дајвна демек го удриле...
Неверојатен талент и играч од светски калибар но истовремено и обично гомно на кое местото му е во канализација а не на терен и најдобро би било трајно да го банираат од бавење со спорт.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Навивам за Чиле после :D, супер играа цело првенство штета ќе биде да изгубат. Бразил освен со Камерун на другите утакмици не беше нешто јак како што се очекуваше. Сигурно после ќе има слично судење како против Хрватска, и нормално глумење мора да има, бразилците познати се по тоа :D.

Колумбија - Уругвај ќе биде многу јака утакмица. Уругвај без Суарез ќе се многу ослабени, а и нешто читав дека немало да ја играат утакмицава како протест заради казната на Суарез, ако е вистина тогаш стварно се глупи :D. Колумбија едно од изненадувањата на првенството барем за мене :), имаат добри играчи а и играат побрз фудбал што значи ако се одигра утакмицава би требало да е една од најдобрите до сега :).

Јас посакувам Чиле и Уругвај да победат, колку сум баксуз ќе видиме :D.