Чет муабети (ти реков-ми рече)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Ќерко најди некој кој ќе ја цени твојата љубов
Кога веќе пораснав, татко ми прв пат ме виде како плачам, како се однесувам дрско кон секого., како се претворив во личност што тој воопшто не помислуваше дека ќе станам. Не му беше мила помислата дека сега не сум само неговата мала ќеркичка, сега до мене има еден безвреден и себичен човек кој е заслужен за мојата состојба во моментот. Човек што не знае да сака, да цени, човек што сака само по потреба.

Го болеа моите солзи, еден ден ми рече:

“Те пораснав, те одгледав како капка на дланка, како бисер те негував. За што? За сега друг да се кити со твојата добрина, а тебе да те полни со тага. За да плачеш за некого? За некој што не знае колку вредиш? Кој и да е, не можам да дозволам да те гледам несреќна покрај него. Ќе продолжиш со животот како што живееше кога беше само моја. Правиш се, а тој не те забележува. Ти ѕвони, ти обрнува внимание само кога на него ќе му биде здодевно и кога ќе ги нема другарите и оние неговите… Кога те погледнал во лице и ти кажал дека те сака? Кога те галел нежно по косата и те бакнал во чело? Кога те изненадил со нешто, кога си почуствувала љубов од него, ќерко? Го прави ли тоа што го правев јас за тебе? Ти купил ли некогаш поклон за роденден? Ти признал ли некогаш колку вредиш? Не ќерко… знам дека цел живот за тоа мечтаеш, но не го добиваш. Во што се заљуби? Во човек? Тој е човек? Тоа себично куче… На што си го трошиш времето и љубовта… Јас мојата ја потрошив на тебе, но те сакав и чував. И ти твојата подари ја некому што ќе ме замени мене. Ќе дојде денот кога ќе ме покриваш со цвеќиња, сакајќи да ме вратиш, тогаш сети се дека има некој сличен на мене. Тој што ќе биде до тебе кога мене ќе ме нема. Во тој што ќе ја бараш последната надеж и утеха. Тој што би го дал и последниот здив за тебе.“

Сега кога веќе се се смени, сето она што го имав, кога се смени и времето заедно со мене … како да му блеска сјај во очите како да се радува дека го имам она што го имам сега , како да е горд на мене…
извор

Ок муабет во смисол на совет како да се справи типката со погрешниот избор и сето тоа....... ама ептен мава на daddy issues текстов :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: RoxieHeart

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Па ако ти е здосадено од форуми, не се приклучувај и готова работа :) Е сега самодисциплина и тие ствари...(вољата шо би рекле телемитите)
Друга опција шо знам... смени го пасвордот (ако има таква опција) со некоја рандом чкљ низа на броеви запишана на лифче која нема теорија да ја запаметиш, одјави се и фрли го лифчето во ѓубре... или викни брат, сестра, другар/ка нека нашкраба некој рандом низ броеви како пасворд и готова работа, нема да можеш да се приклучиш повеќе и да сакаш.
Hope it helps...(think)
па веќе не се регистрирам ама гледам да најдам некое чаре како да се тргнам од веќе регистрираните. За опцијата ставање на рандом пасворд доволно е само да си ја памтам емаил адресата и пак да си го повратам, така повратив на кајгана стар акаунт (по грешка). :/ Освен трајно бришење нема друго чаре или па да се скарам со некој член ама страшно многу да се скарам па да не ми текне веќе да влезам, ама па така ќе треба на сите форуми да се карам, а смачено ми е од такви работи и така. :eek

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
па веќе не се регистрирам ама гледам да најдам некое чаре како да се тргнам од веќе регистрираните. За опцијата ставање на рандом пасворд доволно е само да си ја памтам емаил адресата и пак да си го повратам, така повратив на кајгана стар акаунт (по грешка). :/ Освен трајно бришење нема друго чаре или па да се скарам со некој член ама страшно многу да се скарам па да не ми текне веќе да влезам, ама па така ќе треба на сите форуми да се карам, а смачено ми е од такви работи и така. :eek

Не знаев дека има опција за враќање на пасворд преку меил :eek:... во тој случај ништо, само траен бан ваљда (ако има такво нешто)... е сега пошто не ги прекршуваш правилата не знам дали е можна таква опција (think) доброволен бан...

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Не знаев дека има опција за враќање на пасворд преку меил :eek:... во тој случај ништо, само траен бан ваљда (ако има такво нешто)... е сега пошто не ги прекршуваш правилата не знам дали е можна таква опција (think) доброволен бан...

своеволен бан ја би рекла. :) Иначе има само одиш кај заборавена лозинка, пишеш емаил адреса и за помалку од минута ти стигнува нов пасворд на маилот, дури и ти кажува што ник имаш. Си се логираш со него и го менуваш по твој избор. :) Бар така беше на кајгана па претпоставувам тука не е нешто поразлично. Tреба да пробам :)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
своеволен бан ја би рекла. :) Иначе има само одиш кај заборавена лозинка, пишеш емаил адреса и за помалку од минута ти стигнува нов пасворд на маилот, дури и ти кажува што ник имаш. Си се логираш со него и го менуваш по твој избор. :) Бар така беше на кајгана па претпоставувам тука не е нешто поразлично. Tреба да пробам :)

Пробај... ако не испадне ништо, цитирај ме во рандом тема и напиши најгадна пцовка/навреда која ќе ти текне (знам дека ќе биде наменски, нема да се навредам or something:zelen) hence ќе прекршиш правило и готова работа, бан!

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Crna Ruza kako prvo se deca koi se drogiraat i ne sesvesnis to prvat i ne odat na grobisttata da imat seks tuku ubivaat nekoe zivotno i odat na grobistatta i se mackaat so negovata krv mislam so krvta od zivotnoto i ja pijata i j clen ke napuni 18 godini mora da se ubije kako zakletva deka poveke nema da pravi gluposti kkao sto spomnav prethodno

:kafe:zelen

А друго што знаеш за Црна Ружа, муабети шо си слушнала ова она...?

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Пробај... ако не испадне ништо, цитирај ме во рандом тема и напиши најгадна пцовка/навреда која ќе ти текне (знам дека ќе биде наменски, нема да се навредам or something:zelen) hence ќе прекршиш правило и готова работа, бан!
a не може така, не можам да вреѓам без причина, па и да имам пак не вреѓам, бар не јавно :zelen. Батали ќе гледам некако да се одвикнам од виртуелниов живот. Фала сепак на советите :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

RoxieHeart

Староседелец
6 мај 2014
60
58
1,018
Inside your darkest fantasies.
:kafe:zelen

А друго што знаеш за Црна Ружа, муабети шо си слушнала ова она...?

А зошто на пример секогаш металци ?:rofl Јас мислам дека се турбофолкери, единствено под влијание на таква "музика" е можно да имаат психоделични халуцинации како наведено.
Значи како член на ова здружение на граѓани ја надминав старосната граница! Пријави ме !!!

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Се пријавив за модератор. Условот е да отварам нови теми, дискутирам во веќе отворените. И на посматрање сум месец дена најмалку. Ете затоа отварам теми. Нема потреба да те вади од такт. Се си има своја причина.
Весничка убаво од твоја страна за желбата и активноста,ама не се отвараат 10 теми во 1ден,пред да се отвори нова тема се проверува дали има слична или иста тема. Мој совет намали со отварање на нови,приклучи се во веќе постоечките,развиј дискусии,дај свое мислење...