Очекувам @balerina да ми одговори,бидејки како гледав досега,темата за религија и е некако најактивна.Исус бил рабин, а неженет рабин бил нешто незамисливо според еврејските норми тогаш а богами и сега, hence веројатно имал челад. Иако не можам да сфатам како бил истовремено и рабин и наследник на престолот Давидов и дрводелец, освен ако не се бавел со дрводелие како хоби...
Ернестино Гевара, познат по прекарот Че - како второ доаѓање Исусово бил оженет, колку да се знае...
Поздрав до diva orhideja, не, не бил женет и немал деца, во библијата такво нешто нема.Очекувам @balerina да ми одговори,бидејки како гледав досега,темата за религија и е некако најактивна.
Биди ми и ти поздравена,но сакам да видам што мислиш ти а не што пишува во библијата.Поздрав до diva orhideja, не, не бил женет и немал деца, во библијата такво нешто нема.
А како тогаш Господ го добил својот единствен син и го пратил на земјата?Во духовна смисла,деца се оние кој следат одреден пат на верување,начин на живот,состојба на умот за одговор на разни полемики.
Така и со приказната за Исус,обележа највиско и најниско,па кој ќе се симне во пеколот или ќе се издигне на небото за да го види Исус (се спознае себеси),а со тоа Исус се содава самиот.
Секој начин на верување е поим за машко семе (верниците следат и се зголемува нивниот број),еден сигурно ќе оплоди.(ќе го помине истиот пат)
Тоа што се прашувате нема никаква врска со поимите кој ги имате зациментирано како маж,жена,дете итн.
Сите всушност сте деца на машкиот полов орган,а не како некој погоре мисли,божји деца.
Се разбира, додека не слушнете глас од небото кој ќе каже ова е мојот син.
Луѓето на небото ниту се женат ниту се мажат. (Ова е многу точно)
Што се однесува до оној филмот,хахха смешки ,добра приказна за добар профит.