Имал ли Исус дете?

balerina

Староседелец
1 април 2014
144
96
638
:) Поздрав до diva orhideja, не, не бил женет и немал деца, во библијата такво нешто нема. ;)
Биди ми и ти поздравена,но сакам да видам што мислиш ти а не што пишува во библијата.
да мила и јас сум уверена во тоа, а зашто мислиш ти така, од каде ти е ова??

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
А како тогаш Господ го добил својот единствен син и го пратил на земјата?
Не ги дели ти тие две работи,тие се едно.Поправилно би било како се создал самиот себе?
Осознавање на самиот себе е работата ,кога тоа би го направил да биде најголема тајна ,а би бил еден обичен празен лист и истиот би го направил толку вреден и недостижен за луѓето,а сепак толку многу посакуван.
Најдобро е патот до него да се направи тежок,мачен,суров и трнлив,Самиот пат е создавање на самиот себе,а празниот лист е неиговорливото.
Така Господ го создал својот син(со желба да се содаде и осознае самиот себе) .
Тоа му доаѓа како разделување на самиот себе,за да се спознаеш и повторно враќање во едно.:)

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
да мила и јас сум уверена во тоа, а зашто мислиш ти така, од каде ти е ова??
Имам слушнато од постарите а и ако бил и живеел на земјата сигурно имал жени,сепак спрема библијата он бил првиот што се однесувал добро спрема жените и имал следбенички меѓи нив,и прво жена видела дека воскреснал.

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
И да имал и жена или жени и деца - не гледам како тоа би ја нарушило неговата божественост која ја поседувал како син божји, според Библијата.
Оние први христијани бааги се плашеле од сексот и жената !!!
Исфрлиле се што е со женски принцип кај божественото од старите религии...

Чудно...

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
И да имал и жена или жени и деца - не гледам како тоа би ја нарушило неговата божественост која ја поседувал како син божји, според Библијата.
Оние први христијани бааги се плашеле од сексот и жената !!!
Исфрлиле се што е со женски принцип кај божественото од старите религии...

Чудно...
Затоа што некои мислат дека дека Исусовото дете е Светиот Грал.

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Затоа што некои мислат дека дека Исусовото дете е Светиот Грал.
Хм, во ниту едно дело гралог не е опишан како нешто родено од човек.
Постои популарно сфаќање дека гралот е жена, заради матката и оние познати оргиастички ритуали од стара Грција и пред неа... :)
Гралот се појавува минимум XI века после разрушувањето на Вториот Храм во Ерусалим 70-тата година :)

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Хм, во ниту едно дело гралог не е опишан како нешто родено од човек.
Постои популарно сфаќање дека гралот е жена, заради матката и оние познати оргиастички ритуали од стара Грција и пред неа... :)
Гралот се појавува минимум XI века после разрушувањето на Вториот Храм во Ерусалим 70-тата година :)
Во ниедно дело не ни прочитав опис и состав на гралот.