Шо му фали на филмот? Феноменална забава, мистерии, завери, тајни, добро сценарио, добри глумци, режија.... прсти да излижеш.
А родословот на Хесус кој е детално опишан во библијата се` до Давид е симболично-духовен или има нешто во тоа?
Тоа ќе имаш во одговорот подоле во постот,па пробај сам.
Ако Бог бил семоќен немало потреба да се осознава самиот себе бидејќи веќе се познавал самиот себе.
Иако зависи и кој бог, многу ги има(ло)
Човекот постојано изноаѓа разни начини да ја имитира духовноста,да создаде нејзина замена во немоќ истото да го добие.
Такво нешто е интернетот,меѓусебната комуникација,запишување на разни случки,убави и лоши работи..,таа огромна прзанина се исполни со човекови доживувања,па секоја информација која на човек му е потребна лесно може да ја осознае.
Тоа што интернетот е за човекот,во духовноста е водата,пренесувач и собирач на информации од која многу тешко некој дека може да чита.
Сите настани се запишани во неа,уште од почетокот на светот,таа е насекаде,достапна секому,таа е надвор и внатре во човекот,ги знае сите тајни,единствено самата себе не се познава.
Интернетот не се познава себеси ,а исто и водата иако се знаат.
Може да направиш споредба и да видиш дека тие две работи се слични.
Секоја информација може да ја замрзнеме-зачуваме (УСБ)
Секоја информација може да ја избришеме-испари
Постојано е во движење,нови и нови работи се внесуваат.
Ни самото општество не може да функционира ако нема интернет,ниту да постои живот ако нема вода.
Како што е струјата за интернетот и го придвижува,тоа е сонцето за водата.
Зборот ми е дека семоќноста и сезнајноста,не значи дека се познава себеси.
Се гледа колку човекот е одалечен од духовноста,не можноста да биде едно со водата "читајќи" од неа ќе создава свет во свет,копија на тоа што е недостиж за него.
Како се прави, тоа е веќе друго прашање,односно повеќето религии и друштва зборат за тој пат, да се стигнете внатре во самите себе,пиејќи од гралот.
Тој не е мој извор или твој,тоа е достапно секому треба само да ископа длабок бунар.
Бог,независно дали женски или машки особини ќе му дадете,се создава не преку мене или тебе,за тоа никој нема екслузивност,туку преку самиот себе,а вечно поставуваното прашање "кој сум јас" ќе го одговраат оние со јасни и зациментирани ставови за тоа кој се и што се.(човек,маж,македонец,христијанин,итн)
Па,создади го твојот бог и клањај му се,тој ќе биде тоа што ќе помислиш дека е,а ти ќе бидеш неговиот син.