Имал ли Исус дете?

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Во ниедно дело не ни прочитав опис и состав на гралот.
Не си читала алхемиски текстови од XIV и XV век... Може да се запознаеш со тоа и преку операта Парсифал на Рихад Вагнер.
Се споменува Исус но само како принцип на жртвување на она што најмногу го сакаш, за да го имаш вечно ! :)
Нема деца на Исус или жени на Исус.
Секоја жена е Скерлетна жена ако знае човек да ја освои таа тврдина :)

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Не си читала алхемиски текстови од XIV и XV век... Може да се запознаеш со тоа и преку операта Парсифал на Рихад Вагнер.
Се споменува Исус но само како принцип на жртвување на она што најмногу го сакаш, за да го имаш вечно ! :)
Нема деца на Исус или жени на Исус.
Секоја жена е Скерлетна жена ако знае човек да ја освои таа тврдина :)
Не ми одговори доволно.Ако си ги читал ти тие текстови,објасни ми го гралот подетално.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Во духовна смисла,деца се оние кој следат одреден пат на верување,начин на живот,состојба на умот за одговор на разни полемики.
Така и со приказната за Исус,обележа највиско и најниско,па кој ќе се симне во пеколот или ќе се издигне на небото за да го види Исус (се спознае себеси),а со тоа Исус се содава самиот.
Секој начин на верување е поим за машко семе (верниците следат и се зголемува нивниот број),еден сигурно ќе оплоди.(ќе го помине истиот пат)
Тоа што се прашувате нема никаква врска со поимите кој ги имате зациментирано како маж,жена,дете итн.
Сите всушност сте деца на машкиот полов орган,а не како некој погоре мисли,божји деца.:giggle
Се разбира, додека не слушнете глас од небото кој ќе каже ова е мојот син.:zelen
Луѓето на небото ниту се женат ниту се мажат. (Ова е многу точно)

Што се однесува до оној филмот,хахха смешки ,добра приказна за добар профит.

Шо му фали на филмот? Феноменална забава, мистерии, завери, тајни, добро сценарио, добри глумци, режија.... прсти да излижеш.
А родословот на Хесус кој е детално опишан во библијата се` до Давид е симболично-духовен или има нешто во тоа? :zelen

Не ги дели ти тие две работи,тие се едно.Поправилно би било како се создал самиот себе?
Осознавање на самиот себе е работата ,кога тоа би го направил да биде најголема тајна ,а би бил еден обичен празен лист и истиот би го направил толку вреден и недостижен за луѓето,а сепак толку многу посакуван.
Најдобро е патот до него да се направи тежок,мачен,суров и трнлив,Самиот пат е создавање на самиот себе,а празниот лист е неиговорливото.
Така Господ го создал својот син(со желба да се содаде и осознае самиот себе) .
Тоа му доаѓа како разделување на самиот себе,за да се спознаеш и повторно враќање во едно.:)

Ако Бог бил семоќен немало потреба да се осознава самиот себе бидејќи веќе се познавал самиот себе.
Иако зависи и кој бог, многу ги има(ло)

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Арно што испадна книгата за кодот на давинчи,90% од читателите не знаеја за гралот.
он
Незнам дали имал исус дете.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Арно што испадна книгата за кодот на давинчи,90% од читателите не знаеја за гралот.
он

И како да го мрази човек после Ден Браун? Пред него била онаа Холи блад холи грејл ама таа е нон-фикшн... Браун само убацил троа акција, бистар лик, згодна жена и фанатична секта=бестселер :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
он
Aaaa не не... За гралот се знаеше уште од 89та изданието на (п)Лукас филм и третото продолжение на Доктор Џонс Џуниор, такозвани Индијана.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Aaaa не не... За гралот се знаеше уште од 89та изданието на (п)Лукас филм и третото продолжение на Доктор Џонс Џуниор, такозвани Индијана.

Тоа беше делот со нацистите?

Химлер го барал гралот под дрво и под камен по пиринеите and beyond, некоја тогашна инкарнација на Ниче Македон му кажал дека гралот е уствари од ариевската раса, пошто Исус не бил евреин него плав ариевец... кој забеган режим, култ кон наука и технологија комбинирано со окултно-мистични ситуации... :zelen

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
Шо му фали на филмот? Феноменална забава, мистерии, завери, тајни, добро сценарио, добри глумци, режија.... прсти да излижеш.
А родословот на Хесус кој е детално опишан во библијата се` до Давид е симболично-духовен или има нешто во тоа? :zelen
Тоа ќе имаш во одговорот подоле во постот,па пробај сам.
Ако Бог бил семоќен немало потреба да се осознава самиот себе бидејќи веќе се познавал самиот себе.
Иако зависи и кој бог, многу ги има(ло)
Човекот постојано изноаѓа разни начини да ја имитира духовноста,да создаде нејзина замена во немоќ истото да го добие.
Такво нешто е интернетот,меѓусебната комуникација,запишување на разни случки,убави и лоши работи..,таа огромна прзанина се исполни со човекови доживувања,па секоја информација која на човек му е потребна лесно може да ја осознае.
Тоа што интернетот е за човекот,во духовноста е водата,пренесувач и собирач на информации од која многу тешко некој дека може да чита.
Сите настани се запишани во неа,уште од почетокот на светот,таа е насекаде,достапна секому,таа е надвор и внатре во човекот,ги знае сите тајни,единствено самата себе не се познава.
Интернетот не се познава себеси ,а исто и водата иако се знаат.
Може да направиш споредба и да видиш дека тие две работи се слични.
Секоја информација може да ја замрзнеме-зачуваме (УСБ)
Секоја информација може да ја избришеме-испари
Постојано е во движење,нови и нови работи се внесуваат.
Ни самото општество не може да функционира ако нема интернет,ниту да постои живот ако нема вода.
Како што е струјата за интернетот и го придвижува,тоа е сонцето за водата.

Зборот ми е дека семоќноста и сезнајноста,не значи дека се познава себеси.
Се гледа колку човекот е одалечен од духовноста,не можноста да биде едно со водата "читајќи" од неа ќе создава свет во свет,копија на тоа што е недостиж за него.
Како се прави, тоа е веќе друго прашање,односно повеќето религии и друштва зборат за тој пат, да се стигнете внатре во самите себе,пиејќи од гралот.
Тој не е мој извор или твој,тоа е достапно секому треба само да ископа длабок бунар.

Бог,независно дали женски или машки особини ќе му дадете,се создава не преку мене или тебе,за тоа никој нема екслузивност,туку преку самиот себе,а вечно поставуваното прашање "кој сум јас" ќе го одговраат оние со јасни и зациментирани ставови за тоа кој се и што се.(човек,маж,македонец,христијанин,итн)
Па,создади го твојот бог и клањај му се,тој ќе биде тоа што ќе помислиш дека е,а ти ќе бидеш неговиот син.:kafe