Сакам да кажам/Сакам да прашам

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
А шо не ги напишете тие правила, кои се само за конкретни теми, во насловот на истите? Пр: Омилени цитати (Без слики, со наведен автор!) или Сакам да ти кажам (читај правила за оваа тема) - и напишете ги правилата во првиот пост. Така некако.
Инаку нели на форумов се пишува на македонски? Еден куп постови има на англиски, од цитати, до цели приказни.

Администрацијата секогаш ќе биде на удар, просто зашто е администрација. Убо тоа за домаќинот и гостите, ама нели имаше и едно друго - „Муштеријата е секогаш во право“ ?

Кафе пијам, се вклучив после неколку дена, последно мислење ми било некаде пред дестина дена, не се сеќавам точно.
Овде си во право, никој не го оспорува тоа. Работата е што константно некој провлекува навреди со иронични и цинични постови кои се повторуваат од деда ное.

• Ми се допаѓа
Реакции: МалиСашко

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Има и на „Макпетрол“ на излегувањето од градот, веднаш лево преку пат откако ќе се исклучиш према Скопје... и таму е арно горивото, а и поекономична е со него но не е толку силна.
Возење - лудило. Атпазар - хаос! Паркинг нема најдување ни за лек...
Е сеа,угостителството во Битола е за мерак. Во Тото бев, многу убаво... стварно, а и ефтино...
Ете тоа е нашата Битола :D

• Ми се допаѓа
Реакции: МалиСашко

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Онака...месецов слабо сум на форумот, што би рекле некои форумџии тука 'си најдов занимација'. Гледам десетина страни во 'СДК', си реков народов се сменил. Кога тоа, се скасале за избришани постови. Одвреме неавреме некој пак ќе фрли коска, и оп, се вртиме во круг.
Ако, така растат децата - реплика од Хај-Фај.
Премногу вистина во една песна:

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Не е муабетот во бројките, не знам кога ќе разберете. 21ви век е, кој се грижи за некакви бројки на интернет место кое во секој момент може да го снема.

Најслатко е кога се иде контра на администрација, а уште послатко е коа се повикуваат на непостоечки правила и принципи кажани у 83-та страна на рандом тема. ;)

Првата реченица е главниот муабет. Кога сите ќе сфатат дека никој не се грижи да се прави подобар или поважен само затоа што модерира форум? Зошто сите запнале дека модераторите се иживљаваат кон останатите членови преку таа толку специјална позиција?

За непостоечките правила одамна сакав да кажам, еве за мене лично ќе зборам. Неодамна кога дискутиравме околу моето казнување на една членка падна сличен муабет. Не стои правило меѓу Правила на форумот дека не смее член да напише едно мислење по друго во иста тема во рок од неколку минути. Но, јас сепак ја замолив членката и ќе продолжам во иднина да го зборам истото, а попатно да ги спојувам таквите мислења (и не само јас, и други модератори). Не е пишано правило, но се надевам дека ќе почитувате. Секако нема да казнувам некого за тоа, освен доколку не спамира. Поентата ми е, ние како модератори се грижиме за општиот изглед на форумот, неговата организираност, привлечност и читливост.

А за тоа зошто се развлекол цел муабет од една збунка, очигледно е дека никој нема попаметна работа да збори. Зборам за тие што учествувале во муабетот.
4025mr7.gif

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево

Првата реченица е главниот муабет. Кога сите ќе сфатат дека никој не се грижи да се прави подобар или поважен само затоа што модерира форум? Зошто сите запнале дека модераторите се иживљаваат кон останатите членови преку таа толку специјална позиција?

За непостоечките правила одамна сакав да кажам, еве за мене лично ќе зборам. Неодамна кога дискутиравме околу моето казнување на една членка падна сличен муабет. Не стои правило меѓу Правила на форумот дека не смее член да напише едно мислење по друго во иста тема во рок од неколку минути. Но, јас сепак ја замолив членката и ќе продолжам во иднина да го зборам истото, а попатно да ги спојувам таквите мислења (и не само јас, и други модератори). Не е пишано правило, но се надевам дека ќе почитувате. Секако нема да казнувам некого за тоа, освен доколку не спамира. Поентата ми е, ние како модератори се грижиме за општиот изглед на форумот, неговата организираност, привлечност и читливост.

А за тоа зошто се развлекол цел муабет од една збунка, очигледно е дека никој нема попаметна работа да збори. Зборам за тие што учествувале во муабетот.
4025mr7.gif

Никој не запнал дека модераторите се изживљаваат само затоа што им се може, туку за сосема нешто друго. А и не можете баш да го негирате ни тоа затоа што има примери кои кога беа членови беа едно, после добија виртуелна функција и почнаа да мислат дека треба сите метании да им чинат на постовите. Нека тоа, не беше целта на муабетот.

Пред некој ден ти направи мала грешка, пред некој ден уште некој направи грешка, сношти уште некој. Резултатот од тие грешки е очигледен. Вие како модератори се грижите за форумот, во ред си е тоа, само што кога некој ви укажува на грешки повеќето не си ги признавате и често ги повторувате истите грешки. Саладин вели дека вие сте домаќинот, ама домаќинот би требало да се потруди да викне уште некој сем ако не сака да си седи сам, понекогаш дури и да си голтне ако сака гостите да останат и да дојдат уште гости. Спомна и дека е најмеко на форумов во споредба. Па саладине, кајгана има 40К членови, можат да си дозволат да бидат малку построги. Плус постои скоро деценија. Не смееш да помислиш да ги споредиш.

• Ми се допаѓа
Реакции: Mystique and Kitty

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Никој не запнал дека модераторите се изживљаваат само затоа што им се може, туку за сосема нешто друго. А и не можете баш да го негирате ни тоа затоа што има примери кои кога беа членови беа едно, после добија виртуелна функција и почнаа да мислат дека треба сите метании да им чинат на постовите. Нека тоа, не беше целта на муабетот.

Пред некој ден ти направи мала грешка, пред некој ден уште некој направи грешка, сношти уште некој. Резултатот од тие грешки е очигледен. Вие како модератори се грижите за форумот, во ред си е тоа, само што кога некој ви укажува на грешки повеќето не си ги признавате и често ги повторувате истите грешки. Саладин вели дека вие сте домаќинот, ама домаќинот би требало да се потруди да викне уште некој сем ако не сака да си седи сам, понекогаш дури и да си голтне ако сака гостите да останат и да дојдат уште гости. Спомна и дека е најмеко на форумов во споредба. Па саладине, кајгана има 40К членови, можат да си дозволат да бидат малку построги. Плус постои скоро деценија. Не смееш да помислиш да ги споредиш.
Како може да викне некој кога нон стоп се случуваат вакви испади и натегања помеѓу администрација и 2-3 члена?
За мекост не зборам во смисла некој кој не ги видел правилата на темата па се буни, туку за вадењето од контекст што го спомна Редхед а и Misschiveous во вториот/крајниот дел на постот.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Во ред, вие сте безгрешните и готово. Јас престанувам овде, ветувам дека нема да се „натегам“ повеќе.

• Ми се допаѓа
Реакции: Kitty

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Во ред, вие сте безгрешните и готово. Јас престанувам овде, ветувам дека нема да се „натегам“ повеќе.
Па како ке се натегаш,ќе има посебни санкции,ама тие санкции дали ќе важат за сите.Ете мегу тие два три члена што скокале од шо биле се исти била и Мистик,а јас замисли ја немам заприметено досега.
Сарказмот бил навреда ако нон стоп се однесувал за иста група на луге.Оваа деффиниција прв пат во живот ја среќавам.
Абе кога сметам дека некој за нешто не е во право,ништо од него неможе да ме навреди мајке му стара и готово.
На други ффоруми волку не се толерирало и чао пријатно.
Абе на други форуми има и политика,на некои повеќе активни членови,на некои помалку итн итн.....до кога ли само ке правиме вакви споредби само да се извадиме од кашата што сме си ја направиле.До кога ќе ги обвинуваме другите за спомнување на дедо Ное кога за истиот тој ние збориме секој ден.
За ова се добивало перманентен,за она се добивало перманентен па што не се додели веќе штом на секое се спомнува.Или на тој начин ќе се самозакитиме колку сме ние добронамерни.
Единствената работа која ја побара Мистик во целава ситуација(да не заборавиме дека и е прв пат)беше културно прашање што се случува со тој пост,за да отпосле се запраша зошто и се одговара дрско како да направила којзнае каков грев.
Имате правило дека не е должен модераторот да одговара,придржувајте се на него и чао пријатно.
Забранувате дрскост,забранете ја за сите.
Може пак и ќе научиме некогаш дека не постои безгрешност и да трпиме критика(да не заборавиме дека страници уназад скоро да и не постои никој кој никогаш не критикувал).
А башка што еден куп страници се навезија со офф топици за кои си има соодветна тема.Ваљда требаше самата администрација наместо да ги пренасочи постовите таму,си продолжи овде.

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Саладин
Ако за вакви испади перманентно се лета од форум оти не отстраните некои членови, или сепак сте свесни за мизерноста на форумот во поглед на бројот на членови..(па и во други погледи) кај би ви бил крајот доколку почнете со тоа..
И ова мислење во омилени цитати не било вредно за дискусија? Мистик спомна дека така се чувствувала во даден момент па сакала да сподели преку омилениот цитат..еве се мислам кои мислења се вредни за дискусија, како ги оценувате, според кои критериуми вредностите на мислењата ...