Сакам да кажам/Сакам да прашам

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
31
домче
сдк... ааааааааа :frantic се збрложив денес во Битола. Прво наточив неквалитетно гориво и се изнамалтретирав по пат, потоа се малтретирав низ битолските улици безвезни и улавиот начин на возење, па обавези трчање, доцниш....
Ама на крајот сето фино се реши со убав ручек и 98ката од Лук Оил.... Среќно и весело си стигнав домче:sram

• Ми се допаѓа
Реакции: Kisserboy

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
сдк... ааааааааа :frantic се збрложив денес во Битола. Прво наточив неквалитетно гориво и се изнамалтретирав по пат, потоа се малтретирав низ битолските улици безвезни и улавиот начин на возење, па обавези трчање, доцниш....
Ама на крајот сето фино се реши со убав ручек и 98ката од Лук Оил.... Среќно и весело си стигнав домче:sram
Ако одам во Битола..хаха Да ти кажам во Битола само од Лукоил од никаде друго место. За возењето кај нас е стварно за никаде те разбирам и си завршил на убаво место за ручек шо е и типично за Битола :)

• Ми се допаѓа
Реакции: МалиСашко

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Не знам од што повеќе ми се гади: од патриоти кои само се чешаат и скокаат дека се антички македонци (клетите грчишта мме нека пукнат) или од локал-патриоти. Овие вториве ми се па посебна прича. Спомни им нешто за тие 2км кв. кај што живеат и ти следува канонада од зборови ко да си им побарал мапа од скриеното богатсво на пра-дедо им.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Еве еден пример за патриотски дебилизам.
Стара народна песна, цензурирана и со изменет текст.
Имено, Ја излези стара мајко.

http://pesna.org/song.php?id=569
Оригинал
Ми помина Осман Бегот, мила мајчице
ми помина Осман Бегот, умрев за него.
Кај што одит ветар веит, умрев за него
кај што седит сонце греит, умрев за него.

Ќе се грчам, ќе се турчам, мила мајчице,
ќе се грчам, ќе се турчам, умрев за него.
Ќе го земам Осман Бегот, умрев за него.

Првично, се работи за некоја типка шо се заљубила/ напалила/whatever по Осман Бегот и ако треба ќе се грчи а богами и ќе се турчи...и за тоа и соопштува на старата си мајка.
Со денешен речник на рандом патриот, `она ќе се е*е со сечени, мамицата предавничка!` dokoga vaka?

Но затоа, патриотот не спие, туку прави препев каде осман бегот се претвара во мојто либе, а грчењето и турчењето е скроз елиминирано.

Ми помина мојто либе,
Мила мајчице,
Ми помина мојто либе,
Мила мајчице,.
Кај што оди-ветер вее,
Мила мајчице,
Кај што стои-сонце грее,
Умрев за него.

Пример за тоа колку е `ценета` традицијата.

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
СДК на модераторите, по долго време доаѓам на форумов и оставам коментар со слика во темата омилени цитати. Коментарот ми е избришан веројатно затоа што цитатот беше на слика, ама низ темата има од порано исто оставано такви цитати. Значи бев едно време многу активен член, да, никот ми е сменет ама сеуште сум истата личност. Барем опомена да добиев со цитирање и кажување како правилно да си го пишам цитатот зошто очигледно некаде сум погрешила. Фала Ви однапред.

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
31
домче
Ако одам во Битола..хаха Да ти кажам во Битола само од Лукоил од никаде друго место. За возењето кај нас е стварно за никаде те разбирам и си завршил на убаво место за ручек шо е и типично за Битола :)
Има и на „Макпетрол“ на излегувањето од градот, веднаш лево преку пат откако ќе се исклучиш према Скопје... и таму е арно горивото, а и поекономична е со него но не е толку силна.
Возење - лудило. Атпазар - хаос! Паркинг нема најдување ни за лек...
Е сеа,угостителството во Битола е за мерак. Во Тото бев, многу убаво... стварно, а и ефтино...

• Ми се допаѓа
Реакции: Kisserboy

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
И јас приметив дека ми е избришано мислењето што го постирав после тебе..
Си ќутат, си праат, си траат.. еве не знам што да речам..

• Ми се допаѓа
Реакции: Mystique