Сакам да кажам/Сакам да прашам

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Пази да не ти го виде некој правилото на среде тема.
Затоа постои тема што се вика Појаснување , каде што ги пишува сите правила.

Па текст беше кај мене бе душо :D
Текст ама без наведен автор. Како после не ти беше тешко да го пишеш авторот без да те цитирам и објаснувам, значи дека си го знаела правилото бе душо.:D

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
Онака пишав име и презиме, за да ми се важи мислењето :svirka

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Добро нема врска, не ме разбираш, па ете ни јас не те разбирам, фер нели.
Секој нов член што ќе сака да пише на темата а при тоа 99% нема да го види правилото на среде тема, ќе му биде мислењето избришано без никакво објаснување, и кажи ми како тој член ќе има мерак и желба да продолжи да пишува по форумов? Па нема ваљда да сони која е првичната замисла па која е вторичната?

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and Lady*

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
31
домче
Во пракса, никој не ги отвара тие појаснувањата. Модераторите не сме овде да правиме галама. Ајде полека, во ред темата за појаснување, ама во самата конкретна тема треба да има наведено основно објаснување. Да не се прави галама, нека биде сето што подостижно...

• Ми се допаѓа
Реакции: Mystique

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Затоа постои тема што се вика Појаснување , каде што ги пишува сите правила.

Текст ама без наведен автор. Како после не ти беше тешко да го пишеш авторот без да те цитирам и објаснувам, значи дека си го знаела правилото бе душо.:D
Ја стварно не знам како ти планираш дека некој постира на форум, ама повеќето ги читаат официјалните правила на форумот и го читаат првиот пост во темата најмалку. Ова твоево лавиринт со линкови. Кликни тука за да ги видиш правилата, па после тука, за овој форум посебни правила, па после тука за темите посебни правила, па после кликни тука за рандом тема дополнување и објаснување. Пази да не го направи тоа некој.

• Ми се допаѓа
Реакции: МалиСашко

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Добро нема врска, не ме разбираш, па ете ни јас не те разбирам, фер нели.
Секој нов член што ќе сака да пише на темата а при тоа 99% нема да го види правилото на среде тема, ќе му биде мислењето избришано без никакво објаснување, и кажи ми како тој член ќе има мерак и желба да продолжи да пишува по форумов? Па нема ваљда да сони која е првичната замисла па која е вторичната?
На ниту еден нов член немам избришано мислење. И ако има потреба од бришење сигурно дека ќе му биде објаснето.

Ја стварно не знам како ти планираш дека некој постира на форум, ама повеќето ги читаат официјалните правила на форумот и го читаат првиот пост во темата најмалку. Ова твоево лавиринт со линкови. Кликни тука за да ги видиш правилата, па после тука, за овој форум посебни правила, па после тука за темите посебни правила, па после кликни тука за рандом тема дополнување и објаснување. Пази да не го направи тоа некој.
Сите правила што се додадени, предходно се консултирани со администрација.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
На ниту еден нов член немам избришано мислење. И ако има потреба од бришење сигурно дека ќе му биде објаснето.

Не е тоа поентата, ако сакаат и со влада на РМ нека се консултирани.

• Ми се допаѓа
Реакции: Lady*

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103

Леле колку политички и дипломатски одговори. Значи дошло до збунка, ми го прочита мислењето во оваа тема каде реагирав, прочита дека со месеци не сум била на форумов и тоа не ти е ли доволно за да кажеш “еј добро , има неколку страни претходно напишано ново правило , не знаев дека си отсуствувала и мислејќи дека си запознаена со правилата ти го избришав мислењето. Ова и ова е правилото. Имај убав престој на форумов“ Тешко ли е јас стварно не знам, или пак администрација ако сте значи безгрешни и секогаш во право. Јас не знам кое е ова правило , ама форумот го прават членовите, па од каде овој остар однос. Па ако некого збунам со моја постапка , ќе му објаснам најубаво што можам,па да си продолжиме со убаво, дури па и ќе му се извинам ако треба.
Чудно

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Целата поента се врти на следново:
Правилото е поставено во посебната тема, но за жал никој не го читнал бидејќи јасно е... кој ќе се замара со тоа.
Грешката можеби е тоа што модераторот не ве има потсетено, но ете зошто не ве натерало малку да помислите ЗОШТО исчезнуваат мислењата?
Истотака да прашам, дали ова се работи за континуиран случај на бришени мислења или за едно-две?
Затоа што ако е за второво, не е фер да кревате паника до небо, сепак тоа се 2-3 мислења, модераторот не е секогаш вичен за секое ваше избришано мислење да одговара со образложение, ИАКО е пожелно тоа. Но ете ако работата е дека повеќе членови не го почитувале правилото континуирано тогаш на модераторот обврска му е да појасни зошто го сторил тоа. Иако пак ќе кажам не е облигација или нешто што мора по секоја цена да го стори.
Во глобала повеќе време се истрошивме објаснувајќи нашироко и уздуж, наместо да пишевме по другиве теми. Тоа е common problem со денешнава интернет младина воопшто, и тука нема никаков искључок.