Сакам да кажам/Сакам да прашам

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Целата поента се врти на следново:
Правилото е поставено во посебната тема, но за жал никој не го читнал бидејќи јасно е... кој ќе се замара со тоа.
Грешката можеби е тоа што модераторот не ве има потсетено, но ете зошто не ве натерало малку да помислите ЗОШТО исчезнуваат мислењата?
Истотака да прашам, дали ова се работи за континуиран случај на бришени мислења или за едно-две?
Затоа што ако е за второво, не е фер да кревате паника до небо, сепак тоа се 2-3 мислења, модераторот не е секогаш вичен за секое ваше избришано мислење да одговара со образложение, ИАКО е пожелно тоа. Но ете ако работата е дека повеќе членови не го почитувале правилото континуирано тогаш на модераторот обврска му е да појасни зошто го сторил тоа. Иако пак ќе кажам не е облигација или нешто што мора по секоја цена да го стори.
Во глобала повеќе време се истрошивме објаснувајќи нашироко и уздуж, наместо да пишевме по другиве теми. Тоа е common problem со денешнава интернет младина воопшто, и тука нема никаков искључок.
Накратко, не е поентата затоа што се избришани 2-3 мислења па кревање паника. Кажи ми како замислувате вие од администрација дека некој постира? Првин ги препрочитува сите правилници и ги бара правилата среде теми? Ако така замислувате, се лажете и сами. Просечен форумџија прави вака: Гледам тема -> читам прво мислење -> евентуално читам цела тема -> постирам. Нема барање правила по теми, нема читање додатни правилници.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Што е тоа кревање паника до небото?
Мене не ми е јасен тој поим.
Да ми се запневте мене ај,ама на еден од двајцата шо се вика нај пристојни членови на форумов:x
девојчето убаво,фино лепо и нај културно си праша...исто така и си образложи...го немало подолго време е едната работа,а другата,како може да очекувате дека изменети ,,правила,,на одредена тема,на два триетста страна запишани,да очекувате дека ќе си претпоставиме...мало морген.И третата работа,присутна скоро секогаш,дури и почесто од мене:zelen и моето присуство,дрскоста е неизбежна.
Арно рече Сашко малиот,нема лутиш,само се прави муабет,ама и правилото си е за на првата страна.Порќе дигање нос и не признавање на грешката којзнае.

Него...чат пат скоро политичкиве постови некако исто како да не се приметуваат или?

• Ми се допаѓа
Реакции: Mystique

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Целата поента се врти на следново:
Правилото е поставено во посебната тема, но за жал никој не го читнал бидејќи јасно е... кој ќе се замара со тоа.
Грешката можеби е тоа што модераторот не ве има потсетено, но ете зошто не ве натерало малку да помислите ЗОШТО исчезнуваат мислењата?
Истотака да прашам, дали ова се работи за континуиран случај на бришени мислења или за едно-две?
Затоа што ако е за второво, не е фер да кревате паника до небо, сепак тоа се 2-3 мислења, модераторот не е секогаш вичен за секое ваше избришано мислење да одговара со образложение, ИАКО е пожелно тоа. Но ете ако работата е дека повеќе членови не го почитувале правилото континуирано тогаш на модераторот обврска му е да појасни зошто го сторил тоа. Иако пак ќе кажам не е облигација или нешто што мора по секоја цена да го стори.
Во глобала повеќе време се истрошивме објаснувајќи нашироко и уздуж, наместо да пишевме по другиве теми. Тоа е common problem со денешнава интернет младина воопшто, и тука нема никаков искључок.

Зошто имам чувство дека бегаме од дискусии, па и ова е некоја си дебата.
Не е континуирано, туку е еднаш. Баш првиот пат кога пишувам нешто и се враќам на форумот каде еднаш ми беше убаво. И зошто да не реагирам кога ќе видам дека од непозната причина ми е мислењето избришано. Веднаш помислев дека е заради тоа што цитатот е на слика , ама кога отворив таму некаде рандом 55 страна видов хммм има и со слика цитати па тука се. Жал ми е што не се вратив три страни назад за да го прочитам правилото. И немаше да се развлече муабетов ако се објаснеше фино и пријатно лепим во првиот коментар на одговорниот за темата, не барав кривец туку објаснение, а тука некој се брани како леле ќе ми се одрони бисерот ако сум избрзала со некоја одлука.
Common problem е што цело време се тепаме по глава дека имаме common problem и се препишуваме на тоа.

• Ми се допаѓа
Реакции: existence and melpomena

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Накратко, не е поентата затоа што се избришани 2-3 мислења па кревање паника. Кажи ми како замислувате вие од администрација дека некој постира? Првин ги препрочитува сите правилници и ги бара правилата среде теми? Ако така замислувате, се лажете и сами. Просечен форумџија прави вака: Гледам тема -> читам прво мислење -> евентуално читам цела тема -> постирам. Нема барање правила по теми, нема читање додатни правилници.
Да си ми жив и здрав!
Затоа кога го модерирав подфорумот ЉиС и кога правилата ги сменив, после неколку континуирани прекршаи објаснував директно на темата.
Сеа да бидеме реални... Се скокна за нешто као да им пропаднал цел научен проект на Церн, а реално нема некои големи реперкусии. Ако гледате дека има бришани мислења, прашајте. Во ред беше што ја ставивте дискусијава на дневен ред, но се` ми делува како некој да ви е целосно виновен и ви се насобрало целото незадоволство. Не е страшно, it`s just water under the bridge.
Не ни беше некое премногу клучно мислење освен некој цитат.
Мелчи, hon, иам дојам дека многу ги чекаш овие моменти на дискусија па пробуваш да завземеш спротивна страна ама некако не ти оди. Ете прочитај го и ова мислење пак, ќе видиш дека има грешки кои се признаени. Ако очекуваш целосно покајание од едната страна дека е грешка, додека другата е во право, нема да најдеш. Затоа што во конкретниов случај, никој не е 100% во право.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Да си ми жив и здрав!
Затоа кога го модерирав подфорумот ЉиС и кога правилата ги сменив, после неколку континуирани прекршаи објаснував директно на темата.
Сеа да бидеме реални... Се скокна за нешто као да им пропаднал цел научен проект на Церн, а реално нема некои големи реперкусии. Ако гледате дека има бришани мислења, прашајте. Во ред беше што ја ставивте дискусијава на дневен ред, но се` ми делува како некој да ви е целосно виновен и ви се насобрало целото незадоволство. Не е страшно, it`s just water under the bridge.
Мелчи, hon, иам дојам дека многу ги чекаш овие моменти на дискусија па пробуваш да завземеш спротивна страна ама некако не ти оди. Ете прочитај го и ова мислење пак, ќе видиш дека има грешки кои се признаени. Ако очекуваш целосно покајание од едната страна дека е грешка, додека другата е во право, нема да најдеш. Затоа што во конкретниов случај, никој не е 100% во право.
Не, се скокна од тоа што се повикувате на скриени правила и никакво предупредување. Резултат -> изгубена желба за постирање а.к.а. изгубен член (пошто форумов има 30К членови, па гајле ни е за 1).

• Ми се допаѓа
Реакции: Lady*

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Можеби дојде време да извршам сецесија од маќедонија. Имам нешто земја, три декари отприлика, нешто движен имот кој ќе ужива екстериторијален статус... само да смислам име, знаме, грб и химна.
За државно уредување лесна работа... порези ќе си плаќам на самиот себе. Рај на земјата (inlove)

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Да си ми жив и здрав!
Каде виде ти дека се скокна?Мене пак ми се чини дека ти ја искомплицира целава ситуација:)
Девојчето си праша,и одговорија,па се јавивме неколку порпароли,каде освен јас,кога се работи за администрација секогаш те има и тебе.
Така да доемот е обостран,само разликата е јас дека си признавам.Не дека ако признаам има некое значение за форумов,ама лично за мене си има:wub
Ако не ти бев јасна,пак ке си повторам,пошто гледам нагласуваш дека ако не ни е јасно да си прашаме....девојчето само си праша,и тоа повеќе од културно,смирено и воздржано.Не наддавај и дека скокнала.

Мелчи, hon, иам дојам дека многу ги чекаш
(Скоро на цела администрација им се допаѓа ова):D

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Реално, ако не листаш 2-3 страни наназад во било која тема, тогаш не листаш ни на првата страна од темата зошто си ја прочитал веќе некогаш. :zelen
Можеби си во право но и реално за тема во која сум постирала веќе повеќе пати скоро да и ретко да ги пролистам последните две три страни поготово на темите од ваков вид.Да е некоја тема со дискусија пеќи..

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Да си ми жив и здрав!

Извини , со сета почит за твојата долгодокажувана мудрост и интелигенција која навистина без никаков сарказам ја ценам и дури те имам спомнато таму во тема како ги доживувате членовите или нешто слично како еден од најпаметните тука, ама ова е нашиот common problem, баш тука во овој твој пост. Во превод незадоволните имаат ексклузивно право само да си ќутат, а администраторите било како било се и ќе бидат секогаш во право. Не очекувам да се искорени, било и ќе биде , така си е во сите аспекти во животов и околинава , па зошто би било поинаку на форум кај што демек ги ваѓаме маските и сме тоа што смо до болна искреност. И нема врска со менталитет и други чуда, има врска со мозокот на луѓето кои веднаш штом добијат некоја си титула ОП сега сме над останатите и нормално како да се признае грешка на понискиот од мене е муабетов. Никој не чекаше покајание, вратисе и прочитај колку најнормално е поставено прашање и колку е објаснето. Не фатив никого за гуша , ама мене ме фатија зошто сум прашала, не било битно. За мене тој цитат овој период е најбитен на цел свет затоа што така се чувствам и сакав да споделам со моите пријатели на форум. На крај краева ако не е битно , тогаш ни темата не е битна па ни правилата.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and existence