Чет муабети (ти реков-ми рече)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Па како да објаснам, некој другар, другарка што скоро ништо не знаеш за нив, а и ги немаш видено доста години. На фејсбук нема надеж или ја не знам да барам ко што треба, на google па уште помалку од личноста што ја барав завршив на како да си отвориш сопствен бизнис. Па затоа пишав тука да не случајно има некоја таква тема за некои такви личности пошто сепак ова е форум и идат разно разни луѓе, а светот е мал па големи се шансите тука да ги најдеш тие личности или некои што ги знаат.
Има таква тема? :)
Прилично сум сигурна дека нема таква тема.
Мислам дека на фб има сега некоја напредна оција на пребарување, па покрај името и презимето ако знаеш и каде завршиле средно/факултет или евентуално каде се вработени ваљда ќе ги најдеш побрзо. Пиши го тоа се заедно (име, презиме и школо пример) и мислам ќе излезат тие неколку луѓе со тоа име и презиме што завршиле/учат таму, а го додале во информации за нив.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Прилично сум сигурна дека нема таква тема.
Мислам дека на фб има сега некоја напредна оција на пребарување, па покрај името и презимето ако знаеш и каде завршиле средно/факултет или евентуално каде се вработени ваљда ќе ги најдеш побрзо. Пиши го тоа се заедно (име, презиме и школо пример) и мислам ќе излезат тие неколку луѓе со тоа име и презиме што завршиле/учат таму, а го додале во информации за нив.
Аха е можно е стално го менуваат ама не ми користи мене пошто последен пат го имам видено во второ одделение после тоа се префрли и не знам ни основно кај завршил, ни средно па и торко јас и името му го заборавив, само знам беше лудо дете, ниско језда второ оделение сите сме ниски :D со кратка коса и беше правнук на Киро Глигоров. По него пробав некако да го најдам бар име па после полесно би било ама ништо се политика, бизниси и такви работи ми отвара :/

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Аха е можно е стално го менуваат ама не ми користи мене пошто последен пат го имам видено во второ одделение после тоа се префрли и не знам ни основно кај завршил, ни средно па и торко јас и името му го заборавив, само знам беше лудо дете, ниско језда второ оделение сите сме ниски :D со кратка коса и беше правнук на Киро Глигоров. По него пробав некако да го најдам бар име па после полесно би било ама ништо се политика, бизниси и такви работи ми отвара :/
Дедо му е синот на Киро Глигоров? Или по некои други роднински врски Киро Глигоров му паѓа некој дедо?
едит: синот на К. Глигоров е Владимир Глигoров, кој има син кој нема деца, значи таа страна ја елиминираме :D Гугл вика дека имал и уште две ќерки Лилјана и Донка, е еден од нивните внуци изгледа е твојот таинствен пријател. : ))
Уште еден едит: )) Види што најдов.
Киро Глигоров наполни 89 години
Правнуците Ирена и Игор беа меѓу првите што на својот прадедо, првиот македонски претседател, Киро Глигоров, вчера му го честитаа 89-тиот роденден. Осуманесетгодишната Ирена и четиринаесетгодишниот Игор, внуци на неговата ќерка Лиле, не сакаа да откријат што му подариле на својот прадедо
Ова е извадок од 2006та, така да Игор сега има околу 21-22 години. Тој е, или кај Донка да барам? :rofl

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: escape

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Дедо му е синот на Киро Глигоров? Или по некои други роднински врски Киро Глигоров му паѓа некој дедо?
едит: синот на К. Глигоров е Владимир Глигуров, кој има син кој нема деца, значи таа страна ја елиминираме :D Гугл вика дека имал и уште две ќерки Лилјана и Донка, е еден од нивните внуци изгледа е твојот таинствен пријател. : ))
Уште еден едит: )) Види што најдов.
Ова е извадок од 2006та, така да Игор сега има околу 21-22 години. Тој е, или кај Донка да барам? :rofl
@Хоуп* А да не случајно налета и на презимето оти на фб Игори со лопата можеш да ги копаш

Дали погрешка го избришав предходното мислење или има некоја нова опција со изменување на мислењата да се брише предходната содржина?

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
@Хоуп* А да не случајно налета и на презимето оти на фб Игори со лопата можеш да ги копаш

Дали погрешка го избришав предходното мислење или има некоја нова опција со изменување на мислењата да се брише предходната содржина?
Нема не, си го избришала по грешка.
Не можам да најдам презиме, ако најдам ќе ти пишам пп.
Најдов само слика од него, ама не знам колку ќе ти биде од помош.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Нема не, си го избришала по грешка.
Не можам да најдам презиме, ако најдам ќе ти пишам пп.
Најдов само слика од него, ама не знам колку ќе ти биде од помош.
Па не верувам дека ќе ми користи сликата како и што не догледувам, па ај ако најдеш т.е налеташ на презиме пиши и ја ќе барам

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Се чачкав порано, сега ич не сум во тек со новите...
Сакаш да купуваш или дефект е во прашање???
само една препорака, немој 4тактно никако!

Шо им фали на четиритактните, нели помалку трошат?

• Ми се допаѓа
Реакции: МалиСашко

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
31
домче
Шо им фали на четиритактните, нели помалку трошат?
Стварно помалку трошат... ама ја викам 4 тактен едино над 150 кубици. За 50 кубици 2 тактните се измислени. Јесте, трошат, но тоа е незначајно спрема тоа колку повеќе внимание треба за 4 тактните. Прво, троми се премногу спрема двотактни, второ многу се чувствутелни на маслото и уште полошо немаат индикатор за масло на табла најголем дел од ниви , чувствителни на прегревање,а двотактните немаат потреба од масло во мотор туку само во горивото се става и така си подмачкува и со тоа не можеш да ги зарибаш.... И јас имав 4 тактен скутер една сезона, арно се покажа... сега имам двотактен мотор 50 кубици што искрено, не би го сменил никад. Едино глупо што треба масло да тегниш со тебе секогаш...
Имам веќе 4та година, 2 тактно .. него насабајле не пали како шо треба нели автоматски треба гаста да се крени од коа ќе го запалиш (со саухот нели де) .. епа финтата е шо насабајле се мачам пола саат да го запалам :D И не ја покрева гаста .. па да се осигурам дека е до саухот, пошо ќе го менувам деновиве.
Да, саух е.... Сега како што затоплува времево и стартот би требало да олесни и без саух.
Но... ај пробај вака. Отвори кај карбураторот, саухот се фаќа обично на 2 штрафа, обично со 10ка, 8ка клуче или со крстач ... извади го и бутни тенок штрафцигер во неговото лежиште кај што би требало да турка тоа пипчето од втората слика .... фактички, механички ќе го крениш саухот и ќе пробаш да го запалиш. Ако запали ко шо треба, тоа е тоа. Лесно прегоруваат автоматите и на коли и на моторчиња, ќе си кажи сервисерот за замена...
50cc_2stroke_Carburetor.jpg

parts_500.jpg

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Да, саух е.... Сега како што затоплува времево и стартот би требало да олесни и без саух.
Но... ај пробај вака. Отвори кај карбураторот, саухот се фаќа обично на 2 штрафа, обично со 10ка, 8ка клуче или со крстач ... извади го и бутни тенок штрафцигер во неговото лежиште кај што би требало да турка тоа пипчето од втората слика .... фактички, механички ќе го крениш саухот и ќе пробаш да го запалиш. Ако запали ко шо треба, тоа е тоа. Лесно прегоруваат автоматите и на коли и на моторчиња, ќе си кажи сервисерот за замена...
Го извадив вчера .. и гаста се понашаше ко ненормална. Го вратив пак, си запали ко што треба.
И крстач е кај мене :D

• Ми се допаѓа
Реакции: МалиСашко

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
31
домче
Пробај го сабајлево дали ќе ти запали. Моја препорака, ако почнало да зеза - стасано е за менување. Прва прилика и мењај....
И пробај секако каблите убаво стегнати... Ако е скршено адаптерчето дуректно жица за жица врзувај...