Чет муабети (ти реков-ми рече)

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Ми треба малку помош. Сакам да направам "група" за бездомците во Македонија но никако не ми иде некое соодветно име на ум, е имам неколку ама не асоцираат на тоа што сакам да го направам. Целта ми е да се подигне свеста за тие луѓе и тие постојат иако немаат домови, додека ние си седиме на топло тие мрзнат по улиците... ако имате нешто ум пишете ми

За каква група се работи? Во системот на невладини има веќе постоечки групи, следниот пат кога ќе одам ако сакаш можам да ти ги дадам нивните имиња. Доколку станува за виртуелна група, јас би одела со нешто што нема да ги именува со други имиња од нашето заедничко - луѓе. Пробај со нешто креативно што симболично би го пренело значењето за оние без покрив над глава ама сепак да е блиско, јасно и концизно.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
За каква група се работи? Во системот на невладини има веќе постоечки групи, следниот пат кога ќе одам ако сакаш можам да ти ги дадам нивните имиња. Доколку станува за виртуелна група, јас би одела со нешто што нема да ги именува со други имиња од нашето заедничко - луѓе. Пробај со нешто креативно што симболично би го пренело значењето за оние без покрив над глава ама сепак да е блиско, јасно и концизно.

епа тоа го барам и јас не сакам ништо и никој да именувам сакам да биде симболично и јасно ама не ми текнува блокирана сум т.е ми се вртат неколку во глава ама лошо ќе биде разберено иначе да за виртуелна група е т.е не е баш група а страна на страна. Мислам дека повеќе ќе се подгине свесноста за тие луѓе преку виртуелниот свет отколку реалниот.
Ако не заборавиш дај ми ги имињата сакам да се приклучам на некоја таква невладина група (организација)

Иначе ја мислев нешто од типот: Мојот дом не е улица или Мојот дом на улица ја знам што сакам да кажам со ова но многумина погрешно ќе го разберат.
Исто така ова: Домот кој никогаш го немав или па Домот кој некогаш го имав језда ова повеќе ме асоцира на тема за писмена задача по македонски јазик :eek

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
епа тоа го барам и јас не сакам ништо и никој да именувам сакам да биде симболично и јасно ама не ми текнува блокирана сум т.е ми се врти едно во глава ама лошо ќе биде разберено иначе да за виртуелна група е т.е не е баш група а страна на страна. Мислам дека повеќе ќе се подгине свесноста за тие луѓе преку виртуелниот свет отколку реалниот.
Ако не заборавиш дај ми ги имињата сакам да се приклучам на некоја таква невладина група (организација)

Ако не ти се брза ќе пробам да смислам нешто и ќе ти го пишам во приватна. А за другото, нема проблем деновиве и така имам некои активности со целосен преглед на регистарот на здруженија и организации ќе пробам да ги добијам и ќе ти ги пратам сите. Ако не само оние неколку за кои имам чуено.

• Ми се допаѓа
Реакции: Црвена

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Ако не ти се брза ќе пробам да смислам нешто и ќе ти го пишам во приватна. А за другото, нема проблем деновиве и така имам некои активности со целосен преглед на регистарот на здруженија и организации ќе пробам да ги добијам и ќе ти ги пратам сите. Ако не само оние неколку за кои имам чуено.

Може супер, не ми се брза језда ова го мислам веќе некое време така да чим сум чекала до сега ќе почекам и уште малку може и мене нешто друго ќе ми текне па ќе се искомбинира нешто. Фала сепак што ќе се потрудиш да ми помогнеш језда не ми помагаш мене, а на некој начин им помагаш на луѓето за кои што е наменето ова што сакам да го направам.

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Зависи кој прашува. :unsure

Па така асоцијација, перфекционизам на граница на оцд, француски, мирна атмосфера, благ сарказам и други работи. Но сето тоа е во сенка на фактот што човекот бил белгијанец.
Kidding :)

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Па така асоцијација, перфекционизам на граница на оцд, француски, мирна атмосфера, благ сарказам и други работи. Но сето тоа е во сенка на фактот што човекот бил белгијанец.
Kidding :)

Др. Лајтмен? :nerd
Ами...fun fact, мајка ми ја има читано Кристи дури била бремена. Тоа ќе да е.:D

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Др. Лајтмен? :nerd
Ами...fun fact, мајка ми ја има читано Кристи дури била бремена. Тоа ќе да е.:D

There you go then :)
Се плашам да помислам што читала мајка ми дури била бремена, а не ми се прашува баш :ladno
Кој е тој др.Лајтмен?