Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Сакам да ти кажам дека е овој тој период за кој што ти зборев.Мирно.Тивко.Без никој друг.Само јас и ти.
Без љубоморни фаци, без луѓе што ни мислат лошо.
Уживај.Не се напињај за глупости.Убоо ми е сто пати ти кажав не ме прашувај 101 пат.

• Ми се допаѓа
Реакции: Photographer

Photographer

Amoureux
23 февруари 2012
482
1,394
1,093
Сакам да ти кажам, мила моја...
Понекогаш посакував да не морам да ја скријам тагата покрај оние кои се радуваат,да неморам да се скријам позади апаратот кога ке ме надвладееа емоциите,кога ке видев дека љубовта на некому барем му успеала......посакував да ги нема барем еднаш оние солзи кога ке помислев дека тоа можевме да бидиме ние.Секој викенд-секогаш иста приказна, двајца вљубени ја крунисуваат својата љубов. Сите среќни, сите весели, по неколку напиени и по некој изгубен случај :rofl . Имаше и такви кои не ја познаваа љубовта, се трудеа да глумат, како божем не им е до парите, а од авион се познаваше дека тие нема да успеат, тие никогаш нема да се среќни. Ние не бевме од тие парови, ние бевме од оние среќните, кои навистина се сакаат. Имаше многу познати и непознати фаци, некои намуртени ликови, некои стаааари спомени, мои или нечии...и секогаш една иста проклета вистина. Таа која секој викенд ја гледав во бело, секогаш посакував да си мојата белина Ти....Јас кревам раце од тебе и онака не ме заслужуваш, а Ти, ти можеби не ме ни сакаше,ама сигурен сум дека нема да ме заборавиш. И секој викенд, истата приказна...Двајца млади и заљубени.
19.09.2013 4.17ам

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Ме интересира дали и ти вака спиеш?
Зошто?
Никогаш нема да ја дознам вистината.Не знам ни дали воопшто сакам да ја знам.
kade-spie-spasenata-ververicka-rob-foto-01.jpg

Mameha

Староседелец
9 јуни 2013
365
819
1,103
Вселената
Ова не личи на мене, но МИ НЕДОСТИГАШ, ДАА!
Ги бројам деновите кога ќе те видам повторно, многу би сакала силно да те прегрнам.
Толку си многу далеку од мене, но сепак во исто време и толку многу блиску....
Проклетство, не знам што се случи откако те сретнав тебе, но знам дека не сум онаа јас, не можам да се препознаам.............ми недостигаш многу, сакам да те видам, ми требаш, се само дел од зборовите кои јас не умеев да ги кажам и и не ги кажав до сега на никој пред тебе!

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
Што да ти кажам..кажано е се`..
Јас моето го направив, ти се препуштив на милост и немилост, на среќа и тага, на љубов и болка..
Сега останува ти и времето да ми покажете дали згрешив во оној момент кога не му кажав стоп на срцето и се заљубив во тебе..

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Што да ти кажам..кажано е се`..
Јас моето го направив, ти се препуштив на милост и немилост, на среќа и тага, на љубов и болка..
Сега останува ти и времето да ми покажете дали згрешив во оној момент кога не му кажав стоп на срцето и се заљубив во тебе..
Јас вака како објективен гледач... ќе си прокоментирам :)
Да ми го покажеш тој во кој што си вљубена и се плашиш да не случајно не ти возврати.
Со мене ќе си има работа :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Сара.13

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
Јас вака како објективен гледач... ќе си прокоментирам :)
Да ми го покажеш тој во кој што си вљубена и се плашиш да не случајно не ти возврати.
Со мене ќе си има работа :)

Ако ти го покажам тогаш веќе нема толку објективно да прокоментируваш :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos