Сакам да ти кажам.... (љубовна исповедувачница)

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Телефонскиот повик ме прави среќна,но истовремено и тажна,те слушам а неможам да те гушнам силно,
ми фали све што е твое,ми фалат твоите шеги и романтични моменти...
За мене си посебен!
Имаш нешто мое без кое јас не можам да постојам-го имаш моето срце...
Пеколни се деновите без тебе, живеам за моментот кога пак ќе бидеме заедно.
Те сакам среќо моја ...

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Облекувам црн фустан, долг до над колена кој ја следи линијата на моето тело. Високи потпетици и некое нежно парче накит. Нанесувам малку шминка и потоа здрвено се гледам во огледалото.
Истата празнина ме стигнува, истата тага ми струи низ телото.
Си ја прегризувам долната усна. Сакам да ме видеше толку прекрасна и да ме фатеше за рака давајќи му на светот до знаење кому припаѓам така убава.
Солза ми се тркала по образите.

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Лутеш се за глупости,и 2та сеа ќе се нервираме. Ама стварно не си фер шо се лутеш за такви безвезални работи.:nah

• Ми се допаѓа
Реакции: Photographer

Lady*

Староседелец
1 април 2012
1,965
6,158
1,133
tumblr_mrsqscNCeT1r4shovo1_500.jpg

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Си бил ли некогаш толку осамен како јас сега ? Си посакал ли да во тој момент сакаш некого? Си се прекоревал ли што таа што си ја сакал не е до тебе ? Си се обвинувал ли? Си ја прегрнувал ли перницата и замислувал дека тоа е нејзината глава? Си сакал ли да ги видиш нејзините топли очи како мали пламенчиња кои само за тебе горат? Си пуштил ли солза кога си сфатил дека таа е далеку од тебе, дека ни вечерва нема да ја видиш,бакнеж и почувствуваш нејзината прегратка? Си се запрашал ли колку е пуст животот без љубов? Сите овие прашања не мора да ми ги одговориш. Си ги поставувам од време на време и само сега со тебе можам сите да ги одговорам со едно големо ДА!-

Весна Веселинова

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
После толку време повторно ни се сретнаа погледите.
Всушност го избегнував твојот, толку бев нервозна и вознемирена што едвај ти кажав здраво.
Ме гледаше со поглед кој ми раскажа повеќе отколку што слушнав.
Веројатно беше нервозен колку и јас, а погледот ''извини што е вака, прекрасна си во секој поглед, ама не те сакам - жал ми е'' не турна уште еден чекор подалеку еден од друг.
Од начинот на кој ме гледаше сфатив дека никогаш нема да бидеме она што можевме, колку и да чекам колку и да се надевам.
Само насмевката... тргни си ја другпат насмевката, можеби ќе бидам поспокојна.

И морам да се научам да бидам смирена во твое присуство. Морам !

Препознатлива

Истакнат Член
27 јуни 2012
119
94
328
Илјадници причини имам за да заминам од тебе и уште толку за да останам со тебе. Не се откажувам толку лесно од нас, гледам и ти исто.
Секогаш љубовта наша е посилна од се.

• Ми се допаѓа
Реакции: Aquarius and Photographer