да..предвидено е .. нзм дали конкретно со библијата..ама да..многу работи се предвидени ..со библија..и други религиски книги..
Си ја читала библијата?
да..предвидено е .. нзм дали конкретно со библијата..ама да..многу работи се предвидени ..со библија..и други религиски книги..
Си ја читала библијата?
сум ја читала ..не еднаш ..фала на прашање
По мислењава и начинот на кој реагираш, не ми делуваш така.
ти мене уште помалку
сум ја читала ..не еднаш ..фала на прашање .. очигледно не свати добро ..реков не конкретно со библијата .. ок ..е .. ама не конкретно како ЕКОНОМСКА КРИЗА
ти мене уште помалку .. и бтв .. ја знам за себе.. тоа колку ти знаеш за мене..и како ти делувам ..најмалку ме интересира ..темата беше..постои ли задгробен живот ..
Па не ни реков дека ја имам читано.
Затоа те прашав кои се предвидувањата? Не мора да цитираш, не мора на памет да знаеш, но ако си читала сигурно ти останало во сеќавање?
Ако не кризата, која денешна состојба, конкретно?
може си се телепортирала од минатото и не гледаш .. зар треба да се збори .. глад ..војни.. делби .. омраза .. себичност .. убиства .. и мн други работи .. според Библијата..се приближува Судниот ден ..
може си се телепортирала од минатото и не гледаш .. зар треба да се збори .. глад ..војни.. делби .. омраза .. себичност .. убиства .. и мн други работи .. според Библијата..се приближува Судниот ден ..
Тврдењата не ти се воопшто основани, а библијата треба да ја прочиташ уште неколку пати низ животот се додека научиш да не ја сфаќаш буквално. Ова литературно дело има огромно преносно значење, но има нешто и пред неа. Треба да си добро информирана личност со еден отворен ум.
Офтопик до свемирот заминавме.
Тие се работи што секогаш ги имало. Еве мене, не ми е тешко да предвидам дека и во иднина ќе ги има.
И според Маите се ближеше 'суден ден', ни 'суден ден' се виде ни курац.