Дали врска на далечина може да успее?

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Некои живеат заедно, па не се поштедени од неуспех.
Далечината не мора да значи дистанца. :)
Само се има граница. Јас лично, не би издржила врска на далечина, повеќе од моите граници на толеранција.
Како вистински би се запознале, ако тоа не го доживеете практично? Значи не да знае за мене, тоа што сакам да го знае, да го слушне и види, туку она што сум навистина јас. А, карактери, нарави не се спознаваат преку телефон и скајп, реално.
Сакам да градам спомени со некој покрај мене, сакам да се доживуваме во сите лични изданија, еден покрај друг.

Како и да е, сума сумарум, би било забавно, се разбира и ветувачки, ама ако таа далечина заврши по одреден ( читај нормален) период.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Некои живеат заедно, па не се поштедени од неуспех.
Далечината не мора да значи дистанца. :)
Само се има граница. Јас лично, не би издржила врска на далечина, повеќе од моите граници на толеранција.
Како вистински би се запознале, ако тоа не го доживеете практично? Значи не да знае за мене, тоа што сакам да го знае, да го слушне и види, туку она што сум навистина јас. А, карактери, нарави не се спознаваат преку телефон и скајп, реално.
Сакам да градам спомени со некој покрај мене, сакам да се доживуваме во сите лични изданија, еден покрај друг.

Како и да е, сума сумарум, би било забавно, се разбира и ветувачки, ама ако таа далечина заврши по одреден ( читај нормален) период.

Ко шо викаш све е ради карактерот.
Ама еве мене позната ми е и друга ситуација каде од преголемата блискост уште од старт на врската, доведува до нејзино гушење. Треба една златна средина и малку со лажиче да се контролира преголемата интимност. Зборам за врски кои би успеале во својата долготрајност. А не онака да се запознаат, да се изонадат како зајци и емоционално и физички, па после пошо веќе многу работи знаат за себе, се губи желбата за нов тек. Контролираната отсутност понекогаш знае итекако да ја направи врската поуспешна.

• Ми се допаѓа
Реакции: True_Blood

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Ко шо викаш све е ради карактерот.
Ама еве мене позната ми е и друга ситуација каде од преголемата блискост уште од старт на врската, доведува до нејзино гушење. Треба една златна средина и малку со лажиче да се контролира преголемата интимност. Зборам за врски кои би успеале во својата долготрајност. А не онака да се запознаат, да се изонадат како зајци и емоционално и физички, па после пошо веќе многу работи знаат за себе, се губи желбата за нов тек. Контролираната отсутност понекогаш знае итекако да ја направи врската поуспешна.

Затоа реков, се има граница.
Далечината може да биде убава поради неизвесноста, исчекувањето, но сето тоа може да има и контра ефект, како што кажа се зависи од карактерот на партнерите.
Се што е многу, не е на арно.
Далеку од тоа дека сакам врска во која ќе си дишеме во врат и секое делување ќе ни биде крстено со НИЕ.
Таквото гушење, без разлика дали сте блиску или живеете одалечени со километри е неприфатливо.
Јас сакам само, да имам реални доживувања со човекот кој го сакам :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,520
1,183
Big Sur
Не дека не може, туку требаат коњски нерви кои ретко кој ги има.
Kао послатко било да се чекате со денови, месеци, па и години, па после демек сте го прошле тестот и љубовта е најјака. Мех...
Патувањето од една до друга точка со саати е мрцварење, временската ограниченост на видувањата е мрцварење. Не сакам на саат да гледам и да прецртувам денови во календар ко затвореник до наредна средба.
Ако толку не може без мене и види дека му чинам, нека не ме влече со години за три видувања, туку нека ме земе дома, не из даљине да штиркам миљенца за мираз и да ги праќам по голуб, нит пак да му праќам гифчиња од Тамблр за тоа како би изгледале во љубовен занес. А за оние детскине љубовчиња не ни коментирам, тоа веќе од старт е осудено на пропаст од ред причини.
Фала, ама си сакам физичко присуство на момакот, макар и во 3 сабајле ми требал или сум му требала.

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Моја врска успева, трае, тлее, диши, дрхти : )))
Ја сам овам а она е там, тој там е Скопје, глеамо се три пута недељно, довољно ми е, не ми е жена сфак дн да гу глеам : )

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Моја врска успева, трае, тлее, диши, дрхти : )))
Ја сам овам а она е там, тој там е Скопје, глеамо се три пута недељно, довољно ми е, не ми е жена сфак дн да гу глеам : )
Па, вие си функционирате сосема нормално. Три пати неделно гледање, не е воопшто предмет на Хамлетовска дискусија :)

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Па, вие си функционирате сосема нормално. Три пати неделно гледање, не е воопшто предмет на Хамлетовска дискусија :)
Па те га рекорд на пеес километра од мене, како и на миљон скопјани : )))

EliBo

Нов член
30 јуни 2013
16
13
3
Мојата функционира :sreken 2-3 недели ако не се видиме не е крај на свет баш напротив кога ке се видиме после како да се вракаме на почетокот на врската а почетокот е стално најсладок :trca(hug) :igra

Martins

Нов член
21 јули 2013
1
0
1
Тазе член сум, ме погоди темава :) ептен. Во нешто такво сум моментално ама тешко иде скоро и да не :)