Дали врска на далечина може да успее?

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Далечината не преставува проблем да успешноста на една врска, таа љубов пред се зависи од самите личности, од нивната желба, созреаноста како и вложување за да таа љубов постојано се изгинува на се повисоко ниво. За далечината довербата е најбитна работа какко и искреноста ако ги нема џабе е се.

ZmajChe

Истакнат Член
21 март 2012
937
2,068
93
Далечината не е битна, таа ја прави цврстината на врската доколку е вистинска љубовта :)
секогаш си земам еден човек за пример ... фала богу уште е со истата девојка, сега живеат заедно ;)

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Зависи далечината од карактерите на двајцата...Познавам некои кои не успеале да издржат и прва шанса и неверство.
Но мој братучед има женска од Словачка и уште се заедно :igra2 години ... јас чекам свадба :D

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Да зошто да не успее ако има љубов и меѓусебна доверба.
Моја братучетка беше во таква врска која започна тука па потоа тој замина на друг континент две години ја оджуваа врската и сега летово се земаа и таа отиде кај него.Нивната љубов ми е пример дека доколку се сака искрено се се надминува па и далечината.

ZmajChe

Истакнат Член
21 март 2012
937
2,068
93
Ако функционираше ќе имав Турчинка за жена од Анкара :)
Далеку од очи, далеку од срце. 95% е така. Кога двајца не можат да се видат.....fuck love

Вујко ми работеше 8 години во Ирак си идеше 2 пати во годината тука, а женска му беше од Турција и издржаа повеќе од 5-6 години врска.. барем јас толку мислам дека одат ...
не сум сигурна сепак години се во прашање.. и ене ги уште се заедно и живеат заедно, кај да е ќе се земат :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Ночной охотник

Angiie

Истакнат Член
16 февруари 2012
506
639
93
Well, не знам дали мојата врска може да се вброи тука ама ајде да си кажам и јас мој став општо во врска со ова.
Сметам дека за да една врска опстане, без разлика дали е на далечина или не, потребно е да се има доверба. Ако некој сака да изневери ќе го направи тоа и овде и таму.. Второ, да се остави простор, да не се притиска и да не се врши притисок на партнерот.
Друго што сакав да кажам е дека далечината многу повеќе може да биде добра отколку лоша за една врска. Ако љубовта е онаа вистинската, тогаш далечината само ви остава да си недостигате еден на друг и уште повеќе ве зближува :)