Дали врска на далечина може да успее?

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
Веќе доживеав една ваква врска, далечната 2008/09. Мислам дека бев најредовен на линија Прилеп-Битола со воз :)
Траеше некаде 9 месеци и не жалам. Можеби се гледавме неделно, ама знам дека одвај чекав да поминам некој час со неа. Значи може да успее се додека има доверба и љубов. Кога едно од нив се руши, се си е*а мајката.
Би пробал пак. Вреди.

Mameha

Староседелец
9 јуни 2013
365
819
1,103
Вселената
Далечината не е битна доколку има дверба и љубов помеѓу двата партнери.
Сестра ми е во таква врска и еве функционира 8 години и може за брзо време и свадба да бидне :D
И тоа било љубов на прв поглед и одма по една недела од нивното запознавање, дечкото дојде во друг град само пак да ја види, да стапат во врска и да бидат заедно и фала богу до сега многу добро функционираат, без разделивања, карање како што има во некои врски.

Lillian

Истакнат Член
7 април 2013
198
263
163
Далечината не е битна доколку има дверба и љубов помеѓу двата партнери.
Сестра ми е во таква врска и еве функционира 8 години и може за брзо време и свадба да бидне :D
И тоа било љубов на прв поглед и одма по една недела од нивното запознавање, дечкото дојде во друг град само пак да ја види, да стапат во врска и да бидат заедно и фала богу до сега многу добро функционираат, без разделивања, карање како што има во некои врски.
Па како ќе се скараат кога се во раличен град?

Lillian

Истакнат Член
7 април 2013
198
263
163
Ами во друг град се, пола сат пат само, и ако е разчичен град нон стоп се гледаат, а ако сакаш да се караш со некој кај и да е и во друга држава ќе се скараш, нема врска тоа :)
Па штом се на пола саат тоа не е врска на далечина.

Mameha

Староседелец
9 јуни 2013
365
819
1,103
Вселената
Пак е, различен град е, не ти е тука нон стоп.
Од Прилеп до Кавадарци, кажав во друг град, друго е отколку да сте во исти град

Lillian

Истакнат Член
7 април 2013
198
263
163
Пак е, различен град е, не ти е тука нон стоп.
Од Прилеп до Кавадарци, кажав во друг град, друго е отколку да сте во исти град
И во Скопје има населби кај што се одалечени па се гледаат еднаш во неделата што од обврските што од далечината.Темата е за поголеми далечини каде што партнерот ќе го гледаш премногу ретко.Гледам сите ја спомнаа таа доверба.Најчесто тие што се крстеле во таа доверба биле најчесто изневерувани.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Ако ги прашаш америте, пола саат и не е некоја ептен јака пречка. Тоа ти е као од јас од ѓорче, она од драчево. Далеку ама и не е. А за караница далечината и не е репер, чак што више преголемата блискост може да биде поголема иницијална каписла за караници, поготово ако е во почеток на врската.

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Ако имаш живци и пари отповеќе-ќе успее. Бар некое време.
Мене не ми успеа. И не е точно тоа дека далечината прави само повеќе да си недостигате. Далечината ве навикнува да бидете еден без друг.
Повеќе би рекла дека е вистина далеку од очи далеку од срце.

• Ми се допаѓа
Реакции: Blondie, Mameha and Lillian

Mameha

Староседелец
9 јуни 2013
365
819
1,103
Вселената
И во Скопје има населби кај што се одалечени па се гледаат еднаш во неделата што од обврските што од далечината.Темата е за поголеми далечини каде што партнерот ќе го гледаш премногу ретко.Гледам сите ја спомнаа таа доверба.Најчесто тие што се крстеле во таа доверба биле најчесто изневерувани.

Знам, ама јас не живеам Скопје и сепак колку и да е одалечен чим е во друг град не ти е во близина мене ми е далечност, ете според тебе не е, секој различно.
А инаку во темава видов примери и за во други градови не само во држави, затоа и го напишав примерот кој јас го знам.