Дали врска на далечина може да успее?

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Тешко многу тешко, ако не заврши со брак во поскоро време ништо од врската.
Бев јас таа која имав таква врска на толку љубов и се трудевме и се, ама преголема далечина беше тоа, и пукна еден ден.
Беше неверојатно за сите, ама ете и таа љубов заврши, дали е тоа судбина или само неискуство за тоа како треба да се изреализира таква врска, не знам. Само знам дека многу време ми требаше да се вратам во реалноста. Тоа е...

rain-bow

Истакнат Член
21 ноември 2014
174
79
338
Мислам дека не успева. Мене бар не би ми успеало. Јас сакам да е тука до мене, во мемонти кои ми се мене важни. Празници, родендени, прослави без саканиот покрај тебе, не е тоа тоа.

Mameha

Староседелец
9 јуни 2013
365
819
1,103
Вселената
Тешко е многу, но кога се сака се се успева, сведок сум на повеќе врски кои биле на далечина и завршиа со брак :)
И јас моментално сум во ваква врска, која до сега се одвива во добар ред :)

corki

Староседелец
21 декември 2013
542
449
1,073
зашто да не,ако се сака се се може.се зависи,ако се упорни и двајцата се ќе си дојде на место!

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Н И К А К О ТОА , можда да пред 30 години сега се е расипано ,со изузентци некој нормално !!

Macence12

Истакнат Член
26 февруари 2015
6
8
103
34
Јас сум моментално во врска на далечина. Мислам дека повеќе би успеала врска на далечина отколку да се еден до друг , амаа и зависи све од карактерот на двајцата. Ако имаш во план да успееш , да си среќен и слично ... ќе успееш. А ако кукаш, ако немаш доверба, ако не даваш се од севе, нема да успееш ... =)))
Мене ми е супер, и не се жалам.. :)))

• Ми се допаѓа
Реакции: Mnogo Bitno

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Ако се сака се се можи еве пример да успее да го „реши“/совлада просторот и ќе биди овде.

Во краен случај и двајцата ќе си се гледаат преку Скајп. :D

lina.l

Истакнат Член
24 февруари 2015
16
18
303
Мислев дека може, до пред некој месец. Мојата не успеа. Се е добро додека сте во занес, како и во секоја нормална врска, кога заслепени од љубов игнорирате ситници, мали проблеми. Во моментот кога прогледате, далечината ги прави нештата покрупни: и сомнежот, и љубомората, и недовербата. Тогаш кога се почувствувте како нем посматрач, а не учесник во нечиј живот, готово е.

• Ми се допаѓа
Реакции: Mnogo Bitno

Macence12

Истакнат Член
26 февруари 2015
6
8
103
34
Тоа е нормално. Само не е работата за далечината. Може да е до тебе, и да те мота како што сака. Фората е да се успее, а за да се успее ,треба да имате ДОВЕРБА еден во друг. За да успеете треба двајцата да сакате да успеете, и да се трудите. Да не правите работи позади грб. Така ќе успеете. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: lina.l and Mnogo Bitno