Чет муабети (ти реков-ми рече)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
за коста
Да така почнува една дискусија но не секогаш се одвива во очекуваниот даден правец.
Завзема други размери.
И тоа е ок.
Некој ќе дофрли нешто што нема врска со таа тема,
зарем не е тоа секаде така?
Во реалниот живот,отиди на семинар или предавање или било каква дискусија секогаш постои некој кој вметнува фикс идеја која нема врска со таа дискусија.
Освен тоа мислам дњка оф-топиците се бисери.
Покажуваат индивидуалност и креативност.
И добри се за смеење.

Она што го дофрлив има итекако врска па дури и со случувањата со тој член,а богами и со офф топиците.
пред некој ден имаше еден куп офф топици кои сеуште стојат и не се доделени ниту казнени поени а многу јасно е и зошто :D
А за Коста е рано да напишам мислење,сеуште не сум сигурна дали е тој жртвата или она другото.

Aleksis

Jukebox
4 април 2013
1,443
2,543
1,133
melpomena не мора да ме оправдуваш и да се согласуваш со моето мислење:)
Гледам дека сите го избегаваат и се зезаат на негова сметка.
Не е фер.

Aleksis зборуваме за оф-топици.
Не го следам и незнам дали навредува или не.
Сепак секој заслужува шанса.
Можеби така се однесува затоа што сте го провоцирале или не сакате да го прифатите.
А за оф-топици правиме сите,така да значи не се само оф-топиците што ги прави тој причина за бришење на неговите мислења.
Точно,сите правиме оф топици и сите добиваме казнени поени,зошто коста да е ислучок,демек оти е нов?Па и јас добив казнен поен уште втората ден на форумов заради оф топик.шо има лошо во тоа ако реков дека на секоја тема е оф топик,не излажав нешто...ти праша зошто сме го напаѓале?Епа Никој нема да го напаѓа без причина сигурно...и никој нема да го избегнува ако он се понаша пристојно и како што му доликува на неговите години!Шанса се добива ако заслужува да добие!

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Точно,сите правиме оф топици и сите добиваме казнени поени,зошто коста да е ислучок,демек оти е нов?Па и јас добив казнен поен уште втората ден на форумов заради оф топик.шо има лошо во тоа ако реков дека на секоја тема е оф топик,не излажав нешто...ти праша зошто сме го напаѓале?Епа Никој нема да го напаѓа без причина сигурно...и никој нема да го избегнува ако он се понаша пристојно и како што му доликува на неговите години!Шанса се добива ако заслужува да добие!
Те цитирам:
"шанса се добива ако заслужува да добие"

Како ќе знаеш дали заслужува,ако не си му дала шанса?
Ваљда прво треба да се даде некому шанса за да видиш дали ја заслужил или не.
Ако не му дадеш шанса како ќе знаеш дали ја заслужил или не?