Предлози и прашања поврзани со функционалноста на форумот

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Имаше една пријава од тебе на која реагирав лично јас.
Други немам забележано.

Доволно е темата Сакам да кажам,сакам да прашам да се отвори и одма во очи бодат еден куп постови со вулгарности според ваши критериуми.
Едно време образложение беше дека не се пријавуваат мислења па неможело да се постигне.
Чисто да напишам дека не било до немможењето да се постигне.
А реагирањето од твоја страна беше само оној ден,колку да не биде апла вадењето од ракав на одредени казнени поени.
Не дека се репер за нешто,чисто колку да се најдиме во муабет.

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Еден предлог, постовите од типот моментално слушам, хит на денот мислам дека не треба да се бројат како мислења.. Зошто сепак се добива само на квантитет а не се развива никаква дискусија.. Мислам дека беше така за сите постови во Играчница па би можело и за овие..

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Вчера ја разгледував темата -направи сам- и 60% од темата е со слики што не се отвараат.
Нели ако биле избришани од таму кај што сме ги копирале, или ние сме ги избришале од комп. а сме ги прикачиле тука пред тоа, сликите ги снемува.
И не само во таа тема. него скоро во сите кај што има слики е истото. Секој втор пост е таков.
Нема начин да се среди тоа некако пошто стварно е неубаво-отвараш да гледаш тема со 20 страни прикачени слики, а вкупно само едвај 3 се како што треба.

• Ми се допаѓа
Реакции: Gemini and melpomena

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Вчера ја разгледував темата -направи сам- и 60% од темата е со слики што не се отвараат.
Нели ако биле избришани од таму кај што сме ги копирале, или ние сме ги избришале од комп. а сме ги прикачиле тука пред тоа, сликите ги снемува.
И не само во таа тема. него скоро во сите кај што има слики е истото. Секој втор пост е таков.
Нема начин да се среди тоа некако пошто стварно е неубаво-отвараш да гледаш тема со 20 страни прикачени слики, а вкупно само едвај 3 се како што треба.

Има решение ако членовите сами си ги прикачуваат сликите.

Моја препорака е секој еден член кој има намера да постира слика, прво нека ја симне од веб просторот со опцијата Save picture as. за после да кликне на копчето „Прикачи“. Така сликите ќе бидат прикачени на форумот и ќе немаат никаква поврзаност/зависност од други веб сајтови.

• Ми се допаѓа
Реакции: ipopovski

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Има решение ако членовите сами си ги прикачуваат сликите.

Моја препорака е секој еден член кој има намера да постира слика, прво нека ја симне од веб просторот со опцијата Save picture as. за после да кликне на копчето „Прикачи“. Така сликите ќе бидат прикачени на форумот и ќе немаат никаква поврзаност/зависност од други веб сајтови.
И истото ќе се деси кога ќе се избришат од копм.
Или да направиме папка-слики од форум НЕ БРИШИ- : ))
Јас така и правам после една слика што ми ја снема пред некое време. А што со сликите што се такви сега?

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Хоуп*, не се бришат сликите доколку се прикачени од компјутер, зошто со самото прикачување се зачувуваат на нашиов сервер, па ти после можеш што сакаш да правиш со сликата. Инаку предлогот си е на место, и мене ми е глупо кога ќе налетам на „скршено“ иконче, посебно пак ако под истото има неколку цитирања во врска со него, а не можеш да видиш за што се зборува. Или пак кај филмовине, кај што не мрзи да пишеме еден наслов и рецензија од 2 реченици, па се лупаат само слики кои за кратко време ги снемува.
Ама тоа е, колку и да се напоменува, едноставно секогаш ќе се најде некој што нема да го почитува кажаното.

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
  • Ми се допаѓа
Реакции: Ночной охотник