Фитнес - прашања, одговори, заблуди, совети, мотивација...

Колку пати неделно вежбате?

• Еднаш неделно

Гласови: 8 6.8%
  • 3-5 пати неделно

Гласови: 62 52.5%
  • Секој ден во неделата

Гласови: 28 23.7%
  • Не вежбаам воопшто

Гласови: 20 16.9%

• Вкупно гласале
    118

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
И јас малку да се пофалам дека скоро оди по планираното до сега, од лани Август бев 7% масни наслаги па зимата дојдов 15% тоа нормално дека покачував мускулна маса, сега почнав да намалувам моментално сум на 12% масни наслаги доаѓа се потешко и потешко но за 1-2 месеци здравје пак да се навратам на 7%. Ова е само потврда на моето знаење и исксутво дека функционира се како што треба, како и мотивација дека се прават трансформации секој може да накачува маса и да намалува телесни масти, само ако е УПОРЕН!

А во меѓувреме почнува да се спрема план, за она што ќе се работи Зимата...само здравје!

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Денес на тренинг приметив дека се зависи и од тренерите кои ги имаш.
Има две кои не тренираат,изгледаат фантастично и покрај изгледот имаат некоја харизма на себе едноставно сето тоа те мотивира да дадеш се од себе кога тренираш.
А денес таа(мала набиена)кога броеше уште колку пати да ја повториме вежбата,
ме нервираше едноставно.
Ќе почне да брои и ми поминува вољата за тренирање.
Има разлика од тренер до тренер.

• Ми се допаѓа
Реакции: Kitty

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Денес на тренинг приметив дека се зависи и од тренерите кои ги имаш.
Има две кои не тренираат,изгледаат фантастично и покрај изгледот имаат некоја харизма на себе едноставно сето тоа те мотивира да дадеш се од себе кога тренираш.
А денес таа(мала набиена)кога броеше уште колку пати да ја повториме желбата,
ме нервираше едноставно.
Ќе почне да брои и ми поминува вољата за тренирање.
Има разлика од тренер до тренер.

Каде вежбаш ако не е тајна?

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Trajche

Сакав да те прашам за совет...

Веќе трет ден ме болат нозеве, бидејќи ги исфорсирав премногу после толку време трчање. Не загреан истрчав дупло повеќе отколку што планирав.... Сега мускуливе ги осеќам како да ме затегаат и болат...
Можам да одам па и да трчам, затоа пак овие денови по малце трчам за да ги навикнам.. :D

Мал совет од твоја страна?

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Trajche

Веќе трет ден ме болат нозеве, бидејќи ги исфорсирав премногу после толку време трчање. Не загреан истрчав дупло повеќе отколку што планирав.... Сега мускуливе ги осеќам како да ме затегаат и болат...
Можам да одам па и да трчам, затоа пак овие денови по малце трчам за да ги навикнам.. :D

Само ти трчи си, за некој ден веќе нема да имаш гајле. Колку по често вежбаш или трчаш не осеќаш болка, доколку правиш пауза и тоа поголема, секој пат ќе болат мускулите. Затоа пали патиките и шпринт..

Со почит Заменик Трајче -
Ми мајселф енд Кити

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Trajche

Не е ништо страшно, имаш воспаление на мускулите, нормално е. Ако веќе толку те болат земи мачкај се коњска маст зелено пакување ќе ти помине, но и никако не запоставувај го тренингот, како што кажа Kitty не треба да се одмара подолг период зошто паќ ќе ти се воспалат уште толку :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Kaarikuto

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Вчера вежбав нозе, денес ќе одмарам и утре пак, нема застанување.Идемо даље за исте паре :D
Планирам да почнам да комбинирам вежбање и трчање на кеј.

• Ми се допаѓа
Реакции: Trajche and m.o.p.