Бидејќи, идеологијата на ова движење е прави што ти е волја, еве мене ми е волја да му кажам на дотичниот апостол, дека неговиот аватар со величење на едноокиот црв, ми е доволна причина да му кажам:
Им се ближи крајот!
Тек смо почели!
Се што те повредувало било она кое не си го познавала, како што тоа бледнее од тебе ќе знаеш како никогаш дека се е едно. И пак, таа кажа:
Јас давам незамисливи радости на земјата: сигурност, не верба, за животот, над смртта.
Ова си го знаела. Времето кое ги јаде своите деца нема моќ над оние кои не сакаат да бидат деца на Времето. За оние кои се познаваат себеси како бесмртни, кои живеат во вечноста, свесни за Нуит, на нејзиниот престол на кочијата на сонцето, нема смрт каква што луѓето ја нарекуваат смрт.
Во целиот универзум темнината се наоѓа само во сенките на една груба и проста планета, каква што беше за миг; самиот универзум е поплава од вечна светлина. Значи исто така смртта е можна само преку несреќа; си се скрила себеси во сенката на твоето грубо тело и, сметајќи го за стварност, си треперела. Но, кругот се врти повторно; сенката одминува од тебе. Разложувањето, и вечната екстаза се во бакнежите на Ну. Бидејќи како што си го прифатила за свој Законот на Слободата, како што си живеела во Светлина и Слобода и Љубов, така си станала и Слободен Човек во Градот на Ѕвездите.