Мислење ќе ти дадам утре. Ама од тоа што го видел зет ми, и што ми го раскажа не ми се допаѓа. Слушам и цените биле катастрофални.
Покрај JaMi утре одам и јасИма некој утре што ќе оди?
И јас одам утре, затоа си прашав може ќе видам некој форумџија.Мислење ќе ти дадам утре. Ама од тоа што го видел зет ми, и што ми го раскажа не ми се допаѓа. Слушам и цените биле катастрофални.
И ако си бил дали можеш да се сетиш дали на штандот од Просветно дело ги имаше останатите делови на Вампирски дневници(5,6,7,8,9...)
Покрај JaMi утре одам и јас
И јас не планирам многу, ама багажот го испразнив за да ги собереИ јас одам утре, затоа си прашав може ќе видам некој форумџија.
Не планирам многу книги да купувам може „Повик од ангелот“ да си ја надополнувам колекцијата,оваа година сакам да купам некои прирачници по математика/хемија/физика.
Moi. Ќе одам со една другарка. Ако ме видите, дигајте раце.Има некој утре што ќе оди?
Мене ќе ме познаеш по штакатаMeне ако ме видите (барајте пекинезер пошто се губам во толпата- ниско сум шо да правам ) дигајте раце,викнете.
Saladin тебе ќе те познаам и ако те видам ќе дигам раце, а со @Arkontos може и на ист штанд да сме ќе се разминеме.
И јас ќе ги силувам Магор, ама морам просветно дело да ги посетам ради останатите 6 дела од Вампирските дневници(детска книга, ама се заразив брат како алва ја терам книгата )Moi. Ќе одам со една другарка. Ако ме видите, дигајте раце.
Arkantos, за жал не имам видено. Просветно дело го прескокнав, повеќе бев во другиот оддел кај Или-или Темплум и Антолог. Утре нек се чува Магор, мамицата ќе им ја расплачам и касата напунам.
Да не помина од штандот на Просветно дело?Оваа година саемот ми направи поголем мерак од лани.
Иако оваа година со видно помалку книги, и тоа само три, можам да кажам дека сум ептен задоволна од изборот.
Порано не пребирав толку.
Ме изненадија Или-Или и Темплум со попустите, од Или-Или си ги земав "Колекционер" од Џон Фаулс и "Летни лаги" од Бернхард Шлинк - авторот на "Читачот".
Табернакул мислам никогаш нема да се сменат, барем еднаш да дадат вистински попуст. Разбирам дека легитимно си ја вршат работата, али саем е побогу. Надувани цени како и секогаш. А штета имаат прекрасни изданија. Од кај нив ја земав само "Идентитет" од Милан Кундера, испадна не сакајќи да ги собирам неговите дела.
Матица само онака поминав покрај нив. Одамна сфатив дека нема што да барам, освен најновата книга од Калед Хосеини што ќе излезе во септември и ако ја издадат четвртата книга од Зафон.
Голема штета што вакви магнати ги јадат помалите издавачки куќи со неквалитет, и тоа до тој степен што повеќето од нив немаат ни свои книжарници. Продаваат преку други книжарници или преку КупиКнига.мк новиот сајт.
Ме изненадија и Антолог, имаа интересни изданија и што е најбитно луѓе што знаат да си ја вршат работата.
Криво ми е што и оваа година не си земав ниту една книга од Орхан Памук, ама тоа е со Табернакул.
И еден апел до сите, кога ги купувате книгите проверете ги дали се испечатени сите страници, да не си купите фалично издание.
Не.Да не помина од штандот на Просветно дело?