Фитнес - прашања, одговори, заблуди, совети, мотивација...

Колку пати неделно вежбате?

• Еднаш неделно

Гласови: 8 6.8%
  • 3-5 пати неделно

Гласови: 62 52.5%
  • Секој ден во неделата

Гласови: 28 23.7%
  • Не вежбаам воопшто

Гласови: 20 16.9%

• Вкупно гласале
    118

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
^Без зборови. Звездата е родена. Само овој ќе може да им се спротистави на гетата во Америка :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Gemini and Hkakashi

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Зашто у Америку, па овој не е американско. Колко ја разбра Полско е.

Украинско е :) Јас сакав да кажам дека вакви во Америка има многу гета street workout кои вежбаат, 90% се надарени генетски фрикови, но и со напорна работа се постигнува, обично црнците се понадарени од нас, па затоа викам овој може да им отиде и да ги утепа :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Hkakashi

m.o.p.

Активен Член
14 февруари 2012
348
221
43
34
Чајџилница
Оваа не е стреет воркоут ова е чиста гимнастика ,ако се знае дека децата од русија украина почнуваат од многу мали да идат на гимнастика и имаат добри школи за гимнастика не е ништо чудно видеово ,браво за малиов за гимнастиката

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Street Workout ! :rofl
off.net.mk-38966.gif

• Ми се допаѓа
Реакции: Trajche and Gemini

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Декември месец имав поставено цел покачување на мускулна маса, тогаш бев 70 кг со 7% масни наслаги, исто така си поставив цел повеќе да ги форсирам нозете и рамењата. Денес сум 85 кг со 14% масни наслаги во телото.Накачив 15 килограми за 4 месеци. Тоа не се должи на брза храна, грицки, благо, или јадење пред спиење.
Мојата исхрана се состоеше од јајца, млеко, овес, ориз, стек, риба, туна во конзерва, макарони, мусли, зелка, морков, брокула, киви, портокали, јаболка, банани.
Уметноста е сега да се задржи мускулната маса, а да се намалат масните наслаги, со тоа почнуваме од утре. Од прилика би требало да сум 80 кг со 7% масни наслаги до крајот на Мај. И спремни за Лето како и рендење моркови на стомачните. :D
The_Mayor спремај скарата и моркови за на плажа :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Gemini and The_Mayor

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Декември месец имав поставено цел покачување на мускулна маса, тогаш бев 70 кг со 7% масни наслаги, исто така си поставив цел повеќе да ги форсирам нозете и рамењата. Денес сум 85 кг со 14% масни наслаги во телото.Накачив 15 килограми за 4 месеци. Тоа не се должи на брза храна, грицки, благо, или јадење пред спиење.
Мојата исхрана се состоеше од јајца, млеко, овес, ориз, стек, риба, туна во конзерва, макарони, мусли, зелка, морков, брокула, киви, портокали, јаболка, банани.
Уметноста е сега да се задржи мускулната маса, а да се намалат масните наслаги, со тоа почнуваме од утре. Од прилика би требало да сум 80 кг со 7% масни наслаги до крајот на Мај. И спремни за Лето како и рендење моркови на стомачните. :D
The_Mayor спремај скарата и моркови за на плажа :D
многу бе си накачил тежина, треба да намалиш...иначе вчера ми стигна протеинот то значи дека сум спремен (muscle)

• Ми се допаѓа
Реакции: Trajche

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
многу бе си накачил тежина, треба да намалиш...иначе вчера ми стигна протеинот то значи дека сум спремен (muscle)
Мајоре, во светот се помести рамката за фитнес.
Порано беше колку висина толку килограми = фитнес.
Сега фитнес моделите имаат 7-8 килограми плус од својата тежина.
Зборам за чиста мускулна маса, издефинирана со стомачни.
Јас летово по мои проценки би требало да сум 80 кг чист издефиниран, а сум 182 см висок. Што значи наредната зима пак ќе треба да одам на маса и да дојдам до некаде 87-88 чист мускул :)